Gość: Misia IP: 194.11.24.* 17 lat temu gniazda(nitki) przed ugotowaniem należy połamać?W kuchni nie mam żadnego doświadczenia.Proszę o radę.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klarisson Re: Czy makaron IP: *.ramtel.pl 17 lat temu Nie trzeba łamać, ale w trakcie gotowania dobrze jest go zamieszać, żeby gniazda się 'rozeszły'. Makaron będzie wtedy równomiernie ugotowany i długi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Czy makaron IP: 213.76.172.* 17 lat temu chyba że zależy ci aby makaron był krótki (kiedyś gotowałam gniazda do rosołu, wtedy łamałam). inaczej gotować mieszając Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Czy makaron 17 lat temu nie łamać, dodać łyżkę oleju lub oliwy do gotujacej się wody przed włożeniem makaronu Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Czy makaron 17 lat temu Jesli kupujecie gniazdka to chyba nie po to zeby je lamac? Gniazdka maja forme gniazdek, zeby mogly byc podawane jako gniazdka. Trzeba je lyzka-cedzakiem delikatnie wyjac z wody i ulozyc na talerzu. Do gotowania kazdego makaronu nalezy dodac troche oleju i sol. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Czy makaron 17 lat temu marguyu napisała: > Do gotowania kazdego makaronu nalezy dodac troche oleju i sol. Sól tak, olej jest niepotrzebny. Tylko dać wody - 1 litr na 100g makaronu. Ani olej, ani mieszanie... Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Czy makaron 17 lat temu Zależy czy chcesz mieć gniazda, czy inną formę. Bo gniazda są po to aby ładnie wyglądały na talerzu, więc wtedy ich się nie łamie, a delikatnie wyciąga z wody. Ale jak nie dbasz o formę, to po prostu zamieszaj i wtedy się rozejdą. Odpowiedz Link Zgłoś