Gość: ali-G IP: *.proxy.aol.com 30.07.01, 17:35 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DzejDzej Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: 158.143.171.* 04.08.01, 16:29 Nie dostaniesz, bo Angole to faszystowski narod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielone Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.proxy.aol.com 05.08.01, 01:25 Gos´c´ portalu: DzejDzej napisa?(a): > Nie dostaniesz, bo Angole to faszystowski narod Grasz w zielone ? Gram .Masz zielone ? Mam .You are ok dla irlandczykow . oni cie przyjma i bedziesz sie czul jak w domu ,100% gwarancji .Glowa do gory body . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.hg.mdip.bt.net 06.08.01, 18:56 Staly pobyt dostaniesz po 4 latach LEGALNEGO pobytu. Mozesz wiec pracowac (na pozwoleniu o prace- b trudno dostac) lub zalozyc firme. Mozesz sie ozenic z Angielka - wtedy staly pobyt dostaniesz szybciej po 2 latach. Jesli ozenisz sie z mieszkanka UE po 4 latach. Jesli jestes gejem mozesz dostac pobyt po 2 latach mieszkania razem ze swoim partnerem pod jednym adresem. Jesli bedziesz nielegalnie choc jeden dzien i udowodnia ci to nie licz na staly pobyt krocej niz po 15 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali-G Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.proxy.aol.com 08.08.01, 11:07 Dzieki, ale skad masz takie informacje - pytalem prawniczki i powiedziala mi ze jest to mozliwe dopiero po 10 latach. Puki co bylem tu 3 lata na wizie studenckiej i teraz mam roczna business wize. Ale co potem???????? Aha - no a co z ta Irlandia - jak to sie zalatwia???? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glen Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.usask.ca 08.08.01, 20:56 Anglia nie daje tych kart tym, ktorzy ja pisza z malej litery; narodowa duma z epoki mocarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 09.08.01, 01:48 Gość portalu: sharky napisał(a): > Staly pobyt dostaniesz po 4 latach LEGALNEGO pobytu. Mozesz wiec pracowac (na > pozwoleniu o prace- b trudno dostac) lub zalozyc firme. Mozesz sie ozenic z > Angielka - wtedy staly pobyt dostaniesz szybciej po 2 latach. Jesli ozenisz sie > > z mieszkanka UE po 4 latach. Jesli jestes gejem mozesz dostac pobyt po 2 latach > > mieszkania razem ze swoim partnerem pod jednym adresem. Jesli bedziesz > nielegalnie choc jeden dzien i udowodnia ci to nie licz na staly pobyt krocej > niz po 15 latach. Czy z obywatelstwem amerykanskim byloby szybciej ? Czy jest to ogolne prawo dla wszystkich z poza EU ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NJ Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: 194.202.164.* 09.08.01, 11:15 > Czy z obywatelstwem amerykanskim byloby szybciej ? Czy jest to ogolne prawo dla > > wszystkich z poza EU ?. Napewno patrzo na to "bardziej przychlnym okiem" ale proces jest ten sam. Ja majac paszport USA dostalem pozwolenie w przeciagu 3 tygodni ale... wlasnie za mna stal Chase Manhattan Bank .... poz NJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Jak dostac karte stalego pobytu w anglii????????? IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 09.08.01, 17:03 Gość portalu: NJ napisał(a): > > Czy z obywatelstwem amerykanskim byloby szybciej ? Czy jest to ogolne praw > o dla > > > > wszystkich z poza EU ?. > > > Napewno patrzo na to "bardziej przychlnym okiem" ale proces jest ten sam. Ja > majac paszport USA dostalem pozwolenie w przeciagu 3 tygodni ale... wlasnie za > mna stal Chase Manhattan Bank .... > > poz > > NJ Mowisz pewnie o pozwoleniu na prace ? Ja natomiast sie zastanawiam ile trwalo by zalozenie wlasnej firmy (pozwolenie + reszta formalnosci) i uzyskanie prawa pobytu stalego jesli ma sie obywatelstwo amerykanskie (czy tez po 4 latach legalnego pobytu) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky FAO:Ali G IP: *.hg.mdip.bt.net 10.08.01, 00:11 Wiza turystyczna nie liczy sie do stalego pobytu ale...bedac 10 lat legalnie mozesz sie ubiegac o staly pobyt. Problem ze wize studencka dostajesz max na 8 lat (jesli uczysz sie angielskiego na 5). Wiele osob zalatwia pozwolenie na prace po studiach na 2 lata. Business wiza moim zdaniem jest najlepszym rozwiazaniem dla Polakow. Przed koncem 1go roku wysylasz papiery do HomeOffice zeby ci przedluzyli na nastepne 3 lata i potem (w sumie po 4 latach) wystepujesz o staly pobyt. Potem po roku mozesz skladac papiery o obywatelstwo. Warto to zrobic bo staly pobyt mozna stracic jak sie wyjedzie z Anglii na dluzej. Jesli chodzi o Irlandie to nie mam pojecia, wiem ze tam jest tylko wiekszy burdel w sprawach emigracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky obywatelstwo USA IP: *.hg.mdip.bt.net 10.08.01, 00:14 Nie mylcie stalego pobytu z pozwoleniem na prace. Generalnie zasady sa takie same: Amerykanie sa traktowani jak obywatele spoza EU i musza miec pozwolenie na prace. Po 4 latach na pozwoleniu moga dostac staly pobyt etc. Nie wiem czy jest latwiej o pozwolenie bedac obywatelem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: FAO:Ali G IP: *.hg.mdip.bt.net 10.08.01, 00:16 Mialem na mysli wize studencka a nie turystyczna of course! Na turystycznej mozesz byc do pol roku bez prawa pracy!Sorry Odpowiedz Link Zgłoś