Dodaj do ulubionych

Hurghada - nurkowanie

23.02.07, 14:50
Wybieram sie w maju do Hurghady z zamiarem odpoczynku i nurkowania.
Kilka lat temu zrobilem kurs I st. OWD w PADI. Proszę Was o info i ew.
namiary na dobre bazy nurkowe w Hurghadzie. Czytałem wczesniejsze wątki na
ten temat na forum, ale są nieaktualne i mało konkretne, do dzis sporo mogło
się zminić. Powstają nowe bazy nurkowe, te które działały kilka lat temu
znikają, więc nie bardzo mogę oprzeć się na archiwalnych wątkach.
Z góry dzieki
kali
Obserwuj wątek
    • janusz.amir Re: Hurghada - nurkowanie 23.02.07, 18:06
      Ja znam jedną z którą pływałem i mogę polecić.
      ADVENTURER tel.+2 012 740 7847 e-mail biuro@adventurer.pl
      Pozdrawiam.
      Janusz
    • ag_ula Re: Hurghada - nurkowanie 01.03.07, 10:41
      Szwajcarskie Centrum IMEI Divers. Nurkowałam z nimi przez parę tygodni, robiłam
      specjalizację i mając doświadczenie w nurkowaniu z innymi centrami POLECAM!
      Dobre ceny (proszę się u właściciela powołac na mnie), nieawaryjny sprzęt (jeśli
      nie masz swojego i musiałbyś wypożyczyc) i miła atmosfera.
    • dariusznow Re: Hurghada - nurkowanie 16.05.13, 18:49
      Nurkowałem w styczniu z Deep divers
      Maja bazę w Trojmieście

jesli chcesz jakieś szczegóły pisz na dariusznow@o2.pl
      • xaltuton Re: Hurghada - nurkowanie 23.05.13, 08:09
        Tylko nie kupuj od miejscowego filmowca filmu, ktory kreci podczas nurkow.
        • xaltuton Re: Hurghada - nurkowanie 23.05.13, 08:10
          Mialem na mysli Deep Divers.
        • dariusznow Re: Hurghada - nurkowanie 24.05.13, 08:06
          Tylko nie kupuj od miejscowego filmowca filmu, ktory kreci podczas nurkow.

Przecież taki film mozna wpierw zobaczyć a nie kupować w ciemno i na dzień przed odlotem

To jest Egipt a turysta jest postrzegany przez pryzmat $
          Nie trzeba się dawać "robić w konia" ale to przychodzi z czasem i człowiek caly czas sie uczy....

a co do filmików to zapraszam do oglądania mojego ze stopki, warto :)
          • xaltuton Re: Hurghada - nurkowanie 24.05.13, 15:06
            W Deep Divers nie da sie zobaczyc DVD przed zaplata. Placisz na statku, material dostarczaja do recepcji hotelu na nastepny dzien. Oczywiscie trzeba miec gdzie sprawdzic, my mielismy material tuz przed wylotem, wiec nawet gdybysmy na miejscu zobaczyli, ze nas oszukano, to co moglibysmy zrobic, jak za chwile mamy samolot? Tu brak slow w stosunku do goscia, ktory filmowal i potem, mimo, ze wzial kase, probowal wywinac sie ogonem. Do Deep Divers nic nie mam, intro bylo w porzadku, ale ten koles jest godny potepienia - moge sluzyc namiarami, jakby ktos nie chcial ryzykowac.
    • diveisfun Re: Hurghada - nurkowanie 23.05.13, 08:51
      Nurkuję w Egipcie zawsze w różnych miejscach. W Hurghadzie byłam 3 lata temu. Tam nurkowaliśmy z Diving Stars i było super. Ekipa z Polski i Wahlid, Egipcjanin (instruktor) mówiący po polsku. Organizacja bez zarzutu. I co najważniejsze było naprawdę indywidualnie. Jeżeli mieliśmy pod koniec dużo powietrza, to robiliśmy jeszcze extra rundki. Nikt nas nie wyciągał z wody po 30 minutach. Byliśmy u nich w październiku, nurkowaliśmy 12 dni. Wszystko było dobrze zorganizowane, atmosfera na łodzi bardzo miła. Pokazali nam cudne miejsca nurkowe. To wcale nie prawda, moim skromnym zdaniem, że w Sharm są ładniejsze rafy. Wrócimy do nich na pewno.
      • dariusznow Re: Hurghada - nurkowanie 24.05.13, 08:23
        Z Divig Stars miałem okazję nurać w Marsa, fantastyczna ekipa

fotoforum.gazeta.pl/5,2,dariusznow,9.html
    • chodexer Re: Hurghada - nurkowanie 26.07.13, 14:19
      I przy okazji przeglądnij swój sprzęt nurkowy, jeśli stał "nieużywany". Warto tutaj zajrzeć: www.sklep-nurkowy.pl - mają spory wybór, no i chyba jest to najbardziej znany sklep nurkowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka