aga717 20 lat temu Witam. W czym mozna zakisić ogorki na małosolne jeśli sie nie ma szklanego słoika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: ogorki małosolne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Pewnie,że można.Najlepiej,(jak to robiły nasze babki)użyć do tego glinianego naczynia, ale nie podejrzewam ,że ktoś ich jeszcze używa , dlatego śmiało możesz to zrobić w zwykłym emaliowanym garnku.Ułóż ogórki ścisło obok siebie, "przyduś" talerzem a napewno będą pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: ogorki małosolne IP: *.aster.pl 20 lat temu Ja używam. Mam po babci;). Nawet dwie sztuki: garnek i beczułkę o pojemności 10 litrów:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: ogorki małosolne IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu Kup w hipermarkecie duuuży słój np.papryki w occie a po jej skonsumowaniu będziesz miała 5 litrowy słój na ogórki.I to na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrod Re: ogorki małosolne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Doskonale nadają się naczynia kamionkowe, no i nieżle w kuchni wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś