Dodaj do ulubionych

Jak dostac karte stalego pobytu w anglii?????????

IP: *.proxy.aol.com 30.07.01, 17:35
Obserwuj wątek
    • Gość: DzejDzej Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: 158.143.171.* 04.08.01, 16:29
      Nie dostaniesz, bo Angole to faszystowski narod
      • Gość: Zielone Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.proxy.aol.com 05.08.01, 01:25
        Gos´c´ portalu: DzejDzej napisa?(a):

> Nie dostaniesz, bo Angole to faszystowski narod

Grasz w zielone ? Gram .Masz zielone ? Mam .You are ok dla irlandczykow .
        oni cie przyjma i bedziesz sie czul jak w domu ,100% gwarancji .Glowa do gory body .
        • Gość: sharky Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.hg.mdip.bt.net 06.08.01, 18:56
          Staly pobyt dostaniesz po 4 latach LEGALNEGO pobytu. Mozesz wiec pracowac (na
          pozwoleniu o prace- b trudno dostac) lub zalozyc firme. Mozesz sie ozenic z
          Angielka - wtedy staly pobyt dostaniesz szybciej po 2 latach. Jesli ozenisz sie
          z mieszkanka UE po 4 latach. Jesli jestes gejem mozesz dostac pobyt po 2 latach
          mieszkania razem ze swoim partnerem pod jednym adresem. Jesli bedziesz
          nielegalnie choc jeden dzien i udowodnia ci to nie licz na staly pobyt krocej
          niz po 15 latach.
          • Gość: ali-G Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.proxy.aol.com 08.08.01, 11:07
            Dzieki, ale skad masz takie informacje - pytalem prawniczki i powiedziala mi ze
            jest to mozliwe dopiero po 10 latach. Puki co bylem tu 3 lata na wizie
            studenckiej i teraz mam roczna business wize. Ale co potem????????
            Aha - no a co z ta Irlandia - jak to sie zalatwia????
            dzieki!
            • Gość: Glen Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.usask.ca 08.08.01, 20:56
              Anglia nie daje tych kart tym, ktorzy ja pisza z malej litery; narodowa duma z
              epoki mocarstwa.
          • Gość: kol Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 09.08.01, 01:48
            Gość portalu: sharky napisał(a):

> Staly pobyt dostaniesz po 4 latach LEGALNEGO pobytu. Mozesz wiec pracowac (na
            > pozwoleniu o prace- b trudno dostac) lub zalozyc firme. Mozesz sie ozenic z
            > Angielka - wtedy staly pobyt dostaniesz szybciej po 2 latach. Jesli ozenisz sie
            >
            > z mieszkanka UE po 4 latach. Jesli jestes gejem mozesz dostac pobyt po 2 latach
            >
            > mieszkania razem ze swoim partnerem pod jednym adresem. Jesli bedziesz
            > nielegalnie choc jeden dzien i udowodnia ci to nie licz na staly pobyt krocej
            > niz po 15 latach.

Czy z obywatelstwem amerykanskim byloby szybciej ? Czy jest to ogolne prawo dla
            wszystkich z poza EU ?.
            • Gość: NJ Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: 194.202.164.* 09.08.01, 11:15
              > Czy z obywatelstwem amerykanskim byloby szybciej ? Czy jest to ogolne prawo dla
              >
              > wszystkich z poza EU ?.

Napewno patrzo na to "bardziej przychlnym okiem" ale proces jest ten sam. Ja
              majac paszport USA dostalem pozwolenie w przeciagu 3 tygodni ale... wlasnie za
              mna stal Chase Manhattan Bank ....

poz

NJ
              • Gość: kol Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 09.08.01, 17:03
                Gość portalu: NJ napisał(a):

> > Czy z obywatelstwem amerykanskim byloby szybciej ? Czy jest to ogolne praw
                > o dla
                > >
                > > wszystkich z poza EU ?.
                >
                >
                > Napewno patrzo na to "bardziej przychlnym okiem" ale proces jest ten sam. Ja
                > majac paszport USA dostalem pozwolenie w przeciagu 3 tygodni ale... wlasnie za
                > mna stal Chase Manhattan Bank ....
                >
                > poz
                >
                > NJ

Mowisz pewnie o pozwoleniu na prace ? Ja natomiast sie zastanawiam ile trwalo by
                zalozenie wlasnej firmy (pozwolenie + reszta formalnosci) i uzyskanie prawa
                pobytu stalego jesli ma sie obywatelstwo amerykanskie (czy tez po 4 latach
                legalnego pobytu)
                Pozdrowienia
                • Gość: sharky FAO:Ali G IP: *.hg.mdip.bt.net 10.08.01, 00:11
                  Wiza turystyczna nie liczy sie do stalego pobytu ale...bedac 10 lat legalnie
                  mozesz sie ubiegac o staly pobyt. Problem ze wize studencka dostajesz max na 8
                  lat (jesli uczysz sie angielskiego na 5). Wiele osob zalatwia pozwolenie na
                  prace po studiach na 2 lata.
                  Business wiza moim zdaniem jest najlepszym rozwiazaniem dla Polakow. Przed
                  koncem 1go roku wysylasz papiery do HomeOffice zeby ci przedluzyli na nastepne
                  3 lata i potem (w sumie po 4 latach) wystepujesz o staly pobyt. Potem po roku
                  mozesz skladac papiery o obywatelstwo. Warto to zrobic bo staly pobyt mozna
                  stracic jak sie wyjedzie z Anglii na dluzej.
                  Jesli chodzi o Irlandie to nie mam pojecia, wiem ze tam jest tylko wiekszy
                  burdel w sprawach emigracyjnych.
                  • Gość: sharky obywatelstwo USA IP: *.hg.mdip.bt.net 10.08.01, 00:14
                    Nie mylcie stalego pobytu z pozwoleniem na prace. Generalnie zasady sa takie
                    same: Amerykanie sa traktowani jak obywatele spoza EU i musza miec pozwolenie
                    na prace. Po 4 latach na pozwoleniu moga dostac staly pobyt etc. Nie wiem czy
                    jest latwiej o pozwolenie bedac obywatelem USA.
                  • Gość: sharky Re: FAO:Ali G IP: *.hg.mdip.bt.net 10.08.01, 00:16
                    Mialem na mysli wize studencka a nie turystyczna of course! Na turystycznej
                    mozesz byc do pol roku bez prawa pracy!Sorry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka