Dodaj do ulubionych

Osobowosci zastepcze

16.06.06, 05:58
Wchodze na to forum aby sobie z kims pogadac. Spotykam tutaj starych
znajomych, czesto lubianych, czasanie nie, ale znanych. Sledzac to forum i
dokonujac tu wpisow, ci ludzie dosluzyli sie odbiorcow - lubiacych ich lub
nie - ktorzy reaguja na ich wpisy.
Pojawianie sie podszywek pod znane pseudonimy (przerabianie jednej lub kilku
liter pseudonimow znanych forumowiczom) smierdzi kradzieza praw do imienia
ludzi, ktorzy zadali sobie trud zarobienia na korespondentow. Te podszywki
nie tylko kradna znany pseudonim, one takze kradna osobowosc kogos kto stoi
za tym pseudonimem i kto zapracowal na rozpoznawalny pseudonim.
Myslicie ze to jest moralnie w porzadku?
Obserwuj wątek
    • soup.nazi Walka z wiatrakami 16.06.06, 06:08
      To sa "pysarze" z urzendu (dokladnie nie wiadomo jakiego, nazwijmy go umownie
      Wojskami Lacznosci z Polonia). Nie ma na to rady - albo sie przyzwyczaj i patrz
      uwaznie na nicki, albo zaloz sobie na typow filter.
      • edytkus Re: Walka z wiatrakami 16.06.06, 06:28
        soup.nazi napisał:

> "pysarze" z urzendu, nazwijmy go umownie
        > Wojskami Lacznosci z Polonia)

czyli WOL-y wink
        • ghotir Re: Walka z wiatrakami 16.06.06, 06:40
          To co? Te woly, ladna fotka, maja poczucie moralnosci, czy nie?
          Nie pytalem o mocodawcow, pytalem o Wasze oceny przywlaszczania sobie cudzych
          pseudonimow. Popatrzmy na konkretny przyklad. "XXX" napisal swietna ksiazke.
          Ktos inny napisal bubla, ktorego autorstwo przypisal "XXiX". Ludzie, ktorym
          podobala sie ksiazka "XXX" kupili bubla autora, ktory nazywa sie XXiX. Gorzej,
          poniewaz i oryginalna ksiazka i bubel ukazaly sie pod prawie takimi samymi
          nazwiskami autorow, czytelnicy tej drugiej ksiazki czuja sie oszukani i psiocza
          na autora pierwszej ksiazki. Czy mamy tu do czynienia z kradzieza czy nie?
          • pis.doff wazna depesza stop podejmij leczenie stop 16.06.06, 09:01
            nie jest za pozno stop zmien forum stop porzuc mysli o natrectwach stop

przysiadam na zupie
            • ghotir Re: wazna depesza stop podejmij leczenie stop 16.06.06, 09:24
              pis.doff,
              Na innym watku odpowiedzialem Ci o leczeniu psychiatrycznym. Tutaj dodaje, ze
              stanowe sluzby psychiatryczne zmienily podejscie: teraz aby zarobic na
              lekarstwo anty-depresyjne trzeba wykazac sie zdrowo podcietymi zylami
              przynajmniej w trzech usilowaniach samobojczych. Z przykroscia Cie zawiadamiam,
              ze jeszcze nie zaczalem podcinac sobie zyl w pierwszym "epizodzie samobojczym".
              Pudlo, "pis.doff"
              Po to aby udowodnic, ze "przysiadasz na Zupie" musialbys nam pokazac, ze Zupa
              nie ma racji. Na razie sprawy maja sie na odwrot: udowadniasz nam, ze Zupa ma
              racje.
              • soup.nazi Siedzisz, gliniak, na czyms kolczastym, hehehe 16.06.06, 15:48
                ghotir napisał:

> Po to aby udowodnic, ze "przysiadasz na Zupie" musialbys nam pokazac, ze Zupa
                > nie ma racji. Na razie sprawy maja sie na odwrot: udowadniasz nam, ze Zupa ma
                > racje.

Rzecz w tym, ze to nie ja mam racje. Racje maja fakty, ja je tylko przedstawiam
                (drac przy tym z radoscia lacha z tych WOl-ow, a raczej doop wolowych) na swoj
                sposob tak jak robi to stary wiarus i wielu innych - kazdy na swoj sposob. Forma
                nie jest taka istotna, i tak wszystko sprowadza sie do tego samego: my
                twierdzimy, ze w Polsce jest przekijowo z punktu widzenia przecietnego
                czlowieka, gliniaki twierdza, ze jest orgazmicznie z kazdego punktu widzenia.
                Poniewaz kon polski jaki jest kazdy widzi, wiec gliniaki-bulboniaki racji miec
                nie moga (nawiasem mowiac po tym ich poznajemy - ze uporczywie zaprzeczaja
                rzeczywistosci, rowniez po tym, ze pisza do nas o 4 rano czasu polskiego, po
                tym, ze obrzucaja nas inwektywami (bardzo nieprofesjonalnie zreszta, tak jak i
                nieprofesjonalnie klamia - partactwo) w rodzaju zydow, polakozercow,
                azbestowcow, niedobitkow komuny, (lapaj zlodzieja!), ubowcow (no, lapaj
                go!)etc.). Gdyby obiektywny obserwator mial jeszcze jakies watpliwosci, co do
                tego kto ma racje - na nasza korzysc przemawiaja zdecydowanie te 2 miliony (and
                counting), ktore ulotnily sie z juz "wolnej" Bulbonii czyli po 1989 r.). One
                przyznaja nam codziennie racje nogami!
                • ghotir Re: Siedzisz, gliniak, na czyms kolczastym, heheh 17.06.06, 07:06
                  soup.nazi,
                  Wydaje mi sie, ze nawiazujesz do dyskusji miedzy krytykami i "chwalcami"
                  obecnie zachodzacych zmian w Polsce. Niedawno pracowalem nad skutkami post-
                  komunistycznej transformacji w Polsce wiec dosc dobrze rozumiem o co moze
                  chodzic w takiej dyskusji.
                  Ale jak ta dyskusja ma sie do kradziezy intelektualnych pomyslow na tym forum?
      • _czosnek_ Re: Walka z wiatrakami 16.06.06, 15:18
        Soup to taki bystrzak, ktory chodzi w Canadzie po polskich przecenach. Ale
        wogole, to tak u shizola soup Polska jest wielki shit.

p.s. Nie mecz sie juz dluzej zupka, strzel sobie cieciu w twoj durny cymbal.
        • soup.nazi Re: Walka z wiatrakami 16.06.06, 15:53
          _czosnek_ napisała:

> Soup to taki bystrzak, ktory chodzi w Canadzie po polskich przecenach.

Moge nawet zyc z laski Armii Zbawienia, ale to nic nie zmienia w rozpaczliwym
          polozeniu Bulbonii. I twojej, cieciu.

Ale
          > wogole, to tak u shizola soup Polska jest wielki shit.

"Schizola" jezeli juz, kalmuku. Problem polega na tym, ze BULBONIA jest tym czym
          napisales nie "u mnie", ale obiektywnie. Ostatnio zdaje sie 60% populacji bylo
          tego zdania, nie liczac Polonii.

> p.s. Nie mecz sie juz dluzej zupka, strzel sobie cieciu w twoj durny cymbal.

I znow piana. Na potwierdzenie.
          • gohtir [...] 17.06.06, 13:28
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • viper39 Re: Osobowosci zastepcze 16.06.06, 22:14
      nie mysl ze cie polubilem przyznajac ci racje w tym poscie
      bo bo tu akurat masz racje, no ale co z tego? zrobic sie malo co da
      taka szmate jedna czy druga w "realu" mozna sprac ale tu? nie tak latwo

ghotir napisał:

> Pojawianie sie podszywek pod znane pseudonimy (przerabianie jednej lub kilku
      > liter pseudonimow znanych forumowiczom) smierdzi kradzieza praw do imienia
      > ludzi, ktorzy zadali sobie trud zarobienia na korespondentow.

ludzie nie maja wlasnych osobowosci wiec sie podszywaja pod kogos aby wygladac
      lepiej
      no bo kto by czytal takiego szaregobarka, ale jak sobie zmieni ksywke na
      FELUISAK (podrobka felusiaka) albo na SUOP.NAZI (podrobka zupy), to ludzie go
      poczytaja

> Te podszywki
      > nie tylko kradna znany pseudonim, one takze kradna osobowosc kogos kto stoi
      > za tym pseudonimem i kto zapracowal na rozpoznawalny pseudonim.
      > Myslicie ze to jest moralnie w porzadku?

stary co ty naiwny jestes? to przeciez za pozwoleniem gazety sie dzieje, nie
      wygodne nicki dostaja swoich "strozow" aby przeszkadzac w rozmowach i
      wypowiadanych opiniach, wiem kiedys mialem tego "aniola", nawet do mojej firmy
      napisal ze zbyt duzo czasu spedzam na forach, moj MIS zrobil trace i wyszlo WSI
      w W-wie, usmialem sie, ludzie z MIS mnie pytali czy jak bede lecial do Polski
      to bede mial jakies klopoty z tego wzgledu...heheh
      poza tym jest tutaj pare oszolomow ktorzy to robia spolecznie, tacy "ormowcy"
      forumowi, jak sie nie ma co powiedziec to sie walnie byle co byle zamacic
      • balmy Re: Osobowosci zastepcze 17.06.06, 02:07
        viper39 napisał:

> stary co ty naiwny jestes? to przeciez za pozwoleniem gazety sie dzieje

Za zezwoleniem bo nie blokuje?
        Uwazam, ze nie mozna blokowac czyjegos loginu tylko dlatego, ze nickname jest
        podobny do innego. Byloby to w jakims sensie ograniczanie swobod wypowiedzi na
        forum gazeta.pl. Regulamin i Netykieta forum tego nie zabrania.
        Co innego jednak jezeli uzytkownik wybiera bardzo podobny nickname w celu
        podszywania sie pod innego uzytkownika. Przy tym, wypowiada sie w stylu i
        formie tego uzytkownika. Uzywa tej samej sygnaturki. Robi to poto aby
        osmieszysc, zdyskredytowac tego pierwszego. Wiele takich podrobek zostalo juz
        zablokowanych.
        A co zrobic jak ktos zalozy sobie konto np. viper38? Sam fakt podobienstwa z
        viper39 nie moze byc powodowem bloku.
        Sytuacja jednak powaznie zmienia sie jezeli sam poszkodowany wykaze, ze ktos
        robi to zlosliwie w celu szkodzenia mu i zglosi to do forum.abuse@gazeta.pl lub
        moderatora.

Pozdrawiam, balmy
        • viper39 Re: Osobowosci zastepcze 17.06.06, 04:05
          balmy napisał:

> viper39 napisał:
          >
          > > stary co ty naiwny jestes? to przeciez za pozwoleniem gazety sie dzieje
          >
          > Za zezwoleniem bo nie blokuje?

oczywiscie, to jest przyzwolenie

> Uwazam, ze nie mozna blokowac czyjegos loginu tylko dlatego, ze nickname jest
          > podobny do innego.

tu jest podszywanie sie pod kogos a to jest roznica,

> Byloby to w jakims sensie ograniczanie swobod wypowiedzi na
          > forum gazeta.pl.

nie rozsmieszaj mnie, dzieki takim jak ty to forum zostalo rozlozone na
          lopatki, powinienes sie cieszyc, robota swietnie wykonana towarzyszu, na
          operatywce poklepia po pleckach,

> Regulamin i Netykieta forum tego nie zabrania.

wlasnie dlatego aby mozna bylo rozkladac kazde forum na ktorym czasami sa
          niewygodne opinie, wiem ze tego nie rozumiesz, to trudno zrozumiec takim jak ty

> Co innego jednak jezeli uzytkownik wybiera bardzo podobny nickname w celu
          > podszywania sie pod innego uzytkownika.

czlowiek ty chyba po pijaku odpowiadasz, przezytaj co napisales na poczatku tej
          odpowiedzi
          to jest podszywanie sie pod goscia, czy tego chcesz czy nie

> Przy tym, wypowiada sie w stylu i
          > formie tego uzytkownika. Uzywa tej samej sygnaturki.

facet umyj oczki, i poczytaj co sie dzieje na forum

> Robi to poto aby osmieszysc, zdyskredytowac tego pierwszego.

wlasnie po to jest to wszystko robione, a ty nie lubiac zupy masz to gdzies

> Wiele takich podrobek zostalo juz zablokowanych.

o tak? pamietasz krana? ta idiotka pisala do mnie maila zastanawiajac sie co
          zrobic, jak sie FELUISAK vel GRAYBAR vel SOUP.NAZI i diabel go wie ile jeszcze
          nickow chodzi tutaj jego podszywal pode mnie jako viper69

> A co zrobic jak ktos zalozy sobie konto np. viper38?

to juz bylo byl viper69, tak dla przypomnienia

> Sam fakt podobienstwa z viper39 nie moze byc powodowem bloku.

ty sie zastanow jaka masz opinie, bo juz ja zmieniles trzeci raz

> Sytuacja jednak powaznie zmienia sie jezeli sam poszkodowany wykaze, ze ktos
          > robi to zlosliwie w celu szkodzenia mu i zglosi to do forum.abuse@gazeta.pl
          lub moderatora.
          >

ty chyba po pijaku to piszesz, to nie mozliwe aby na trzezwo tak pisac
          bezcelowe jest pisanie do kogokolwie w tej gazecie
        • ghotir do Balmy jako moderatora 17.06.06, 23:21
          balmy napisał: "Sytuacja jednak powaznie zmienia sie jezeli sam poszkodowany
          wykaze, ze ktos robi to zlosliwie w celu szkodzenia mu i zglosi to do
          forum.abuse@gazeta.pl lub moderatora."

Wlasnie zglaszam. Watpie, ze nie zauwazyles, iz ta podszywka ukradla moj
          pseudonim w celu zaprezentowania mnie tutaj jako idioty. Moze sie zdziwisz, ale
          ja wole sam sobie strzelac w stope.

Wkrecila sie tutaj podszywka o jakiej sobie rozmawialismy.

Pieknie sie, moderatorzy, popisaliscie pozwalajac tej podszywce tu urzedowac. I
          nie mowcie mi, ze byliscie zajeci czyms innym bo interweniowaliscie: zdjeliscie
          ten watek z wystawy.

Obawiam sie, ze ktos kto tutaj pisal o wspolnictwie GW ze zlodziejami
          forumowych osobowosci nie mylil sie. Udowodnij mi, Balmy, ze ten forumowicz nie
          mial racji: zrob cos.
          • nowy_irlandczyk Re: do Balmy jako moderatora 19.06.06, 12:00
            > Watpie, ze nie zauwazyles, iz ta podszywka ukradla moj
            > pseudonim w celu zaprezentowania mnie tutaj jako idioty. Moze sie zdziwisz, ale
            >
            > ja wole sam sobie strzelac w stope.
            >

To ukradł ci pseudonim czy nie ukradł?Piszesz pod swoiim pseudonimem, a
            jednoczesnie twierdzisz ze ktos inny to robi.To moze hasło zmień?
            Może to jakies rozdwojenie jaźni?
            A może chodzi o to ze ktos ma podobny nick?
            I ty twierdzisz ze podobny nick to kradziez praw autorskich? to podaj podstawe
            prawna.
            Nie oskarzaj innych o złodziejstwo jak nie masz podstaw.
        • donat351 Re: Osobowosci zastepcze 18.06.06, 05:10
          balmy, tlumaczysz sie przed tymi ch..ami jak gowniarz. ZMIENIC MODERATORA!!!
        • donat351 Osobowosci zastepcze 18.06.06, 05:11
          balmy, tlumaczysz sie przed tymi ch..ami jak gowniarz. ZMIENIC MODERATORA!!!
          • donat351 Re: Osobowosci zastepcze 18.06.06, 05:12
            SORKI. ZDUBLOVALO MI SIE. aLE : zmienic moderatora. balmy do dupy!!!
      • ghotir Re: Osobowosci zastepcze 17.06.06, 06:57
        viper39 napisał: "nie mysl ze cie polubilem"

Dziekuje za Twoje odezwanie sie na tym watku; szczegolnie to sobie cenie
        zwazywszy na nasze osobiste klotnie. Wydaje mi sie, ze wszyscy mamy mozliwosc
        zrobienia czegos w sprawie podszywek, kradziezy "identity", etc.: mozemy byc
        swiadomi, ze to sie dzieje i uczyc sie jak temu przeciwdzialac. Na forum GW
        nasze mozliwosci wcale nie sa limitowane. Gdyby udalo nam sie nie odpowiadac na
        posty podszywek i chcialo sie alarmowac administracje, ze mamy kolejnego
        zlodzieja osobowosci naszych forumowych kolegow, to moglibysmy troche
        zniechecic to "podszywkowe bractwo" bez wzgledu na to kto placi temu bractwu za
        udawanie naszych kolegow.
        Opinie o GW mamy jakie mamy, ale to nie zmienia faktu, ze GW stosuje sie do
        obowiazujacego prawa. To daje nam dosc wiele mozliwosci wplywania na codzienne
        praktyki tej Gazety.
        • fan.club1 Cuś mnie siem wydaje, że gothira ciągnie do... 17.06.06, 10:15
          ORMO. A czemi nie? Przecież ORMO to nic innego jak osobowość zastępcza
          zespołowa.
          • gohtir [...] 17.06.06, 13:25
            • fan.club1 Mataczysz. Jak zwykle. ntxt 17.06.06, 15:02
    • bercik48 po to gliniak zeby wam siem snila dolarowka 17.06.06, 03:28
      tak trzymac gliniak
      robota zapieprzona
      tekom dziada jak mawial tow. kierownik
      nic z tego
      zebyscie niewiem ile orali na tym ugorze nie dacie rady za cienki bolki
      jestesta
      westa siem za robote od podstaw
      czyli mycie zebow a potem zobaczymy
    • fiddler.castrol np. Anna Hidalgo ;) 17.06.06, 05:57
      przeleciala przez to forum jak meteor i okazalo sie ze to nie ona byla
      • ghotir Re: np. Anna Hidalgo ;) 17.06.06, 06:39
        fiddler.castrol napisała: "przeleciala przez to forum jak meteor i okazalo sie
        ze to nie ona byla"

Nie adresujesz tematu. AnnaHidalgo miala oryginalny pseudonim. Ot, wyrazala
        opinie jakiegos forumowicza pod innym pseudonimem. Mozna kopac tego forumowicza
        za udawanie bycia kims kim nie byl, ale nie mozna zarzucic mu kradziezy
        pomyslow innych forumowiczow. Ten watek dotyczy kradziezy intelektualnych
        pomyslow innych ludzi.

Ps, AnnaHidalgo uczciwie przyznala sie do swojego oryginalnego pseudonimu i
        wciaz utrzymuje tutaj swoja poczte w celu wyjasnienia tego nieporozumienia. Za
        to nietrudno zauwazyc, ze Tobie, fiddler.castrol, brakuje oryginalnych pomyslow
        na Twoje wlasne pseudonimy. Wyraznie wlasnych opinii nie masz wiec nie ma
        znaczenia pod jakim pseudonimem sie tutaj odzywasz; wazne jest abys nie uzywal
        (a) pseudonimow innych forumowiczow.

AnnaHidalgo bedzie wdzieczna za Twoja odpowiedz bo chcialaby wiedziec jak wiele
        zrozumiales z tego co ona/Ghotir napisala do Ciebie.
        • fiddler.castrol Re: np. Anna Hidalgo ;) 17.06.06, 07:43
          ja zmieniam swoje nicki jak rekawiczki, bo tak mi sie podoba... mam tez caly
          pokoj butow i garniturowwink)
          • ghotir Re: np. Anna Hidalgo ;) 19.06.06, 07:19
            fiddler.castrol napisała: "ja zmieniam swoje nicki jak rekawiczki"

I ja sie o to nie piekle; chcesz byc wieloma osobami to Twoja sprawa. Ten watek
            jest o kradziezy pseudonimow, nie o uzywaniu wielu pseudonimow.
        • fiddler.castrol Re: np. Anna Hidalgo ;) 17.06.06, 07:47
          pawlowi z melbourne, na punkcie anny hidalgo, hormony buzowaly jak nigdywink)
          • viper39 ghotir popatrz na odpowiedz balmy 17.06.06, 12:54
            "• Re: Osobowosci zastepcze
            ghotir 17.06.06, 06:57 + odpowiedz

viper39 napisał: "nie mysl ze cie polubilem"

Dziekuje za Twoje odezwanie sie na tym watku; szczegolnie to sobie cenie
            zwazywszy na nasze osobiste klotnie. Wydaje mi sie, ze wszyscy mamy mozliwosc
            zrobienia czegos w sprawie podszywek, kradziezy "identity", etc.: mozemy byc
            swiadomi, ze to sie dzieje i uczyc sie jak temu przeciwdzialac."

widzisz niestety nie ma zbytniej mozliwosci dzialania, poczytaj sobie wypowiedz
            balmy (admin tutejszego forum), w swojej to wypowiedzi pare razy zmieniajac
            zdanie, mowi wyraznie ze nie zrobi nic bo ma to gdzies zaslaniajac sie to
            netykieta to jakims pokretnym wrecz idiotycznym momentami tlumaczeniem

" Na forum GW
            nasze mozliwosci wcale nie sa limitowane. Gdyby udalo nam sie nie odpowiadac na
            posty podszywek i chcialo sie alarmowac administracje, ze mamy kolejnego
            zlodzieja osobowosci naszych forumowych kolegow, to moglibysmy troche
            zniechecic to "podszywkowe bractwo" bez wzgledu na to kto placi temu bractwu za
            udawanie naszych kolegow. "

widzisz ja np nie odpowiadam na zaczepki tych smieci, Tobie moze tez sie to
            uda, ale nie wszyscy maja silne nerwy
            na tym wlasnie bazuja podszywki

"Opinie o GW mamy jakie mamy, ale to nie zmienia faktu, ze GW stosuje sie do
            obowiazujacego prawa."

hmmm... wiesz sam jaka agende ma gazeta, czasami dzialajac w obrebie dalekiego
            od idealu prawa mozna rozne rzeczy wywijac, nie zapominaj kto za gazeta stoi

"To daje nam dosc wiele mozliwosci wplywania na codzienne praktyki tej Gazety."

jak widzisz mozliwosci niby sa ale tylko teoretyczne, bo dziac sie nie dzieje
            nic, ten proceder istnieje od bardzo dawna

poniewaz w tej sprawie mamy takie samo zdanie, popieram Twoja idee, i mam
            nadzieje ze sie Tobie/nam wszystkim uda wyplenic te chwasty

a tak na boku, jakim trzeba byc malutkim czlowiekim aby wpasc na podszywanie
            sie bo samemu tak malo sie znaczy ze nawet na wlasny nick nie stac jednego lub
            drugiego gada
            albo tez trzeba samemu sobie natworzyc czasami wiele nickow, odpowiadac tymi
            nickami na swoje posty, przeciez to kompletna paranoja
            niezlych na forach mamy oszolomow
            • gohtir [...] 17.06.06, 13:31
              • viper39 Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 17.06.06, 14:22
                gohtir napisał:

> viper, nie uwazam ze jest tak wazny szczegol jak to ze liczy sie serce i
                wklad
                > patriotyczny w dyskusje i co ta dyskusja wnosi do naszego zycia.

czy nadal mowimy o podrobkach nickow? bo o tym tutaj mowa ghotir
                dyskusja czyni kazdego madrzejszym, oczywiscie rzeczowa, ale to nie jest
                tematem tutaj

"Zycze ci wiele
                > powodzenia na forum chociaz przyznaje z e czasem (czesto?) sie z toba mam
                > trudnoscizgodzic nawet polowicznie. Potrzeba nam dyskusji budujacej a nie
                > niszczacej polaczenie z krajem w ktorym sie urodzilismy i wychowalismy.

ghotir, zbyt powaznie traktujesz to forum, tutaj wymienia sie pogladady, choc
                czasami trudno aby emocje czlowieka nie poniosly
                hmmm... odseparuj odrzutowcow wizowych ktorzy pluja na miejsce w ktorym
                mieszkasz (gdziekolwiek ktokolwiek nie jest zagranica), odseparuj tych ktorzy
                chca cos powiedziec a nie maja nic do powiedzenia, odseparuj zwyklych
                zasmiecacy forum
                zostanie tylko pare osob ktore maja cos do powiedzenia na temat i kraju i
                reszty swiata, nie wiem jak to jest ale wiele osob udowadnia ze nasz emigracja
                nie miala sensu ze zyjemy w oborach/kurnikach itd, amerykanie to idioci,
                zauwazyles? gdyby tak rzeczywiscie bylo to nasza emigracja nie mialaby sensu,
                bo nikt w "gorsze" nie przenosi sie czyz nie? a teraz popatrz na to ze strony
                kogos kto klika z Polski i wlasnie tak probuje wytlumaczyc sobie swoje
                niepowodzenia "oni tam maja tak samo jak my tutaj w Polsce"
                wiec po co cokolwiek robic? to POZOSTALOSC SOCJALIZMU!!! teraz rozumiesz?

" Nie
                > uwazasz ze mamy szanse na dogadanie sie przy odrobinie dobrej woli po obu
                > stronach stawu?"

dopuki socjal i idiotyzm oraz pseudoedukacja bedzie gorowala nad Polska trudno
                bedzie sie dogadac, nadal lewactwo w Polsce rzadzi, uczy ludzi w szkolach,
                zajmuj stanowiska, i ma w rekach media, no to gdzie ma byc poprawa?

co ty nie czytasz tego lub innego forum? czy ty czasami widzisz jakie ludzie
                idiotyzmy wypisuja?

powiem krotko w kraju gdzie czlowiek typu lepper moze byc wice-premierem, kazdy
                mysli ze z rolnika bez wyksztalcenia mozesz zrobic kosmonaute

a pisanie bzdur na forach? eee przeciez jakos trzeba czasami wytlumaczyc swoje
                nieuctwo i brak sukcesow? czyz nie?

wracajac do nickow, mowie ci ciezka sprawa
                • gohtir [...] 17.06.06, 15:02
                  • viper39 Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 17.06.06, 17:42
                    gohtir napisał:

> pytasz czy hamerykanie to idioci, hmm, dobre pytanie. Chce sie jutro obudzic
                    w
                    > jednym kawalku i w swoim domu (wynajmuje) w jednym kawalku wiec nie powiem
                    tak
                    > nie powiem nie, po prostu boje sie o siebie i wole na to pytanie nie
                    odpowiadac
                    > bo sam rozumiesz ze zle nie spi i rozni tacy biora pieniadze za toco ja tu
                    > robie za darmo smile)

mozesz jasniej bo nie za bardzo rozumiem ostatnie zdanie
                    co do bezpieczenstwa, to mieszkam w NYC, latem w samochodzie zostawiam uchylone
                    szyby jak nie chce mi sie wstawic do garazu, wychodzac do pracy zostawiam
                    otwarte okna, tak jak kazdy w mojej okolicy,
                    nikt do tej pory na mnie nie dybal, nie strzelal itd, zastanawiajace gdzie ty
                    mieszkasz? sluchaj w kazdym kraju na swiecie sa miejsca mniej lub bardziej
                    bezpieczne, ja wybieram bezpieczne, ty jak widze chyba nie tak do konca, ale to
                    twoj wybor prawda?

> Czy sa idiotami?

gdyby w USA mieszkali sami idioci to i ty i ja zaliczalibysmy sie do nich
                    nie byloby tutaj Gatesa, Della, Forda, itd
                    nie byloby technologii najbardziej zaawansowanych na swiecie, no chyba ze to
                    jest wymyslane przez idiotow

> Na pewno nie sa jak pomyslisz ze wyslali
                    > ludzi ludzi na ksiezyc (jak wyslali) czy jak pomyslisz ze Apollo jednak sie
                    > wzbil (no, nie zawsze i nie na dlugo ale to inna sprawa, znowu zaczynam sie
                    bac
                    > o swoje konczyny).

stary co ty mieszkasz na murzynowie w Detroit? wiesz zwiedzialem w USA mase
                    stanow (okolo 40), nawet przez Detroit przejechalem (co prawda nie zatrzymujac
                    sie), ale jakos takich strasznych miejsc nie widzialem

> Ogolnie to na pewno nie sa bo jednak wielu z nich (nas) ma
                    > wyzsze studia ukonczone i porobione doktoraty w roznych szeroko dostepnych
                    > degree mills a taki papier to tez jest you get what you put in, right?

stary przeceniasz moja inteligencje, mozesz jasniej?

> Nawet
                    > ostatnio zlapalikogos kto rzadzil multi$$$ korporacja choc tam papierow za
                    > wielkichnie mial.

Bill Gates nie skonczyl studiow, i jest najbogatszym czlowiekiem na swiecie
                    to nie chodzi o ilosc dyplomow na scianie, ale umiejetnosci wykorzystania
                    swojej wiedzy

> No, boje sie odpowiedziec i na wszelki wypadek, nie powiem
                    > tak nie powiem nie.

to nie rosja mozesz mowic, nikt za to cie nie wsadzi do wiezienie,
                    • ss.ertes Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 17.06.06, 17:57
                      mieszkasz w jakies enklawie dla bialych.
                    • ghotir Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 17.06.06, 23:25
                      Viper,
                      Rozmawiales z podszywka.
                      Zwazywszy na to, ze przynajmniej przez szesc godzin nasi moderatorzy nie
                      usuneli tej podszywki zaczynam sie zastanawiac czy nie masz racji sugerujac, iz
                      kradzieze forumowych osobowosci odbywaja sie z przyzwoleniem GW.
            • ghotir Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 17.06.06, 23:31
              viper39 napisał: "jak widzisz mozliwosci niby sa ale tylko teoretyczne, bo
              dziac sie nie dzieje nic, ten proceder istnieje od bardzo dawna"

Tu masz calkowita racje. Niby mozna pociagnac GW do odpowiedzialnosci, ale komu
              sie chce?
              Zanim ja rzuce kamieniem w GW w sprawie forum poczekam co Balmy zrobi z obecna
              podszywka.
              • viper39 Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 18.06.06, 00:47
                ghotir napisał:

> viper39 napisał: "jak widzisz mozliwosci niby sa ale tylko teoretyczne, bo
                > dziac sie nie dzieje nic, ten proceder istnieje od bardzo dawna"
                >
                > Tu masz calkowita racje. Niby mozna pociagnac GW do odpowiedzialnosci, ale
                komu sie chce?
                > Zanim ja rzuce kamieniem w GW w sprawie forum poczekam co Balmy zrobi z
                obecna
                > podszywka.

hmmm.... no popatrz i ja dalem sie nabrac, czyli widzisz do czego to doprowadza
                ghotir, czasami przez nieuwage mozesz rozmawiac z podszywka
              • pis.doff Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 18.06.06, 04:26
                wiesz co, jak juz bedziesz skarzyl wszystkich w kolo to nie zapomnij o mnie,
                debilu.
                • ghotir Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 18.06.06, 10:47
                  pis.doff napisał: "jak juz bedziesz skarzyl wszystkich w kolo to nie zapomnij o
                  mnie, debilu."

O co mialbym sie skarzyc na Ciebie? Nazwales mnie debilem ale ja nie uwazam, ze
                  jest to karalne. Szczegolnie nie jest to karalne w kontekscie, ktorego zdajesz
                  sie nie rozumiec. Wiec o co Ci chodzi?
                  • nowy_irlandczyk Re: ghotir popatrz na odpowiedz balmy 19.06.06, 12:05
                    > O co mialbym sie skarzyc na Ciebie? Nazwales mnie debilem ale ja nie uwazam, ze
                    >
                    > jest to karalne.

to bardzo ładnie ze ty nie uwazasz. Bardzo sie ciesze z tego powodu ze to teraz
                    ty stanowisz prawo.
                    O czekaj...a moze jednak nie ty?Moze ejdnak bzdury wygadujesz wszedzie?Moze
                    regularnie łamiesz obowiazujace prawo?
          • gohtir [...] 17.06.06, 15:07
          • ghotir Re: np. Anna Hidalgo ;) 18.06.06, 20:57
            fiddler.castrol napisała: "pawlowi z melbourne, na punkcie anny hidalgo,
            hormony buzowaly jak nigdywink)"

MOze w przebraniu Ani adresowalem jakies ukryte pragnienia Pawla?
            To zart. Odgryzam sie za wyrzucenie mnie z forum Pawla. Wybacz Pawel.
            • pis.doff daj mu buzi z jezyczkiem, polglowku. 18.06.06, 22:28
    • starypierdola Co Wy tak nalatujecie ... 17.06.06, 17:51
      ... na mojego kolege forumowego Ertesa?? Czy to komu przeszkadza ze pisze pod
      nickiem 'staRApie..'? Albo 'calavasito', albo dziesiatkami innych??

Dajcie chlopu spokoj, niech sie wyzyje i poprawi sobie, od czasu do czasu,
      samopoczucie. W koncu kazdy chce miec swoje 3 minuty slawy i chwaly. I ja, i
      Viper, i Ghotir/Anna, i Fidel iinni. Kazdy z nas. I kazdy szuka tej slawy tam
      gdzie go na to stac. smile)

Zycz drugiemu a i Tobie beda zyczyli.

Zyczliwy SP
      • ss.ertes Re: Co Wy tak nalatujecie ... 17.06.06, 17:56
        tak ogolnie to masz racje alewatpie zeby ten osobnik sie tak pozytywnie otobie
        wyrazal. Mysle ze ertes jest powaznie chory. Czy mozesz mu pomoc? W koncu znasz
        go lepiej.
        • ogon_trolla Re: terapeuta 17.06.06, 19:42
          Ja moge pomoc terapeutycznie i telefonicznie kazdemu kto mnie zaufaniem
          obdarzy. terapia clasic ze znizka, lux dla ubezpieczonych prywatnie czyli
          normal i moge jeszcze economy dla pzUbezpieczonych. A wszystko bez osobistych
          kontaktow. System malajski medio-medium. Zapraszam na usluge Odrobaczywianie
          Mysli - NOWOSC.
      • ghotir Re: Co Wy tak nalatujecie ... 18.06.06, 11:02
        Ja juz dawno przestalem nalatywac na naszego forumowego kolege Ertesa. Myslisz,
        StaryPie.., ze mozemy mu pomoc? Chetnie sie przyczynie, daj mi znac jak moge
        to zrobic.

Zyczliwy Ertesom Ghotir.
        • pis.doff masz kota, takiego zwyczajnego kota 18.06.06, 19:27
          i ani ertes ani stary ch. nie maja z tym nic wspolnego. Oprocz manii
          przesladowczej cierpisz na manie wielkosci. Obie w wieku starczym skutecznie
          leczone alkoholem. Skorzystaj z mojej uprzejmej rady, polglowku!
    • viper39 balmy mozesz ciac te wszystkie podrobki? 18.06.06, 00:49
      to jest paranoja
      • starypierdola ... ciac te wszystkie podrobki? 18.06.06, 01:25
        Po co? Przeciez widzisz chyba ze to kolega forumowy Ertes pracuje na swoje 3
        minuty chwaly!

Nie badz taki. Zycz mu, daj mu zablysnac smile)

Spostrzegawczy SP
        • donat351 Re: ... ciac te wszystkie podrobki? 18.06.06, 05:09
          ghotir, czy jak ci tam, ale ty kurva jestes moralny, jeszcze cie beatyfikuja. a
          wtedu bedziesz mial przesrane bo bedziesz musial na modlitwy odpowiadac.

Ale wy jestescie gupi
          • ghotir Re: ... ciac te wszystkie podrobki? 19.06.06, 07:09
            donat351 napisał: "ghotir, czy jak ci tam, ale ty kurva jestes moralny"

Jestem moralny. Tak mi to polskie bezprawie dojadlo, ze z ulga przestrzegam
            prawa. Gorzej, stosuje sie tez do dziesieciu przykazan, ktore dla mnie
            definiuja moralnosc. Widzisz w tym cos zlego?
            • gohtir Re: ... ciac te wszystkie podrobki? 19.06.06, 08:58
              moze napiszesz w czym polskie prawo jest wedlug ciebie mniej doskonale niz spis
              wyrokow w ksiazce w ktorej kazdy moze sobie kupic wyrok jaki chce (aka prawo
              kazusowe).
            • nowy_irlandczyk Re: ... ciac te wszystkie podrobki? 19.06.06, 12:06
              > Jestem moralny. Tak mi to polskie bezprawie dojadlo, ze z ulga przestrzegam
              > prawa

to sie nazywa hipokryzja

Gorzej, stosuje sie tez do dziesieciu przykazan, ktore dla mnie
              > definiuja moralnosc. Widzisz w tym cos zlego?

a to zakłamanie

Łamiesz perfidnie prawo, a w dodatku "dostrzegaz drzazge w oku blizniego a belki
              w swoim nie widzisz"
    • ghotir do moderatorow 18.06.06, 02:01
      Tym razem to nawet nie literowka: moja podszywka uzyla mojego
      pseudonimu: "ghotlr napisała: 'uwazam ze ktos powinien mnie dobrze walnac
      mlotkiem w moj pusty czerepek.'
      I Ty i stali bywalcy tego forum wiedza, ze nie odzywam sie do ludzi w taki
      sposob. Na dodatek, skopiowanie odzywki tego forumowicza ujawnia, ze ten
      forumowicz zalogowal sie jako kobieta i ze cos jest nie w porzadku z tym
      ukradzionym pseudonimem. Wyglada na to, ze komputer jest bardziej wrazliwy na
      kradzieze forumowych osobowosci niz ludzie, ktorych obowiazkiem jest strzezenie
      nas przed takimi kradziezami.

• kolega.costek Re: do moderatorow 18.06.06, 02:09
        prosze nie placz ile ty masz lat i jak mowi kolega zoopa zamelduj to koniowi
        • ghotir Re: do moderatorow 18.06.06, 02:32
          kolega.costek napisał: "prosze nie placz ile ty masz lat i jak mowi kolega
          zoopa zamelduj to koniowi"

Latek mam wiecej niz Ci sie prawdopodobnie zdaje. Wiekszosc z nich spedzilem
          na upewnianiu sie, ze moi studenci nie kradna pomyslow naszych mistrzow. W
          miedzyczasie udalo mi sie co nieco poczytac o kradziezy praw autorskich przez
          roznych ludzi w Chinach. Teraz spotykam kogos kto - wyraznie za przyzwoleniem
          moderatorow - kradnie moje prawa autorskie. Wszedlem na to forum bo moderatorzy
          obiecali mi - i powtorzyli te obietnice - ze nie bedzie tutaj przekretow.
          Wlasnie widze ile warte sa obietnice naszych moderatorow.

Przyznaje, ze wciaz czekam na odpowiedz naszych moderatorow.
          • ghotlr [...] 18.06.06, 13:11
          • pis.doff do tego pomylonego forumowicza 18.06.06, 19:24
            ty, a moze sie za bardzo przepracowales z tymi swoimi studentami i zabraklo ci
            na stare lata zdrowego rozsadku? Z drugiej strony stawiam na alzheimera i/lub
            zdciecinnienie. Poszukaj zajecia jako wychowawca sraluchow w przedszkolu.

ghotir napisał:

> kolega.costek napisał: "prosze nie placz ile ty masz lat i jak mowi kolega
            > zoopa zamelduj to koniowi"
            >
            > Latek mam wiecej niz Ci sie prawdopodobnie zdaje. Wiekszosc z nich spedzilem
            > na upewnianiu sie, ze moi studenci nie kradna pomyslow naszych mistrzow. W
            > miedzyczasie udalo mi sie co nieco poczytac o kradziezy praw autorskich przez
            > roznych ludzi w Chinach. Teraz spotykam kogos kto - wyraznie za przyzwoleniem
            > moderatorow - kradnie moje prawa autorskie. Wszedlem na to forum bo
            moderatorzy
            >
            > obiecali mi - i powtorzyli te obietnice - ze nie bedzie tutaj przekretow.
            > Wlasnie widze ile warte sa obietnice naszych moderatorow.
            >
            > Przyznaje, ze wciaz czekam na odpowiedz naszych moderatorow.
            • ghotir Re: do tego pomylonego forumowicza 18.06.06, 19:40
              pis.doff napisał: "stawiam na alzheimera i/lub zdciecinnienie. Poszukaj zajecia
              jako wychowawca sraluchow w przedszkolu.

Szukasz mnie na tym forum dosc uparcie wiec Ci w koncu odpowiem. Uwiad mozgu
              czyli alzheimer i zdziecinnienie (to to samo) moze przydarzyc sie kazdemu z
              nas. Spedzilem blisko dekade zajmujac sie moim kuzynem cierpiacym z tego
              powodu. To nie byl czytankowy obrazek wiec nie zycze tej przypadlosci nawet
              moim wrogom.
              Czy ja juz cierpie na starczy uwiad mozgu? Sadzac z cytowanej przez Ciebie
              mojej wypowiedzi jeszcze nie. Trzeba miec swiadomosc wlasnej kreatywnosci aby
              protestowac przeciwko jej kradziezy. Demencja odbiera swiadomosc wlasnej
              kreatywnosci. Po pierwsze, odbiera pamiec. Gdybym cierpial na demencje to nie
              wiedzialbym ze Ghotir to ja; nie mialbym powodow do protestowania przeciwko
              kradziezy mojego pseudonimu.
              Przedszkolaki mnie lubia. Skromnie skladam to na karb mojego akcentu: oni maja
              ubaw po pachy uczac mnie jak wymawiac samogloski, ktorych ja nie slysze. Gdybym
              nie mial innych planow na emeryture to posluchalbym Twojej rady abym sie
              przekwalifikowal na nianie. Niestety, pisanie i ryby sa dla mnie wazniejsze niz
              uczenie przedszkolakow polskiej wymowy angielskich samoglosek.
              • pis.doff ciebie osle nie trzeba szukac 18.06.06, 22:34
                ciebie sie tylko cwiczy wszedzie i przy kazdej okazji.
                • ghotir Re: ciebie osle nie trzeba szukac 18.06.06, 23:51
                  Odezwal sie Pis.doff, ale zapomnialo mu sie zaadresowac moje odpowiedzi na jego
                  pytania. Mnie to ani grzeje ani ziebi. Ot, zwracam uwage, ze ten forumowicz
                  przesladowal mnie domagajac sie odpowiedzi na jego niezbyt interesujace
                  pytania. Jak w koncu udzielilem mu kilku odpowiedzi to ten forumowicz zamilkl.
    • starywiarus Re: Osobowosci zastepcze 18.06.06, 15:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=27584620&a=27591836

56 adresów
      Autor: starywiarus
      Data: 11.08.05, 10:32

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=25230308&a=25230308
      A ten wiadomy powszechnie blok 256 adresow IP to trzymajom krasnoludki, ktore sie tam glowiom 24/
      7/365, jak by tu dobrze zrobic Sierotce Marysi, co na róźnych forach różne osoby zauważyły, bo trudno
      nie zauważyć.

Ciekawe, ale tych dwustu piećdziesięciu sześciu adresów IP światła administracja GW jakos nie banuje,
      chociaż technicznie bylaby to rzecz trywialna zgoła. Fajnie by bylo eksperymentalnie sprawdzić, jak
      wyłączenie na miesiac czy dwa dostepu do forum dla tego bloku IP wplyneloby na jakość tutejszej
      debaty. Ale na to uszy Agory sa zapewne za chude.

Ja tam jestem czlek zgodliwy i gruntownie niechętny spiskowym czy frakcyjnym teoriom. Ale nie sposob
      nie dostrzec, ze orientacja antypolonijna na tym forum reaguje na niewygodne sobie watki w ciagu
      minut od ich ukazania się na forum, niezaleznie od pory dnia i nocy. Pompa do szamba gdzieś tam
      musi stac pod parą, bo odpala natychmiast, kiedy ktokolwiek z Polonii cokolwiek napisze, na co
      establiszmętowi Pomrocznej brak dorzecznej riposty. No a jak establiszmęt nie ma nic sensownego do
      powiedzenia, albo jak nie chce żeby o czymś rozmawiano, no to dawno wyuczonym odruchem taka
      informacja zostaje uznana za szkodliwą i należy ją zaraz w goovnie utopić.

Frakcja antypolonijna o świecie ma niewielkie raczej pojęcie, ale za to ma na wszystko taki sam
      mesydż: "a w Ameryce murzynów bijom" (wariacje: "Australia nad przepaścią" oraz "bolszewicka
      Kanada").

Cudownym zrządzeniem losu, wątki snute przez tą frakcję, pod setkami ksyw, zawsze takie same mają
      przesłanie: "na emigracji Polakom jest okropnie i źle, w całkowitym przeciwieństwie do ich polozenia w
      Macierzy, krainie dobra, piękna i wzrastającej prosperity. A jeśli nawet tak w Macierzy nie jest, no to
      przeciez wszedzie jest tak samo - Polska i świat niczym sie od siebie nie różnią".

W ten sposob pięciu Ziutków przy klawiaturach na trzy zmiany, pięciu miłośnikow herbatek
      konsularnych za granicą i jeden walnięty Kagan, ochotnik, razem wytwarzają iluzję, ze miażdżąca
      wiekszosc uczestnikow dyskusji w polskim internecie to przedstawiciele zdrowego trzonu opinii
      publicznej w cyberspace, ktory stoi murem za establiszmętem krajowym i jego stanowiskiem na
      dowolny temat, zawsze gotów dla Ojczyzny na dnie z honorem lec.

Trudno powiedziec, czy to jest dzialalnosc operacyjna, szkoleniowa, eksperymenty w temacie "kuntrol
      w nowym otoczeniu operacyjnem", czy budowa wirtualnych wiosek potiomkinowskich w
      cyberprzestrzeni dla pokrzepienia serc i wywarcia dobrego wrażenia na zwierzchności - patrzcie, co my
      potrafim!

Bez wątpienia widać w tym element starej jak świat przepychanki manadżmętu z establiszmętem o
      kasę, etaty i technikę. Żeby dostać od establiszmętu fundusze na działalność, ludzi i sprzęt,
      manadżmęt musi udowodnić swoją nieodzowność.

W tym celu manadżmęt utrzymuje decydentów z establiszmętu w przeświadczeniu, że jakby kontroli
      nie było i każdy by mógł se pisać w internecie co zechce, to państwo się od tego rozleci, więc
      absolutnie konieczne są podchody, kontrofensywy, aktywne manipulowanie opinią publiczną środkami
      operacyjnymi, zagłuszanie, wycinanie etc.

To są ci sami goście, którzy jak byli 20 lat młodsi, to pracowali na rzecz koncepcji ideolo, że jak by
      każdy miał se słuchać Radia Wolna Europa jak chce, to państwo się od tego rozleci, więc absolutnie
      koniecznie trzeba zagłuszać.

Ten sam wdzięk, ten sam poziom argumentacji. "Żołnierz Wolności" przestał wychodzić, to dali im
      klawiatury. Wszystko inne zostało tak jak było: takie operacje jakie wyszkolenie i taka kontrola jacy
      kontrolerzy.

• pis.doff wiarus, czy mogoe cie prosic o porade? 18.06.06, 16:27
        masz wspanialy filing system bo przeciez nie uwierze ze uzywasz wyszukiwarki-
        za duzo pracy i niepewne czy jeszcze tam jest.

Jest tu kilku innych ktorzy tez potrafia cytowac watrki przed lat. Uwazam ze
        robicie to bardzo efektywnie i tez bym tak chcial.
        • viper39 Re: wiarus, czy mogoe cie prosic o porade? 18.06.06, 19:19
          pis.doff napisał:

> masz wspanialy filing system bo przeciez nie uwierze ze uzywasz wyszukiwarki-
          > za duzo pracy i niepewne czy jeszcze tam jest.
          >
          > Jest tu kilku innych ktorzy tez potrafia cytowac watrki przed lat. Uwazam ze
          > robicie to bardzo efektywnie i tez bym tak chcial.

nie o cytowanie watkow chodzi ale o sam fakt ze nadal WSI interesuja sie co sie
          dzieje na tzw forach "wyzszego zainteresowania"

nie wiem czy rozumiesz ale kazdy dzis majac dostep do internetu moze byc
          czytany przez potencjalnie miliony ludzi, i to niektorych bardzo denerwuje,
          bojac sie ze opinie prezentowane moga byc sprzeczne z "jedyna i prawdziwa linia
          rozumowania partii rzadzacej"
          • pis.doff Re: wiarus, czy mogoe cie prosic o porade? 18.06.06, 19:31
            dziekuje za komentarzi rozumiem ze odczytales moje pytanie jako ironie i troche
            sie tego obawialem ze tak moze sie stac... tak, internet fqurvia wielu ludzi ze
            jest bo nie tak mialo byc no ale dobre ze zlem..., wiec wlacza sie pompe zeby
            rozmoczyc prawde... ale to inna sprawa dla mnie. Mnie naprawde chodzi jako stary
            (ch) i inni magazynuja info z lat poprzednich. Uwazam to za niezle osiagniecie
            i chcialbym sie tego nauczyc. Moze ty wiesz?
        • starywiarus Zamówiona porada 19.06.06, 12:00
          pis.doff napisał:

> masz wspanialy filing system bo przeciez nie uwierze ze uzywasz wyszukiwarki-
          > za duzo pracy i niepewne czy jeszcze tam jest.
          >
          > Jest tu kilku innych ktorzy tez potrafia cytowac watrki przed lat. Uwazam ze
          > robicie to bardzo efektywnie i tez bym tak chcial.

Mate, całość tego forum i paru innych jest prawie od początku mirrored w czasie realnym i
          archiwizowana w jednym takim miasteczku nad oceanem, daleko od ciebie i podobnych tobie, z
          przyjemnym klimatem, niezłą plażą, i kapitalną knajpą Tex-Mex niedaleko tej plaży. Kierownictwo
          Projektu Sfora często w tej knajpie urzęduje w ogródku pod parasolem, jak nie jest za gorąco. Projekt
          Sfora dostaje fundusze z roku na rok bez żadnego kłopotu, bo klient jest bardzo zadowolony - mówi,
          że jesteście na tych forach bardzo reprezentatywni dla trendów, które on ma potwierdzone z innych
          źródeł i jemu to daje good insight.

Nie wdając się w architekturę całości - żeby szybko wyciągać stare posty z naszej kopii waszej bazy
          danych, potrzebny jest document management system pod Unixem oraz pomocnicza disk array, RAID
          4, z początku 10TB, a niedawno rozbudowana, trochę na zapas, do 100 terabajtów. Teoretycznie
          możnaby tam podlączyć do 1 PB (1000 TB) of storage, ale ja wątpię, żebyście mieli bić aż tyle piany.
          Zresztą document management nie zabiera przesadnie wiele miejsca, został wsadzony na oddzielną
          grupę dysków zamiast na główne arrays przede wszystkim dla porządku, bo w tym się dużo więcej
          grzebie niż w reszcie materiału. Główne disk arrays Sfory już dawno przekroczyły petabajta każda, bo
          keylogging wszystkich uczestników kilkunastu forów naraz w czasie realnym jest cholernie
          pamięciożerne.

Poza sprzętem, potrzebujesz 4-8 osób personelu technicznego, nie licząc administracji i ochrony. Z
          tym, że ta obsługa to na całość systemu, a nie tylko na archiwum. Własna obsługa zajmuje się tylko
          meritum sprawy; w razie awarii hardwarowej, woła się firmę serwisową. Musisz jeszcze dodać parę
          softwarowych gadgetów co ich się z półki nie kupi, ale dobry informatyk na zlecenie ci zrobi bez
          kłopotu, choć niekoniecznie tanio. Jak konkretnie to jest zrobione tutaj, to nie twój uśmiechnięty
          interes.

Jeden dyżurny musi być podłączony bezprzewodowo 24/7, żeby nie trzeba było go trzymać cały czas
          na doopie przed terminalem, coby siedział i czekał, aż coś się zdarzy w Dolnym Pacanowie Bulbońskim.
          Z szybkim i odpowiednio zabezpieczonym łączem ruchomym, możemy reagować na emerging issues
          skądkolwiek i kiedykolwiek trzeba, a takie łącze akurat nie stanowi żadnego problemu w kraju, w
          którym jest postawiony mirror. Na ogół czynimy to z ogródka tej knajpy o której bylo wcześniej,
          starając się nie rozlewać piwa na laptopa. Ale ostatnio.wszystko również działało aż miło z promu
          płynącego przez zatokę. Parę miesięcy temu naszemu dyżurnemu przyszło przerwać bardzo przyjemne
          dymanko i zająć się losami Bulbonii, i dama miala pretensje. Dyżurny jest zresztą potrzebny tylko do
          bardziej skomplikowanych historii, odpowiedzi Kaganowi zautomatyzowaliśmy już dwa lata temu. Czas
          reakcji możnaby w zasadzie zredukować z obecnych kilkunastu minut do 20-30 sekund, ale to są
          dodatkowe koszty i na razie nie ma takiej potrzeby. Niemniej architektura systemu jest rozwojowa i
          przewiduje dodanie opcji 'near-real time intervention' jako future enhancement.

Have fun i napisz jak ci poszło.

• waldek.usa SW... 19.06.06, 21:21
            starywiarus napisała:
            ...
            >
            > Have fun i napisz jak ci poszło.
            >
            ► Mysle, ze nie napisze, hehehe.

Interesujace szczegoly, sam bym tak zrobil.
            Czasami miewam napady checi skatalogowania materialu, niekoniecznie w celu
            wydawniczym, choc byloby to do wydania.
            Jesli idzie o insight, to i owszem...
            NB. byl watek, w ktorym zamieszczono cytat z GW o wlasnie Forum Polonia jako
            swego rodzaju reprezentacji diaspory (?). Pamietam, ze bylem tam rowniez (ach
            skromnosci), wypowiadajac swoje "...a na chooy mnie jakis obcy, przykladowo
            polski paszport, jesli ja mam swoj, amerykanski...".
            Mozna by ten watek podrzucic do gory, chyba, ze sam znajde.

Panowie wybieraja Panie, Panow wybiera policja...Z szaconkiem, bo sie skonczy zle!
    • pis.doff przede wszystkim synku nie klnij tak strasznie 18.06.06, 16:25
      na tym forum, zaloz sobie prywatne gdzie twoj jezyk bedzie na pewno mial
      rownych tobie. Po drugie polaczenie wulgaryzmow z powolaniem imienia bozego na
      argument uwazam za szczyt chamstwa po trzecie: wez te pigulk jak ci tu wszyscy
      radza: naprawde jestes powaznie choiry umyslowo i jeszcze do tego wmieszales w
      swoja obledna kweste balmiego. Zawsze mowilem ze jeden maniak potrafi zamieszac
      sztaby ludzi. Zle robisz i bladzisz.

ghotir napisał:

> donat351 napisał: "jeszcze cie beatyfikuja. a wtedu bedziesz mial przesrane
      bo
      > bedziesz musial na modlitwy odpowiadac."
      >
      > Cholera, myslalem tylko o obecnym zyciu i o tych tam etykach moich zawodow.
      > Dopiero teraz mi mowisz, ze grozi mi wieczne odpowiadanie na modlitwy smile Ja w
      > drugim zyciu chcialbym tylko bujac sie na oblokach. Zechcesz mi poradzic jak
      to
      >
      > osiagnac?
      • ghotir Re: przede wszystkim synku nie klnij tak straszni 18.06.06, 20:06
        pis.doff napisał: "polaczenie wulgaryzmow z powolaniem imienia bozego na
        argument uwazam za szczyt chamstwa"

Wybacz bezboznosc. Mnie sie wydawalo, ze Twoj Bog, jako tworca wszystkiego,
        stworzyl i cholere (to taka choroba, jak wiesz) i mnie. Lepiej, Twoj Bog dal mi
        rozum pozwalajacy na wypowiadanie moich wlasnych opinii.
        Jak Ci juz zly humor przejdzie to sam przyznasz, ze ja raczej wulgaryzmow
        unikam.
        Odpowiedzialem Ci juz na innym watku. Zatem przestan mnie scigac wkurzajac sie
        brakiem odpowiedzi i eskalujac swoje zarzuty wobec mnie. Odpowiadam,
        odpowiadam, daj mi odetchnac smile
        Post Donata uwazam za dowcipny.
        • pis.doff [...] 18.06.06, 22:29
    • luiza-w-ogrodzie Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 06:33
      Ghotir,
      podszywanie sie wynika albo z prob zwrocenia na siebie uwagi z zazdrosci o
      popularnosc innego nicka lub jest to celowa akcja zagluszajaco-osmieszajaca.
      Uwazam, ze nicki ewidentnie zalozone jako podszywki powinny byc natychmiast
      blokowane, szczegolnie jesli pojawiaja sie na tych samych forach co oryginaly.

A dla ulatwnienia czytania mozna oryginaly wpisywac na "liste przyjaciol" zas
      podszywki na "liste nieprzyjaciol" w opcji "moje forum", beda sie wtedy
      wyswietlac w innym kolorze.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      ·´¯`·.¸¸><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • ghotir [...] 19.06.06, 07:01
        • luiza-w-ogrodzie Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 07:50
          Wlasnie wychodze z pracy i zerknelam tutaj. Ciesze sie ze rady forumowej
          weteranki sie Tobie przydaly. Pozdrawiam z ZIMOWEJ Australii :o)
          Luiza-w-Ogrodzie
          • normalski1 Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 08:56
            ghotir dobrze że babcia Luiza cię pocieszyła ,nie płacz już `nie ograniczaj się
            do forum wyjdz do ludzi ,chcesz tak skonczyc jak Luiza w Ogrodzie ?
      • nowy_irlandczyk Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 12:12
        > Uwazam, ze nicki ewidentnie zalozone jako podszywki powinny byc natychmiast
        > blokowane, szczegolnie jesli pojawiaja sie na tych samych forach co oryginaly.

to daj definicje tego "ewidentnie".
    • nowy_irlandczyk Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 11:55
      > ludzi, ktorzy zadali sobie trud zarobienia na korespondentow.

Masz podstawe prawna?WIesz w ogóle co to jest imie?Kradziez praw czy
      przerobienie?Moze jednak sie doedukujesz?

Te podszywki
      > za tym pseudonimem

TO kradna pseudonim, czy przerabiaja go na inny?
      Jak mozna ukrasc komus osobowsc?
      Masz jakas podstawe prawna?
      Wiesz że znieslawienie to przestepstwo?Jak chcesz to ci na to podam podstawe prawna.

Myslisz ze jest moralnie w porzadku publiczne znieslawianie ludzi?
    • ghotir Dobranoc 19.06.06, 13:03
      Na poczatku tego weekendu rozpoczalem watek o kradziezach pseudonimow. Wyraznie
      ten watek nie spodobal sie jakiemus forumowiczowi, ktory podszyl sie pode mnie.
      Teraz ten watek nie podoba sie Nowemu Irlandczykowi. U mnie jest czwarta nad
      ranem i mam przed soba dosc pracowity tydzien. Szkoda mi i czasu i energii na
      zaczepki na forum Polonia. Zycze Wam dobrej zabawy, podszywko i NowyIrlandczyku.
    • normalski1 Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 13:27
      biedak nie może spac .
    • waldek.usa Re: Osobowosci zastepcze 19.06.06, 21:06
      ghotir napisał:

> Wchodze na to forum aby sobie z kims pogadac. Spotykam tutaj starych
      > znajomych, czesto lubianych, czasanie nie, ale znanych. Sledzac to forum i
      > dokonujac tu wpisow, ci ludzie dosluzyli sie odbiorcow - lubiacych ich lub
      > nie - ktorzy reaguja na ich wpisy.
      > ludzi, ktorzy zadali sobie trud zarobienia na korespondentow. Te podszywki
      > za tym pseudonimem i kto zapracowal na rozpoznawalny pseudonim.

► O jakiej moralnosci my tu mowimy?

Podszywki istnieja z wiadomych powodow.
      Sam takich mialem, choc twierdze, ze sa oni do wychwycenia, gdyz
      osobowosci/stylu nie sa w stanie podrobic.

Podrabianie nickow za pomoca przestawiania liter jest dosc skuteczne.
      Razem sie na to zlapaliscie z Viperem.
      Jest to powszechne zjawisko: ludzie widza znajome slowa, choc litery sa nie po
      kolei.
      Trzeba uwazac albo wyswietlac kolorami.

Panowie wybieraja Panie, Panow wybiera policja...Z szaconkiem, bo sie skonczy zle!
    • luiza-w-ogrodzie Re: Osobowosci zastepcze 17.10.06, 03:47
      Jak widac temat wraca jak bumerang.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka