Dodaj do ulubionych

Kto z Australii tu pisze, kto czyta?

23.05.07, 07:45
Zastanawiam sie ile osob z Australii pisze na tym forum, a kto nas tylko
czyta. Ostatnio pojawilo sie kilka nowych nickow mowiacych ze pisza z
Australii. Inni odeszli - np. Pawel z Melbourne wrocil do Polski. Mozna
prosic o odzew?
Dziekuje i pozdrawiam
Luiza-w-Ogrodzie
.¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
Australia-uzyteczne linki
Obserwuj wątek
    • wyksztalciuch_pl Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 07:53
      Ja nie piszę z Australii.
      Z Australii piszą tylko trzy osoby: Luiza, Wiarus i Kagan.
      Piszą pod różnymi nickami.
      • motorcity Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 08:17
        Nope. Kegan pisze z Polski, sam o tym pisal.
        • wyksztalciuch_pl Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 08:24
          Racja. Kagan pisze z Polski albo z Cypru.
          Ale pisze tylko o Australii.
          Czyli pozostały tylko dwie osoby Luiza (vel Kan) i Wiarus (vel dużo nicków).
          Bo Pawel podobno jest teraz w Polsce.
          • luiza-w-ogrodzie Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 10:07
            wyksztalciuch_pl napisał:

> Czyli pozostały tylko dwie osoby Luiza (vel Kan) i Wiarus (vel dużo nicków).

Pudlo. Nie czytasz forum ze zrozumieniem. A podobnos jest wyksztalciuch. Zmien
            nicka.

Luiza-w-Ogrodzie
        • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 11:52
          Of course! wink
          motorcity napisała: Nope. Kegan pisze z Polski, sam o tym pisal.
      • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 11:51
        Kagan pisze teraz z PL i wcale tego nie kryje!
    • alla1000 Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 12:27
      Luizo,jak latwo zauwazyc ja to w 99.9% czytam.
      Po prostu nie bardzo chce mi sie wdawac w pyskowki jakie odchodza tu na forum.
      Tak jak pisalam wczesniej podziwiam cie za twoja cierpliwosc i obrone dobrego
      imienia Australii.
      Niektorzy naprawde wypisuja to glupoty, a w zyciu w Australii nie byli.
      Coz, ich strata.
      Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam z Perth

alla

Ps. Mialam nadzieje, ze napiszesz troszke wiecej o swoich wrazeniach z pobytu w
      Polsce. Aha, a torbe (sliwkowa?) kupilas? Jesli nie, to co innego ciekawego
      udalo ci sie znalesc?
      • prawdziwystarywjarus Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 12:35
        Przeciez Luiza w Polsce byla tylko wirtualnie.
        Jej druga umyslona czesc Kan nadawala w tym czasie w realu z Australii
        • julia30bb Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 14:46
          Ja czytam, jak będę we wrześniu w AU również będę pisała.

pozdrawiam
      • luiza-w-ogrodzie Alla, dziekuje, ze odpisalas 23.05.07, 13:18
        Alla, dziekuje, ze odpisalas. Pert, piekne miasto, mile wspominam pobyt tam rok
        temu i wakacje w Exmouth.
        Co do wrazen z Polski opisywalam je tez na innym zaprzyjaznionym forum, ale
        moze odkopie moj watek tutaj.
        Pozdrawiam
        Luiza-w-Ogrodzie
        • chardonnay11 Re: Alla, dziekuje, ze odpisalas 23.05.07, 15:15
          Kagan i spolka wyciaga wszystkie stare watki i probuje udowodnic wszystkim jak
          to w AU jest zle,,,hehe ... nie wie biedak ze jest posmiewiskiem na tym forum.
          • kaganowicz [...] 23.05.07, 17:17
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kagan.beck Re: Alla, dziekuje, ze odpisalas 24.05.07, 11:55
            Posmiewiskiem sa tu ci, co pisza bzdury na temat jak im jest dobrze na wygnaniu
            antypodzianskim... sad
        • kagan.beck Re: Alla, dziekuje, ze odpisalas 24.05.07, 11:54
          Perth jest piekne, jak sie jest anglosasem. Dla Polakow nic tam pieknego, na
          dodatek brak wody!
      • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 11:53
        Ja w Australii bylem, i to okolo 20 lat. I mam na jej temat zdecydowanie
        negatywne zdanie...
    • bogo2 Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 17:08
      z melbourne....
      czasami czytam, czasami pisze..
    • ontarian Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 23.05.07, 18:17
      luiza-w-ogrodzie napisała:

> Zastanawiam sie ile osob z Australii pisze na tym forum, a kto nas tylko
      > czyta.
      a sie zastanawiam po co ci to wiedziec?
      porucznik nadau "prosil" o pozyskanie tych informacji?
      • luiza-w-ogrodzie Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 00:29
        ontarian napisał:
        > porucznik nadau "prosil" o pozyskanie tych informacji?

O, to Nadau jest porucznikiem? Chyba go dobrze znasz skoro sie tobie zwierzyl?
        • jedrek321 Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 01:13
          Z sydney - pisze b. rzadko-czytam troche czesciej ( wtedy jak sie nudze w pracy
          tak jak teraz)

Pozdrowienia
          • luiza-w-ogrodzie Jedrek, Bogo 24.05.07, 01:28
            Jedrek, Bogo, witajcie. Zastanawia mnie co czytacie na tym forum? Ostatnio nie
            bardzo jest tu co poczytac, same pyskowki glownie miedzy Ameryka a Europa.

Pozdrawiam
            Luiza-w-Ogrodzie
            • jedrek321 Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 01:58
              O tak, z nudow ( bo ja naprawde w pracy sie nudze!) otwieram czasam GW i rzuce
              okiem.....
              • peerelski Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 03:37
                nudzisz sie w pracy, czyli masz prace fikcyjna, podobnie jak luiza... w
                australii czesto wypelniaja pozycje niegroznymi dla menedzmetu uogami, aby
                menedzer mogl sobie podniesc pensje (menedzerom placa od lebka)
                • jedrek321 Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 04:08
                  Nie bardzo zgadles - to ja wlasnie jestem "manedzerem" ( mam 14 ludzi pod soba)
                  i dlatego mam czas wolny!!! Logiczne - prawda??
                • jedrek321 Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 04:15
                  Nie bardzo zgadles - to ja wlasnie jestem "manedzerem" ( 14 ludzi dla mnie
                  pracuje) i dlatego moge sie nudzic- logiczne??
                  PS. Tu gdzie pracuje jest tyle samo "wogow" jak in "nie-wogow" - tak jak
                  zreszta ogolnie w Sydney i innych duzych miastach AUS
                  • peerelski Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 05:33
                    ty uwazaj, szykuje sie redukcja menedzerow
                  • kagan.beck Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 11:57
                    Jestes wirtualnym managerem, z wirtualna placa i placa, a te 14 ludzikow to
                    istnieje tylko w twej wyobrazni... Gdybys na prawde mial prace w Oz, to bys nie
                    mial czasu na pisanie na tym forum, albo bys z niej za to pisanie wylecial...
                • kagan.beck Re: Jedrek, Bogo 24.05.07, 11:56
                  wink
    • mipik Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 02:35
      Z Adelaide.

Od czasu do czasu dla rozrywki tutaj zagladam.
      • bluff Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 04:04
        kiedys z Melb a obecnie z Mornington Peninsula
        pzd,
        czytam,a pisze jak mnie kagan(zorba,wojak i wszystkie jego nicki) wk...i:,
        wiec wychodzi na to ze czestosmile
        • kan_z_oz Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 04:12
          bluff napisał:

> kiedys z Melb a obecnie z Mornington Peninsula
          > pzd,
          > czytam,a pisze jak mnie kagan(zorba,wojak i wszystkie jego nicki) wk...i:,
          > wiec wychodzi na to ze czestosmile

ODP: Lubię Mornington Peninsula, chociaż miałam okazję tylko bardzo pobieżnie
          obejrzeć...
          Ja się już nie wkurzam na kolegę K...ta choroba jest naprawdę poważna, więc
          zastanawiam się czy my robimy mu krzywdę odpisując czy też On sam sobie robi
          krzywdę bo ma wstęp na Forum???

Pozdrawiam wszystkie skipusy
          Kan
          • bluff Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta?kan 24.05.07, 04:31
            kan,masz racje,ale ja sie wk...m juz z przyzwyczajenia,jego choroba jest tu
            znana od lat i nawet nie robi to wiekszego wrazenia,on z w/w przyczyn nie zdaje
            sobie z tego sprawy wiec nie zawadzi czasem mu przylozyc,zwroc uwage,ze wtedy
            troche tak jakby sie uspokaja na jakies 5 min,zmienia predko logowanie ze
            swojego kajecika(bo przeciez musi miec gdzies ten grafik),troche ze soba
            pogada,poprze swoje teorie o braku wody,ostatnio sniegu(akurat spadl),naszych
            mozliwosci finansowych,zadluzenia Au,szalejacym rasizmie,ze nie wspomne o
            naszej nedzy i oczekiwaniach na paczki z PL z zielenina,podobno strasznie droga
            itd,wiec ja to traktuje jako terapie zajeciowa dla niego.
            PS.jest tu fajnie,jak bedziesz gdzies niedaleko w drodze do Sorento np. to daj
            znac,zapraszam.
            • kan_z_oz Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta?kan 24.05.07, 04:45
              PS.jest tu fajnie,jak bedziesz gdzies niedaleko w drodze do Sorento np. to daj
              znac,zapraszam.

ODP: Dam znać - nie ma sprawy. Nawzajem, jeśli będziesz w Sydney też zapraszam.

Kan
              • luiza-w-ogrodzie Moze jakis zjazd australijskich forumowiczow? 24.05.07, 04:46

kan_z_oz napisała:

> ODP: Dam znać - nie ma sprawy. Nawzajem, jeśli będziesz w Sydney też zapraszam

Moze jakis zjazd australijskich forumowiczow? :o)

Luiza-w-Ogrodzie
                • australopitek Re: Moze jakis zjazd australijskich forumowiczow? 24.05.07, 06:11
                  Czesc

z adelaide.

Jakis czas temu (2-3 lata?) zaproponowalem Kaganowi zeby tu popisal...
                  od tego czasu mam niekonczacy sie ubaw,

czytam regularnie wiarusa, supa, jota.

ps. Ertes/Janks, gdzie ten password do Canadian co mialem obiecany???
                  hehe....
                  • luiza-w-ogrodzie Pitek, nie boisz sie tu pokazywac? 24.05.07, 06:29
                    australopitek napisał:

> Jakis czas temu (2-3 lata?) zaproponowalem Kaganowi zeby tu popisal...
                    > od tego czasu mam niekonczacy sie ubaw,

Aaach, to Ty podrzuciles tu to smierdzace jajo! Nic dziwnego, ze sie odtad
                    tutaj nie pokazujesz! Pitek, nie boisz sie?

> czytam regularnie wiarusa, supa, jota.
                    >
                    >
                    > ps. Ertes/Janks, gdzie ten password do Canadian co mialem obiecany???
                    > hehe....

Stara gwardia :o)))
                    • kagan.beck Re: Pitek, nie boisz sie tu pokazywac? 24.05.07, 12:05
                      Smierdzisz to ty, Luiza, jak cale twoje Redfern! sad
                  • kagan.beck Re: Moze jakis zjazd australijskich forumowiczow? 24.05.07, 12:04
                    Nie przecieniaj siebie!
                • kagan.beck Re: Moze jakis zjazd australijskich forumowiczow? 24.05.07, 12:04
                  Wirtualny zjazd na tym forum? Bo na podroze, nawet z Melbourne do Sydney czy
                  odwrotnie, to was przeciez nie stac!
            • kagan.beck Polonia z Oz szuka akceptacji... :( 24.05.07, 12:03
              Alez wy potrzebujecie akceptacji, chocby na tym forum, bo w Australii nikt was
              nie akceptuje: ani Aborygeni (dla nich jestescie biala zaraza i najezdzcami-
              rabusiami), ani tym bardziej dominujacy na natypodach anglosasi (dla nich
              jestescie wogami, czyli nikim), ani tez tamtejsza Polonia, ktora sie wzajemnie
              nie akceptuje... sad
        • luiza-w-ogrodzie Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 04:45
          Mornington Peninsula, bylam tam tak dawno ze nic nie pamietam. Chyba bylam
          bardziej zaabsorbowana oczekiwaniem na spotkanie z pingwinami na Phillip
          Island. Podobno piekne miejsce.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          • bluff Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 07:59
            luiza-w-ogrodzie napisała:

> Mornington Peninsula, bylam tam tak dawno ze nic nie pamietam. Chyba bylam
            > bardziej zaabsorbowana oczekiwaniem na spotkanie z pingwinami na Phillip
            > Island. Podobno piekne miejsce.
            >
            > Tak zgadza sie,w tej okolicy sa same tylko pieknosci a zakonniczki sa po
            drugiej stronie Western Bay,winnice natomiast na calym polwyspie+wszelkie inne
            atrakcje widokowe,szczegolnie z Arhur`s Seat na cala zatoke az po wiezowce z
            Melb,pzdr.i tez zapraszam
            • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 12:07
              Nie dla was te pieknosci, na dodatek na ziemi ukradzionej Aborygenom!
            • bogo2 Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 16:55
              mornington peninsula... ja najbardziej lubie zagubione w lesie, pachnace winem
              i wloska kuchnia "red hill" z alternatywnym kiermaszem pachnacym "marysia"
              (czasami) smile...
              i mozna tam kupic czarne jagody, ktore nie pachna chemia.....

bluff napisał:

> Tak zgadza sie,w tej okolicy sa same tylko pieknosci (...),szczegolnie z
              > Arhur`s Seat na cala zatoke az po wiezowce z Melb..(...)
          • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 12:06
            Pingwinow juz nie ma na tym polwyspie. Wytruly je dopady z okolicznych bida-
            fabryczek, prowadzonych glownie przez Hindusow... sad
        • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 11:59
          Klinujesz publiczne toalety na Mornington Peninsula? Bo tam Polakow na domy to
          raczej nie stac. Chyba, ze jestes Polish Jew, a wtedy to przepraszam i Shalom!
        • prawdziwystarywjarus Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 12:11
          A konkrentnie to klinujesz czy grona zbierasz?
    • kagan.beck Pawel back to PL? 24.05.07, 11:50
      Pawel wrocil do Polski? A tak na nia psy wieszal, tak mu podobno bylo super na
      antypodach...
      • peerelski Re: Pawel back to PL? 24.05.07, 12:17
        NIEDOWIARY! Pawel-z-Melbourne (nie mylic z Pawlem z Tarsu) poszedl w slady
        Kagana a nie Luizy! wyobrazam sobie jaki dla Luizy to musial byc cios
        • zorbathegreek Re: Pawel back to PL? 24.05.07, 12:22
          peerelski napisała: NIEDOWIARY! Pawel-z-Melbourne (nie mylic z Pawlem z Tarsu)
          poszedl w slady Kagana a nie Luizy! wyobrazam sobie jaki dla Luizy to musial
          byc cios.
          - A jaki cios dla wiarusa!
          • sedziwy666 aggravation of his medical condition 24.05.07, 14:36
            zorbathegreek napisał:

> - A jaki cios dla wiarusa!

"The applicant acknowledged that a debt to the Commonwealth had arisen, and said that he was
            required to borrow substantial amounts of money to support his studies at The University of Newcastle
            and had accumulated a significant personal debt. Therefore his real income did not increase as a result
            of receiving the living allowance under the scholarship. He explained that the attempts by Centrelink to
            recover the debt had caused an aggravation of his medical condition, and he had insufficient funds to
            pay for necessary treatment. The applicant stated that the actions by Centrelink had caused him to lose
            the scholarship and the opportunity to study, work and carry out important research. He said that
            consequently he was unable to repay any debt to the Commonwealth."
            • zorbathegreek Re: aggravation of his medical condition 25.05.07, 12:38
              Splac wiarus te dlugi, jesli jestes takim patriota antypodzianskim!
    • kagan.beck Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 24.05.07, 12:31
      www.isp.org.pl/files/12593738160817245001163156537.pdf
      • bluff Re: Kagan sie zbudzil!! 24.05.07, 13:37
        Oho,zaczyna sie jazda,kagan wstal od kozuli i teraz zaczyna studiowanie forum,
        na razie tylko dwa razy sie przelogowal ale nudno mu za chwile bedzie tylko z
        samym soba sie popierac wiec podeprze sie wjarusem albo zorba.A nie mowilem?
        nawet nas nie stac na podroz Welb-Syd,oj kagan,zorba,bierz tabletki juz od rana
        bo do wieczora nie wyrobisz.
        • kan_z_oz Re: Kagan sie zbudzil!! 24.05.07, 13:41
          bluff napisał:

> Oho,zaczyna sie jazda,kagan wstal od kozuli i teraz zaczyna studiowanie
          forum,
          > na razie tylko dwa razy sie przelogowal ale nudno mu za chwile bedzie tylko z
          > samym soba sie popierac wiec podeprze sie wjarusem albo zorba.A nie mowilem?
          > nawet nas nie stac na podroz Welb-Syd,oj kagan,zorba,bierz tabletki juz od
          rana
          >
          > bo do wieczora nie wyrobisz.

ODP: A Ty jeszcze nie śpisz Misiu?

Kan
          • prawdziwystarywjarus Re: Kagan sie zbudzil!! 24.05.07, 13:50
            Luizka nie nudz
            Idz do ogrodu i podlej flore bo zwiednie jak cale antypody.
            • bluff Re: Kagan sie zbudzil!! kan 24.05.07, 14:02
              W zyciu,o tej godz.do spania?szczegolnie jak kagan sie przelogowuje w takim
              tempie to jest jazda,ciekaw jestem co bedzie swierzego wymyslal na Au bo juz
              sie zaczyna powtarzac,to mnie troche niepokoi,zaczyna mu siadac RAM pomalu.
              Pzdr
              • kan_z_oz Re: Kagan sie zbudzil!! kan 24.05.07, 14:10
                bluff napisał:

> W zyciu,o tej godz.do spania?szczegolnie jak kagan sie przelogowuje w takim
                > tempie to jest jazda,ciekaw jestem co bedzie swierzego wymyslal na Au bo juz
                > sie zaczyna powtarzac,to mnie troche niepokoi,zaczyna mu siadac RAM pomalu.
                > Pzdr

ODP: Pojemność tego RAM mnie niepokoi już od jakiegoś czasu. Daj mu boże
                zdrowie, oby jak najdłużej? nie wiem czy to dobre życzenie? Może powinno
                brzmieć - jak najkrócej ale obficie?

Jesteś na stałe na półwyspie czy tradycyjnie melbourniańsko sezonowo?

Kan
                • zorbathegreek Re: Kagan sie zbudzil!! kan 25.05.07, 12:37
                  Chcecie aby spal?
              • zorbathegreek Re: Kagan sie zbudzil!! kan 25.05.07, 12:36
                I co z tego?
    • jot-23 a gdzie Ospul? 24.05.07, 14:10

• kan_z_oz Re: a gdzie Ospul? 24.05.07, 14:12
        Co masz na myśli - gdzie?
        W domu układa się pewnie do snu albo co.

Jeśli potrzebujesz to jutro zadzwonię i pozdrowię?

Kan
        • kan_z_oz Dobranoc 24.05.07, 14:19
          i udanego weekendu.

Kan
          • prawdziwystarywjarus Re: Dobranoc 24.05.07, 14:41
            Spij dobrze Luiza. Najlepiej w ogrodzie - na lonie przyrody .
            • bluff I juz piatek! 24.05.07, 23:29
              Kan,kiedys tak,bywalem tutaj na weekendy tylko ale przez ostatnie 3 lata juz
              na stale,spokojnie jak na wojnie,szczegolnie teraz.
              Pzdr.
    • luiza-w-ogrodzie Jeszcze ktos z Australii tu bywa? 28.05.07, 02:24
      Jeszcze ktos z Australii tu bywa? Jak widac z watku "Polacy w Australii" bylo
      nas tu kiedys wiecej. Ciekawe, gdzie teraz jest Waldek.
      Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      • kagan.beck Re: Jeszcze ktos z Australii tu bywa? 28.05.07, 10:00
        Pawel cie zdradzil i wyjechal do Rzeszowa...
      • amaroola Re: Jeszcze ktos z Australii tu bywa? 28.05.07, 11:37
        ja bywam

czasami czytam, czasami pisze

tak na prawde to ani jedno, ani dugie mi nie odpowiada
        jestem osoba srodka - cos po srodku miedzy Toba Luizo i Kaganem

w Au od 17 -tu lat

wiem jak jest - nie w Sidny ani w Melbern, mieszkalam juz w wielu miejscach -
        moge wiec powiedziec ze AU znam "od podszewki" - czyli to na czym gra Paulinka
        Hanson i Jonny Howard...
        nie zaszywam sie w ciepelku kosmopolitycznych metropolii... rzeczy wygladaja
        nieco inaczej, gdy sie jest emigrantem w Rockhampton, czy Denmark(wa) lub
        chocby Darwin...
        nie powiem czasami mysle, ze lepiej byloby zmywac talerze w Sidny niz byc
        wykladowca na JCU w Townsville ...

a zatem- nie jest az tak zle jak gada Kagan... ale wcale nie az tak pieknie
        jak opisujesz Ty czy Kan - bo kazdy z Was zna tylko bardzo "stereotypowa"
        twarz Australii, co wazniejsze wypolerowana dlugoletnia obecnoscia
        emigracjii... a sol ziemi, to sol ziemi... to ta prawdziwa Australia...

co tu duzo gadac - jest tak jak sie nam wydaje wink))
        • luiza-w-ogrodzie Dziekuje, Amaroola 29.05.07, 01:19
          Dziekuje, Amaroola, ze sie odezwalas. Chyba widzialam Ciebie na innych forach.
          Co do twarzy Australii, jest taka, jaka chcesz znalezc. Mnie sie tu podoba, co
          nie oznacza ze nie widze problemow i nietolerancji dotykajacej prowincji.
          Prowincje sa takie same na calym swiecie.
          Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
    • prawdziwystarywjarus Re: Kto z Australii tu pisze, kto czyta? 28.05.07, 11:48
      I ten tu jeszcze wszystko czyta i czasem cos nawet napisze.

www.nowaonline.strefa.pl/44Kaluski.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka