madzia.witkowska 29.07.03, 13:42 Który bank wybrać, biorąc kredyt na mieszkanie? Chodzi mi o wzięcie kredytu we frankach szwajcarskich. Szukam takiego banku, który wymaga tylko 10% własnej wpłaty i daje kredyt na 25 lat. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.g5 Re: Kredyt - gdzie?........... 30.07.03, 08:49 madzia.witkowska napisała: > Który bank wybrać, biorąc kredyt na mieszkanie? > Chodzi mi o wzięcie kredytu we frankach szwajcarskich. > Szukam takiego banku, który wymaga tylko 10% własnej wpłaty i daje kredyt na > 25 lat. > > > > --Przedewszystkim nalezy wybrać taki bank który zapewni Tobie normalne funkcjonowanie kredytu przez cały okres kredytowania, mam tu na myśli mechanizm podług którego bank opuszcza to oprocentowanie. Najlebsze dla kredytobiorcy jest jasna zasada : marża banku + LIBOR. Nie należy patrzeć na promocje ponieważ tak naprawdę są one dla banków a nie dla klientów. Robert PARTNER www.grodzki.waw.pl Odpowiedz Link
madzia.witkowska Re: Kredyt - gdzie?........... 30.07.03, 08:54 ja nie patrze na promocję, tylko szukam banku, który da mi kredyt na 90% wartości mieszkania - nie stać mnie na 20% własnego wkładu, mam tylko 10%. Czy może mi ktoś podpowiedzieć które banki oferują taki kredyt? Odpowiedz Link
aneea Re: Kredyt - gdzie?........... 30.07.03, 10:15 Madzia, moze Millenieum? Minimalny wymagany udzial wlasny w Millenium to 10%. Sama mam kredyt hipoteczny w tym banku (rowniez we CHF) i jestem bardzo zadowolona. Podaje ci linka do ich strony:www.bankmillennium.pl/Millennium/produkty_i_uslugi/kredyty/1880/ pozdrawiam i zycze udanego wyboru Odpowiedz Link
madzia.witkowska Re: Kredyt - gdzie?........... 30.07.03, 10:23 aneea napisała: > Madzia, moze Millenieum? > Minimalny wymagany udzial wlasny w Millenium to 10%. Sama mam kredyt hipoteczny > > w tym banku (rowniez we CHF) i jestem bardzo zadowolona. > Podaje ci linka do ich > strony:www.bankmillennium.pl/Millennium/produkty_i_uslugi/kredyty/1880/a niestety, ale Millenium wymaga 20% - jeżeli chodzi o franki szwajcarskie, 10% jest w złotówkowym kredycie > > pozdrawiam i zycze udanego wyboru Odpowiedz Link
underthebridges Re: Kredyt - gdzie?........... 30.07.03, 11:53 Z 10% wkładem bez problemu kredyty hipoteczne udziela PTF ale w złotówkach, Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: Kredyt - gdzie?........... 30.07.03, 13:09 > Z 10% wkładem bez problemu kredyty hipoteczne udziela PTF ale w złotówkach, PTF to jest wlasnie Millennium Tanie CHF maja jeszcze tez BPH PBK, MultiBank, BGK. We wszystkich tych bankach istnieja szanse na obnizenie wkladu wlasnego ponizej 20 proc. - moze to byc dodatkowe ubezpieczenie brakujacego wkladu, oferta dla posiadaczy prestizowego konta czy tez dodatkowe zabezpieczenie kredytu (druga hipoteka). Po szczegoly zapraszam 0801 670 000 Odpowiedz Link
underthebridges Re: Kredyt - gdzie?........... 31.07.03, 10:05 doradcy.expandera napisał: > PTF to jest wlasnie Millennium To Millenium już kupił PTF? Nie wiedziałam, słyszałam , że kilka banków się do tego przymierza ale, że już... Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: Kredyt - gdzie?........... 31.07.03, 12:47 PTF sprzedaje kredyty mieszkaniowe Banku Millennium Odpowiedz Link
bieetka Re: Kredyt - gdzie?........... 01.08.03, 13:38 W GE Bank Mieszkaniowy można dostać kredyt z 10% wkładem własnym w CHF ale chyba tyklko na 20 lat - oprocentowanie realne 5,58%. www.gebankmieszkaniowy.pl Pozdr. Odpowiedz Link
radman1 Re: Kredyt - gdzie?........... 04.08.03, 09:00 A ja znam jedną Madzię W. po AE w Katowicach RW Odpowiedz Link