IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.02.05, 21:22
Mam jedno zasadnicze pytanie.
Dlaczego jakc czytam opinie Polaków to wszędzie czy to hotel 3* czy 4* czy
też nawet 5* znajdą się tacy którym nic nie odpowiada???
Czy takie osoby muszą jeździć po świecie??? Siedźcie w domach i nie mierzcie
powierzchni glazury w łazienkach czy też czystości luster!!!Sprawdźcie
najpierw jak wygląda sytuacja w waszych domach i jak sami gotujecie.
Po prostu uważam że wyjazd takich maruderów to psucie imprezy innym.
Jedzie się wypocząć a nie na kontrolę hotelu!!!
Proszę o rzetelne, wyłącznie rzetelne informacje o Hurghadzie!!!

P.S. Nie spodziewajcie się drodzy Państwo ze za 2 czy 3 tysiace złotych
dostaniecie pokoje godne szejka arabskiego. Jaka płaca taka praca...
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: HURGHADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:10
      W 100% Cie popieram!Nie rozumiem tych ciagłych narzekań!!!Jestem ciekawa jak
      żyją Ci ludzie na codzień i co jedzą,że im tak wiecznie nic nie pasuje!Moim
      zdaniem, a jeżdziłam już trochę po świecie, Egipt reprezentuje naprawde wysoki
      standard a do tego ludzie i panująca tam atmosfera niweluje wszelkie
      niedociągnięcia!Może popatrzmy na to co mamy u nas a potem oceniajmy innych!!!
      • Gość: cs Re: HURGHADA IP: *.k29.webspeed.dk 22.02.05, 23:49
        Wlasnie, niedoinformowanie i nieswiadomosc realiow.
        Generalnie niewielu turystow orientuje sie, co oznaczaja poszczegolne gwiazdki
        przyznawane hotelom i za co sie je w ogole dostaje.
        Stad pozniej problemy natury "Eeeeee.... niby cztery gwiazdki, a widzial pan te
        kafelki w lazience" :o))
        No i do tego fakt, ze kazdy kraj ma swoje wlasne przepisy dotyczace oceny
        hoteli, nigdy nie mozna porownywac hotelu 4**** w Egipcie z hotelem 4**** w
        Niemczech, bo to nawet nie ma sensu.

Poza tym ludzie sa stworzeni do marudzenia, czy jest powod, czy go nie ma, po
        prostu lubia sobie ponarzekac.
        A jak juz ktos napatrzy sie na filmy o milionerach w Las Vegas to pozniej
        oczekuje nie wiadomo czego za 3 tys zl.
    • Gość: Stiwi Re: HURGHADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:26
      Myślę, że to kwestia niedoinformowania. Większość ludzi nie potrafi odpowiednio
      posługiwać się internetem, nie doczyta informacji o hotelu, idą i biorą to co
      im w biurze wcisną, a potem na miejscu ich wyobrażenia często się mijają z tym
      co tam sobie w głowie ubzdurali przed wyjazdem.

Nie ukrywam, że lubię luksusy, trzykrotnie byłem w Egipcie w hotelach 5*, nie
      narzekałem ani razu, bo dokładnie wiedziałem co chce i czego można po tym
      oczekiwać. Jednak choćby teraz wypadł mi zupełnie nieplanowany wypad do
      Hurghady na tydzień (chciałem zrobić tylko kurs nurkowania), mieszkałem w 3*
      hotelu Waves w centrum, dostałem to za co zapłaciłem, pokoje w porządku, klima
      działała sprawnie, ciepła woda w kranie była, jedzenie wprawdzie baaardzo
      słabe, no ale ja się tego spodziewałem, gdyż recenzje o jedzeniu w tym hotelu
      nie są pochlebne, dlatego z góry nastawiłem się na obiady na mieście, a
      stołówkę z ciekawości odwiedziłem z 2 razy.

Byłem również w Tunezji w hotelu 3* i to dwa tygodnie, choć mocno sceptycznie
      podchodziłem do warunków jakie mogę zastać, różne komentarze, tak naprawdę
      miałem to za co zapłaciłem, wyjazd w sezonie - lipcu na 2tyg za 1800pln HB, to
      naprawdę nie można oczekiwać luksusów i chyba trzeba sobie zdawać sprawę z
      najgorszego, a wcale najgorzej nie było :-)

Byłem również w kilku hotelach 3* i 4* w Polsce, mam porównanie i egipskie 3*
      przy polskich 3* mogą się schować, jednak ceny w polskich hotelach nie są wcale
      niskie. W Marcu lecę na Kubę do 4* Iberostara. Jak widać skaczę po różnych
      gwiazdkach, nigdy nie narzekałem na wyjazd/warunki, gdyż zawsze wcześniej
      czytałem relacje wielu osób, spędziłem godziny na zbieraniu informacji o
      hotelach, położeniu, tak by nawet ta tania oferta, była atrakcyjną (choćby
      Waves ze względu na lokalizację w centrum Sakkali).

Zawsze staram się pamiętać, że biuro nie jest partnerem w znajdowaniu mi
      świetnego hotelu za niskie pieniądze, czy złego za wysokie, przeważnie w
      biurach siedzą młode dziewczyny, które widziały tyle świata co z domu do pracy,
      więc jak mogą nam radzić w takich sprawach, opierając się na tym co napisano w
      katalogu nigdy nie dostaniemy rzetelnej informacji od takiego sprzedawcy, bo w
      katalogu są pomijane wszelkie kruczki występujące w wielu hotelach (remont,
      budowa, problemy z ciepłą wodą. nowsza i gorsza część itp itd.).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka