Gość: arczer IP: 46.113.155.* 02.01.11, 21:17 Proszę o wasze opinie na temat funkcjonowania tej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.tudor Re: PUP w Chełmnie 06.01.11, 13:44 Witam, jestem bardzo zawiedziona funkcjonowaniem chełmińskiego PUPu. Kilka lat temu chciałam się zarejestrować i oczywiście myślałam że urząd "pomoże" w znalezieniu nowej posady. Bardzo się myliłam, ponieważ moje ostatnie zatrudnienie oznaczyli jako "sprzedawca" kiedy byłam przedstawicielem handlowym, co więcej nikt nie zmienił w pup-owskiej bazie danych mojego wykształcenia (gdzie zmianę na wyższe zgłaszałam)i nadal mam średnie. W efekcie nie zostałam zakwalifikowana do pracy w unijnych przedszkolach które wówczas były tworzone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 15:33 chelminski urzad pracy to jedno wielkie gowno nie wiem po co wogole w chelmnie ten urzad. bylem zarejestrowany tam rok przez rok nie otrzymalem zadnej oferty pracy szczerze mowic nieinteresolwala mnie zadna oferta pracy(powodu niepodaje). po roku otrzymalkem propozycje stazu a gdy odmowilem bo jak utrzymac rodzine i mieszkanie za pieniadze stazowe to w ciagu 2-tyg zostalem wyrzucony z urzedu pracy. mam gdzies ten urzad bo chodzilo mi tylko o ubezpieczenie zdrowotne dla siebie i rodziny jak polowie zarejestrowanym w urzednie. a ogloszenia pracy wisza poltora roku niektore-zenujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ Re: PUP w Chełmnie IP: 46.112.216.* 06.01.11, 17:49 Oj nasz urząd pracy -to faktycznie jedna wielka klapa.W pokojach siedzą po 3 osoby a gdy człowiek chce zaczerpnąć informacji -to każdy mówi ci innego.Większość ofert pracy jest chowana do szuflady ,łącznie ze szkoleniami trzeba mieć tzn "plecy "żeby się na nie dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupolew Re: PUP w Chełmnie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.11, 18:33 Myślę,że Jesteś kumaty inaczej. Za pensję z tzw.stażowego nie utrzymasz i nie pomożesz rodzinie,bo to tylko 800 zł. Ale jak nie masz nic,to bardzo pomagasz. Ot taka Twoja filozofia. Współczuję pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysle Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 17:06 ze ty jestes kumaty inaczej ;)...gosc nie napisal, ze nic nie robi !!!!!!! byc moze utrzymuje rodzine pracujac na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: PUP w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 01.06.12, 21:43 całkowicie się zgadzam z tym, iż oferty pracy są chowane do biurka i tylko po tak zwanej "znajomości" można na coś liczyć.... bo jak to jest jeśli pytamy o staż i słyszymy przez cały rok że nie ma skoro osoba wchodząca po Nas z tak zwanymi "plecami" otrzymuje staż w UM lub w Starostwie............ W Naszym mieście jeżeli nie jesteś czyjąś córką czy synem lub nie jesteś z polecenie nie masz czego szukać lepiej od razu wyjechać poza granice, ale Naszego kraju bo cały ten system jest chory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: PUP w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 01.06.12, 21:46 www.searchengines.pl/Polska-kraj-absurdow-t2401.html - warto przeczytać!!!!POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 02.09.11, 21:56 zgadzam się z autorem ja ten up jest juz w chełmnie niepotrzebny bo zamiast ludziom pomagac to ludziom same problemy robia a oferty pracy ciagle te same bo nikt niechce isc do tych zakładów panie w rejestracji niemiłe a chłopcy daja jakies chore oferty pracy i pod nosem sobie podsmiechiwaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupolew Re: PUP w Chełmnie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.01.11, 18:40 Ja także jestem zawiedziony działalnością PUP-u. Nie przeprowadzili Pani na drugą stronę ulicy i nie pokazali nawet pasów do przejścia. Skandal. Nie o taką Polskę nam chodziło. Panie Dyrektorze,ma Pan co poprawiać. Przede wszystkim przeprosić Klientkę,która po studiach nie potrafi wyartykulować swoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 06.01.11, 19:38 A ja tam pozdrawiam cały PUP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tupolew Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 21:09 to Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy o utrzymaniu rodziny za 800zl dzis mozesz isc sobie kupic rajstopy na zime i troche cukierkow. czlowieku gdzie TY zyjesz, to idz i pracuj za 800 zl a ja bede ci jeszcze doplacal 200 na leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfxgh Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 06.01.11, 22:24 Ciekawe na jakiej zasadzie przyznaje się staże w chełmińskich urzędach. Z tego co widzę to raczej nie po kwalifikacjach, tylko po tym czy wujek mama tata ciocia babcia pracują w jakimś urzędzie. Np mamusia jest w skarbówce to synek idzie do starostwa na staż. Tak to niestety w chełmnie wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupolew Re: PUP w Chełmnie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.01.11, 18:00 Gościu ! Przeczytaj raz jeszcze mój wpis i dopiero potem odpisuj. Nie kwestionowałem faktu,że trudno utrzymać rodzinę za 800 złotych. Tylko nie odpowiedaj na to argumentem,że bez 800zł są większe możliwości na utrzymanie. Proponuję więcej analizy i logiki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupolew Re: PUP w Chełmnie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.01.11, 18:01 Gościu ! Przeczytaj raz jeszcze mój wpis i dopiero potem odpisuj. Nie kwestionowałem faktu,że trudno utrzymać rodzinę za 800 złotych. Tylko nie odpowiadaj na to argumentem,że bez 800zł są większe możliwości na utrzymanie. Proponuję więcej analizy i logiki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: PUP w Chełmnie IP: 89.231.149.* 20.08.11, 21:05 racja , stac ich na k......o na imprezach integracyjnych dla swoich pracowników, a szkolenia moga sobie wszadzic te niedouczone młode d..y tam gdzie chca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 07.01.11, 20:37 panie kierowniku tutejszego urzędu,jest bardzo dużo do naprawy,staże przyznaje się temu co ma szerokie plecy,anie temu kto naprawdę potrzebuje,za dużo jest kierowników ,a za mało osób tam pracujących ,które naprawdę zajęły się bezrobotnym tak jak się należy,a nie z wielką łaską? Odpowiedz Link Zgłoś
reklama.only Re: PUP w Chełmnie 07.01.11, 20:59 PUP w chełmnie to kompletna żenada, polski rząd szuka oszczędności i powinien wziąć pod uwagę powiatowe urzędy pracy, gdzie nic się nie robi tylko spija kawę. Do podawania ofert pracy powinna być jedna osoba, która tylko by zmieniala date, bo przeciez i tak żadnych innych ofert pracy w naszym kochanym mieście nie ma:-(. Czy są jakiekolwiek perspektywy pracy i zarobku w Chełmnie. Odpowiedż jest oczywista, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: PUP w Chełmnie IP: *.sqy-bng-011.adsl.virginmedia.net 08.01.11, 00:13 ile zarabia dyrektor PUP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: PUP w Chełmnie IP: *.sqy-bng-011.adsl.virginmedia.net 08.01.11, 00:13 ile zarabia dyrektor PUP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIG 22 Re: PUP w Chełmnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 18:12 A G........O CI DO TEGO BIERZCIE SIE DO ROBOTY LENIE I NIEROBY A NIE ANALIZUJCIE PRACY URZEDU OD TEGO JEST RADA POWIATU I CIALO SPOLECZNE CZYLI RADA ZATRUDNIENIA PROSTE JAK OGON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 09.01.11, 16:36 na stonie internetowej (aktualności dla bezrobotnych) ostatni wpis z czerwca 2009,to jest dopiero śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkl Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 09.01.11, 16:50 w urzędzie pracy nie szuka się pracy każdy wam to powie, oferty pracy które się pojawiają najpierw są rozdawane pomiędzy rodziną i znajomymi pracowników z pup a reszta idzie do ludzi bo jak wytłumaczyć fakt, że pojawiające się minute temu ogłoszenie jest już nieaktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwon DO MIG 22 IP: *.tvgawex.pl 09.01.11, 17:27 kolego! my społeczeństwo jesteśmy od tego by analizować prace urzędu ,a dlaczego ?bo ten urząd jest z budżetu wypracowanego przez społeczeństwo produkcyjne ,kumasz głąbie ?społeczeństwo na nich pracuje,wszelkie nieprawidłowości powinny być piętnowane! nie my im służymy tylko oni nam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: PUP w Chełmnie IP: *.sqy-bng-011.adsl.virginmedia.net 10.01.11, 09:28 ale cie ruszyło urzędasie,może ktoś wam sie wreszcie dobierze do d.....y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 14:47 Nie prawda ze staże dostaje ktos z plecami. ja dostalam staż dzieki normalnej klasyfikacji czy moj pracodawca zdazył zlozyc wniosek o staż w odpowiednim momencie bo liczy sie kolejnosc zgłaszania i to ze dostalam sie na staz nie mialo nic wspolnego z "plecami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCH Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 10.01.11, 18:42 NO TERAZ BEDZIE JESZCZE GORZEJ Z PRACA DLATEGO ZE O 70% SPADA DOFINANSOWANIE DLA BEZROBOTNYCH A CO TO OZNACZA ŻE PŁACE ZA STAŻE MAJA BYĆ NIZSZE I STAŻE MAJA BYĆ KRÓTSZE NAWET DO 4 MIESIECY, MA BYC OGRANICZONA LICZBA SZKOLEN DLA BEZROBOTNYCH ORAZ MNIEJSZE DOTACJE BEDA NA ZAŁOŻENIE WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI NIC INNEGO NAM NIE POZOSTAJE JAK TYLKO WYJECHAC A WTEDY DZIWIA SIĘ ZE MŁODZI WYJEŻDZAJĄ I NIBY SPADA BEZROBOCIE JAK MŁODZI WOLĄ WYJECHAĆ ZA FRANICE NIŻ SIEDZIEĆ TUTAJ I CZEKAĆ AZ URZAD ZNAJDZIE IM JAKĄS PRACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuma z cekcyna Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 10.01.11, 23:26 dajcie im już spokój. zacznijcie pastwić się nad własną matką albo męczcie swojego psa. jestem człowiek obiektywny ale taki farmazony co tu piszecie to jest jakas masakra. tragicznie wygladaja wasze wpisy. zal mi was biedne male chelminskie niezadowolone wiecznie łotry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 07.04.11, 12:14 Witajcie Jesli chodzi o mnie znam tam wszystkich w Urzędzie i macie racje. Oni sami się boja o swoje stołki. Nawet Angielskiego nie znają Od czasu kiedy byłem bezrobotny to nie dostałem ani jednej informacji o ofertach w mojej dziedzinie. Pup powinien działać inaczej: powinny być stanowiska z telefonami aby dzwonić za darmo..tak jak to jest zagranicą już nie mowie o internecie gdzie wszyscy powinni mieć dostęp by wysłać aplikacje pod daną ofertę. Jestem osoba bezrobotną ale chętnie otworzył bym własna agencje pracy... Już nie mówię o tych innych osobach które w Chełmnie tworzą mafię rady nadzorczej...Chełmno to jest miasto umarłych a nie zakochanych..otwórzcie oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Mgr Re: PUP w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 13:07 Parę miesięcy temu zainteresowałam się jedną z ofert pracy, na dosyc dobrym i dobrze płatnym stanowisku, zadzwoniłam do koleżanki która pracuje w tym miejscu i powiedziała że nie ma się co starac bo mimo ogłoszonego konkursu juz wiadomo że dostanie się żona znajomego dyrektora. Tak też się stało. Na chwilę obecną w tym miejscu ponownie poszukują osoby do pracy lecz na inne stanowisko, zgadnijcie co... konkurs się jeszcze nie odbył a ja już widziałam na nk kto będzie tam pracował... sory wymiękam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porazka Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 07.04.11, 14:17 Ja chce zapytac, co robia Panie w pokoju nr 6, jesli w kolejce do tego pokoju czekaja 2-3 osoby, a czas oczekiwania juz od 8:00 wynosi srednio 2h ?! Nawet jesli pokoj jest wolny ( Panie sa tam same), to i tak trzeba czekac na wywolanie 15-20min! Ostatnio czekalam 3h 20min, a zalatwienie wszystkich spraw zajelo mi 10min. Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: PUP w Chełmnie IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 14:36 Podobno dostali pięniądze na staże na 5 lat z góry a przebumblowali wszystko w 2 lata łatając resztą swoje dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysle wiec jestem Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 17:16 to chyba logiczne !!! jesli zarejestruje sie 100osob a 95 wyjdzie bo czas na bilecie dlugi tp w urzedzie zostaje piec osob ale automat wywoluje wszystkie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 07.04.11, 14:47 Ja osobiście nie mam dobrego zdania na temat tej placówki. Po urodzeniu córeczki korzystałam z zasiłku i musiałam tam bywac raz w miesiącu. Za każdym razem wchodząc do pokoju nr3 miałam wrażenie że patrzą na mnie jak na gorszego od siebie. Siedzą za najniższą krajową a czują się lepsi. (poza tym Panem bo on jako jedyny jest miły) gdy skończył mi się zasiłek dałam sobie spokój z tą placówką ,a pracę znalazłam na własną rękę bez pomocy PUP! Dla mnie PUP w Chełmnie to ściema!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: PUP w Chełmnie IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 18:26 narzekaliście na poprzedniego kierownika. czy od czasy, gdy jest "nowy" poszlo cos na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 07.04.11, 19:35 a co tu wiele gadac. W pizdu rozwiązać tą instytucje bo szkoda pieniędzy podatników. Telewizory, jupitery jeszcze kurna karuzele postawcie tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 07.04.11, 21:37 znam nowego i znam starego:) oni patrzą na tło nie na człowieka...powiem ze ten stary był lepszy bo był stanowczy a nowy jest młody i nie do końca ma jaja. taka prawda wyuczone pytania odpowiedzi...tak a juz nie wspomnę o kobietach które tam pracują....a jest jeden taki pan który mysli ze on jest dyrektorem ufff ahhhh bo mi bom-belek poleci...Polska to kraj paranoików i kłamców...dajcie nam wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 07.04.11, 22:32 wrzuc na luz ... jeszcze się dyrektorki będą musieli tłumaczyc ze swojej "zbedności" przed starostą. Ile kosztował ten system numerkowy Panie Cieślicki ... o telewizorkach rodem ze StarTreka nie wspomne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 22.04.11, 20:19 karuzele i piaskownice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 08.04.11, 08:36 Witam, czytając ten wątek muszę stwierdzi że częśc wypowiedzi jest niestety prawdziwa. Znałem obu panów dyrektorów. Pierwszy był zwany dyktatorem. Kiedy nastąpiło jego odwołanie w Urzedzie zapanowała błoga atmosfera spokoju. Niestety nie na długo... Obecny pan dyrektor od samego początku zaczął podejmowac nietrafione decyzje. Pierwszą i największa było mianowanie na swojego nastepce Pana P.L. Jest to osoba kompletnie niekompetentna na danym stanowisku. Szkoda ze dyrektor tak bezgranicznie mu zaufał, bo osobiście uważam ze osoba pana P. doprowadzi do szybkiej zagłady całego kierownictwa PUP i sytuacja sprzed kilku lat się powtorzy. A szkoda bo osobiscie cenie pana dyrektora i mysle ze moje zdanie jeszcze klika lat temu podzieliła by wiekszośc pracowników chełminskiego pośredniaka. Od kiedy pamietam zawsze wszytstko bylo faworyzowanie w gminie z której pochodzi pan P. Pracodawcy cieszyli sie jego wsparciem w otrzymywaniu szeroko rozumianej "pomocy" ze strony Urzedu... Mysle jednak ze to nie jest jeszcze czlowiek o najgorszej opinii w urzedzie- osobiście uważam, że gdyby byl zwyklym posrednikiem pracy jak kiedys to woda sodowa nie uderzyłaby mu do głowy. Chciałbym stwierdzic ze atmosfera wsrod wszystkich pracowników zepsuła się w jednym kulminacyjnym momencie- gdy mianowano pewną panią kierownikiem... Kazdy kto pracuje w urzedzie od razu wie o kogo chodzi. Z niewiadomych przyczyn ktoregos pieknego dnia pani V. została mianowana na kierownika choc nie posiadala i nie posiada do tego ani predyspozycji ani 'niczego'... Była jednym z pracowników o najkrótszym stazu wsród całego działu. wczesniej nie pracowała w administracji publicznej- tylko...(zainteresowani wiedzą gdzie i jako kto) nie bede tego pisał bo bedzie kupa śmiechu:) Co trzeba jej oddac: Pan P. po prostu ja ubustwia, przesiaduje u niej godzinami- nie wnikam głębiej dlaczego (chociaż wszyscy to i tak wiedzą)... Pani V. wprowadziła do swojego działu taka atmosfere ze wiekszośc dobrych pracowników juz tam nie pracuje. Mimo wielu staran i próśb od pracowników niestety pan dyrektor do dnia dzisiejszego nic z tym nie zrobił- i z pewnościa pan P. by mu na to nie pozwolił. Mysle jednak ze przyjdzie taki piekny dzien w którym ktos ich za to rozliczy. Na koniec składam wyrazy współczucia pracownikom, ktorzy na co dzien borykają sie z tą niemiła atmosferą w miejscu pracy. Uważam ze nie ma nic gorszego od swiadomosci ze codziennie musisz isc do pracy ktora nie sprawia ci satysfakcji. Na koniec chciałbym podzrowic kolezanki i kolegow z PUP ktorzy sie jeszcze ostali ze starej gwardii i wytrzymuja dzielnie w pracy. To nie prawda co wypisywali wyzej ze praca w Urzedzie to spijanie kawki, ale mysle ze kazdy kto ceni sobie dobra atmosfere w miejscu pracy predzej czy później znajdzie sobie cos lepszego. Podrowienia dla pracowników PUp (oprócz P i V.- naturalnie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 08.04.11, 14:30 bardzo ciekawy post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 08.04.11, 14:57 bardzo ciekawy post. Kiedyś też się pracowało we wspomnianej instytucji. Pieniądze za pracę jakie były takie były, ale dobrze się można było czuć w zgranej grupie, która wzajemnie sobie pomaga i robi coś dla bezrobotnych (chodź nie każdemu dało się pomóc mimo dobrej woli). Nie chcę tutaj wskazywać na konkretne osoby, które spowodowały rozbicie dobrego zespołu ludzi bo do niczego i tak to nie doprowadzi. Praca w Urzędzie była dla mnie ciekawym doświadczeniem i tkwiła we mnie nadzieja, że będzie można się rozwijać zawodowo w tym miejscu. Niestety po jakimś czasie, kilku błędnych decyzjach atmosfera zupełnie się rozsypała, odeszli fajni - chodź nie bez wad - pracownicy, inni jeszcze się chodź nadal pracują w PUP muszą się godzić z obecną sytuacją jaka panuje w placówce. Mówi się, że źle pracuje się u prywaciarzy bo klimat jest taki a nie inny ... nikomu jednak nie życzę pracy w takiej atmsoferze, układzie i systemie jaki obowiązuje w Powiatowym Urzędzie Pracy w Chełmnie. Wszystko odbija się i tak na osobach bezrobotnych prędzej czy później, ale najwyraźniej nie dla każdego decyzyjnego w urzędzie bezrobotny jest na pierwszym miejscu. Pozdrawiam przy tym byłych i obecnych pracowników i życzę woli i wytrwałości w borykaniu się z szarą codziennością. Dla tych poszukujących pracy róbcie wszystko co się da, bo liczy się nie ilość odbytych szkoleń, staży czy przyznanych zasiłków, ale to czy uda się chodź kilku osobom odnaleźć się na trudnym rynku pracy - ważny jest uścisk dłoni lub uśmiech osoby bez pracy a nie podpis w karcie bezrobotnego. Tyle. Pozdrawiam całą ekipę PUP w tym również szefostwo, które być może wyciągnie wnioski z tego co było i co zostało zaprzepaszczone ... może pozwoli to odbudować zgrany kolektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 15:09 w PUPie pracowalo by sie swietnie i w milej atmosferze gdyby nie ci cholerni bezrobotni ktorzy wciaz przylaza do urzedu i chca nie wiadomo czego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cch Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 08.04.11, 17:53 ale przez tych "cholernych bezrobotnych" to masz prace bo ciekawe co byś zrobił gdyby nie było bezrobotnych a po to jest urzad żeby pomagał ludziom a nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telex Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 08.04.11, 19:20 nie rozumiesz ograniczony typie że to był sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol do cch Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:58 moja wypowiedz byla ironią :P ...jestem bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 08.04.11, 23:21 no to tak ten może by i było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 13.08.11, 13:40 a P. jak siedział tak siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: PUP w Chełmnie IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.12, 09:00 hmmm ciekawa wypowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupa Re: PUP w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 27.11.12, 20:25 oferty pracy chowane, a dotacje unijne rozdawane znajomym. biorą po kolei na wszystkich w rodzinie, a pan dyrektor w tym przoduję, znajomi biznesmeni-kioskarze już dostali prawie na wszystkich, co będzie jak się skończą krewni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:22 Czego oczekujecie? Pracy i tak nie ma, z pustego i Salomon nie naleje.Zresztą czego chcecie, pracy,szacunku dla obywatela? PRL minął bezpowrotnie, na próżno żądasz. W y j e c h a ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP w Chełmnie IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 15:03 wyjechać? a myślicie ze za granicą jest lepsza sytuacja na rynku , duzo ludzi wraca z nadzieją na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:56 A dlaczego wyjeżdzać.Polska powinna stworzyć swoim obywatelom takie warunki, aby mogli bezpiecznie i godenie żyć w swoim kraju,a kto chce to niech sobie wyjeżdza.Nie może to być przymus ekonomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.11, 23:26 a staze będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 14.05.11, 06:25 zależy dla kogo. dla znajomych urzędasów na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: PUP w Chełmnie IP: *.204.43.189.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.11, 12:17 urzędowi powodzi się jak większości instytucji i inwestycji które nadzoruje starosta, czyli beznadziejnie, w obwodnicy utopiono już miliony i pewnie wiele jeszcze utopią bo jak dyletanci się biorą za rządzenie to tak się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: PUP w Chełmnie IP: *.152.157.142.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.08.11, 00:00 Tak narzekacie, że trzy godziny trzeba czekać aby się zarejestrować to spróbujcie kochani to zrobić w sezonie urlopowym trzy dni straciłem na to Pani urzędnik jest jedna i słabo radzi sobie z komputerem gdyż mruczy pod nosem jak na nim pracuje do tego jest tak wściekła że nie ma czasu nawet kawki wypić i swoją złość wyładowuje na petentach nie obchodzi jej wcale to iż są to w większości ludzie ,którzy nie wiedzą co jutro dadzą jeść swym dzieciom..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PUP w Chełmnie IP: 89.231.149.* 12.08.11, 19:52 Zgadzam się ze wszystkimi. Też słyszałam o budżecie na staże i szkolenia i o tym że praca staże i szkolenia rozdawane są pomiędzy rodzinami pracowników... Tam nikogo nie interesuje że ludzie mają rodziny i nie są w stanie ich utrzymać bo nie mają pracy lub odpowiednich kwalifikacji do podjęcia pracy które z resztą powinni podnosić w ramach szkoleń dla bezrobotnych ale nie mogą bo na kursy, szkolenia i staże dostają się osoby które tego nie potrzebują lub kończą któryś kurs czy staż z kolei... Takie są realia w naszym pięknym Chełmnie. Trzeba uciekać... Wszędzie będzie lepiej niż tu, bo w Chełmnie dobrze się mieszka ale nie ma perspektywy na prace i normalne życie. pozdrawiam PUP Chełmno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 23:14 hmmmm dziwne mam tam osobe z rodziny i nie proponowala mi ona szkolenia. No co za swinstwo zeby rodzinie tak zrobic :-P a tak w ogole to proponuje poczytac kto moze korzystac ze srodkow min. na szkolenia przyznanych PUP CCH w ramach poszczegolnych programow. I moze ktos nareszcie dojrzy ze jak napisane jest ze dla osob powyzej 50 lat tzn. ze dla takich zostaly srodki przyznane a nie dla innych. Proste no tak ale trzeba jeszcze dokladnie poczytac a jak ze zrozumieniem to juz kazdy dojdzie dlaczego tak sie dzieje. Skoro w ramach EFS tak zostaly srodki rozdysponowane to taki nabor nalezy wykonac i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Kasi Re: PUP w Chełmnie IP: *.ip.jarsat.pl 20.08.11, 20:38 Kasieńko, nie narzekaj, że nie masz za co dzieci utrzymać, tylko weź się do roboty. Praca jest, tylko trzeba mieć chęci, kwalifikacje i być osobą pracowitą. A jeśli nie masz kwalifikacji- no cóż, trzeba było się uczyć, wyszkolić w jakiejś dziedzinie a dopiero później dzieci rodzić. Nie jest mi żal ludzi, którzy sami się przyczynili do swojej sytuacji- "nie mam pracy, mam pięcioro dzieci, dajcie mi pieniądze, bo mi się należy". Niby 22 lata kapitalizmu, ale myślenie komunistyczne w społeczeństwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 20:46 A za PRL-u praca była dla każdego i PUP nie był potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 23:03 wy udajecie ze pracujecie a my udajemy ze wam placimy ;-) a i tak gow.. kupicie bo nic nie ma :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 30.08.11, 19:34 gdzie można znaleźć ofery stażowe pupu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 21:25 Tylko w Urzędzie pracy. Na stronie PUP nie są zamieszczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: PUP w Chełmnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 12:04 Wiadomo coś o stażach, kiedy będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 14:11 a staże i kursy dopiero od nowego roku,byłam i pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: PUP w Chełmnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 14:31 dziekuje za informace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 14:07 nie mam pojęcia po co tyle ludzi siedzi tam w tych biurach to jakaś porażka,w biurze nr 3 ten pan co obsługuje wioski to chyba zupelnie ma wy...e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 14:35 PUP?Produkcja Państwowych Urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 30.11.11, 20:15 Podobno Urzędników Pozwalniają kilku od nowego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PUP w Chełmnie IP: *.204.3.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.11, 23:08 W urzędach gmin i miast powinny być bazy danych poszukujących pracy i ofert pracy.To by wystarczyło kilku praowników obsługi na cały powiat,a ile zaoszczędziliby bezrobotni,którzy nie musieliby dojeżdżać do Chelmna i tracić czas w PUP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: PUP w Chełmnie IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.11, 07:18 A jaki ładny budynek by był po zlikwidowaniu tej bezproduktywnej instytucji. Można by przeznaczyć na miejsce realizacji jakiś inicjatyw kulturalnych, np. wystaw czy ekspozycji. Pomysłów można by podawać wiele, tym bardziej że wiemy jak bardzo brakuje odpowiednich lokali na użyteczność publiczną w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołych świąt Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 21.12.11, 21:40 Zdrowych i spokojnych świąt dla pracowników. Aby gwiazdor w tym roku był bogaty i aby te święta były weselsze niż poprzednie i BY NIKOGO NIE DOPADŁA ŚWIĄTECZNA DEPERESJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 14:27 Ofert pracy nie ma. Wniosek: rozpirzyć tą instytucję, szkoda pieniędzy na jej utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient wasz pan Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 02.01.12, 16:29 i jak, zamknęli już tą budę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:04 witam,macie racje w innych urzedach cos sie robi szkolenia spotkania na kurs jezyka niemieckiego jest tylu chetnych a nic sie nie robi sama znalazlam prace w niemczech i czekam na kurs -ale chyba nie w tym wcieleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam pracy Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:14 czy ktos ma pomysl na prace chalupnicza?lub udzieli informacji kto ja zleci? pilnie przyjme powazna oferte-mam srednie wyksztalcenie jestem otwarta na kazda powazna propozycje wspolpracy kont.669090685 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: PUP w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 09.02.12, 17:14 Ja również straciłem sporo nerwów przez tą instytucję. Po zakończeniu studiów inż zapisałem się do urzędu jako bezrobotny z chęcią do odbycia stażu pracy, w celu zdobycia jakiegokolwiek niewielkiego doświadczenia. Pierwsza próba się nie udała z uwagi na to, że jedna z Pań powiedziała mi w dniu rozdawania staży, że do Urzędu Miasta nie mam brać skierowania bo UM już sobie wybrał kogo chce, jednak gdy poprosiłem o to skierowanie Pani dała mi z obrażoną miną i życzyła powodzenia. W UM oczywiście powiedzieli mi że nie ma szans bo oni już wybrali stażystów (ciekawe kiedy przed rozdawaniem staży?) Następnie druga próba po miesiącu nie udała się bo pracodawca poszukiwał inż po innym kierunku (ok nie ma sprawy - nie nadawałem się). Trzecia próba BAJKA - przyszły pracodawca po rozmowie kwalifikacyjnej oznajmił mi że zostanę przyjęty. Tylko problem pojawił się gdy szef placówki poszedł z moim skierowaniem do PUPu to pośredniak mu powiedział, że taka osoba jak ja nie widnieje w ich ewidencji bezrobotnych! Skandal Szczęście że mój obecny szef sprawy tak nie zostawił i poinformował mnie o tym fakcie przez telefon. Jak więc się domyślacie udałem się niezwłocznie do PUPu w celu wyjaśnień (ogromnie wkur..) A Pan wicedyrektor poinformował mnie że jednak mam rację ale muszę ich zrozumieć że ja u nich nie widnieje bo mają dużo pracy w urzędzie rozumiecie gościu w ogóle się nie przejął i zapewne nawet tego nie pamięta. I tak dzięki losowi (i szefowi, że nie dał sobie spokoju) mam fajną pracę po odbyciu stażu ale wcale nie dziękuje za nią PUP-owi bo gdyby od niech wszystko by zależało to do dzisiaj po 6 latach pewnie bym nie pracował! Masakra Współczuje i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 19:27 twoja historia jest wytlumaczeniem spadajacego bezrobocia :D ...ciekawe ile ludzi w chelmnie zniknelo z urzedu w ten sposob poprawiajac statystyki ? :D ....zawsze balagan mozna usprawiedliwic za mala iloscią urzednikow w tak ogromnym budynku PUP :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PUP w Chełmnie IP: *.cdma.centertel.pl 10.02.12, 19:00 Tak to żenada cały urząd i teraz jeszcze tam pedałów zatrudniają co ich w innych urzedach nie chcą to tam biorą w papowie nie chcieli a tam wzięli tylko po co tego nikt nie wie i tak nic nie robi tylko nasza klasa i allegro panie kierowniku prosze przemyśleć kogo pan zatrudnia bo wstyd na cały powiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: PUP w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 11.02.12, 01:25 Myślę, że swego czasu zrobiłem błąd nie zgłaszając tego faktu u Starosty chełmińskiego (czy by coś to dało?), traktując to jako jednorazowy przypadek. Po latach spotkałem się z wieloma opowieściami znajomych jak zostali potraktowani z pup-ie. Mógłbym wiele historyjek opowiedzieć lecz nie było mnie przy nich i nie chciałbym siać plotek, dlatego przytoczyłem tylko mój przypadek. Jeżeli chodzi o reformy, to myślę że wystarczyłby jeden wydział w starostwie powiatowym zajmujący się bezrobotnymi (3-4 osób) z kierownikiem na czele podległym staroście, a nie Dyrektor i Zastępca (ten Pan bije wszelkie rekordy) i grupa pracowników w wielu pokojach. [ nie było by tekstów pracowników pupu -,,dobrze że mamy taki spokój ostatnio" jak słyszałem z jej ust gdy przypadkowo (na szczęście) odwiedziłem ten budynek]. Ewentualnie dobrze by było gdyby powstała w Chełmnie prywatna agencja zajmująca się poszukiwaniem pracy na rynku taka obrotna i chętna do pracy. Można by było skorzystać np. z dotacji na otwarcie działalności gospodarczej, z pupu i otworzyć taką agencję . Pomysł warty do sprawdzenia ale na dotację bym nie liczył :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 12.02.12, 19:21 czas na zmiany, bo obecny system się nie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zCzasuCCH Re: PUP w Chełmnie IP: 89.231.151.* 20.02.12, 23:32 Słyszalem że progu nowego sezonu urzedowego PUP w Chełmnie na łamach tygodnika lokalnego chwalił się niewiarygodną "akcją" przeciwdziałajcą bezrobociu. Oferując staże w ramach środków POKL. Ileż wysiłku zostało włozone w to przedsięwzięcie musiało kosztować władze tej instytucji. Jetem pod wielkim wrażeniem !!! A może tak zaprosić nie tylko lokalnych pracodawców na jakieś tzw. "targi pracy", jakieś akcje informacyjne w związku z nowymi inwestycjami w regionie ... taka moja propozycja. Za coś chyba Panie Slawku pracownicy pensje pobierają ? wiem wiem codzienne obowiązki itp. ale troszkę własnej inicjatywy a nie tylko jakieś marne kilkadziedziesiąt mejsc na staże z środków zewnętrznych. Czasy się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 21.02.12, 20:06 w sumie masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: PUP w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 17:43 A co z dotacjami na działalność gospodarczą w naszym urzędzie? Czy ktoś otrzymał dotacje albo starał się o nią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łyli fog Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.12, 20:19 kochani po co te wszystkie wpisy-tak to czytam i nie widze ani jednego pozytywnego wpisu na temat dzialajacej jednostki PUP.Sam bym tez urzad rozjeb..l.Jednego tylko nie rozumiem nikt w tym miescie,powiecie,wojewodztwie nie potrafi z tymi urzedasami-nierobami zrobic porzadku.PARANOJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: PUP w Chełmnie IP: 89.231.151.* 29.11.12, 19:30 Proponuje wydrukowac i wyslac staroscie moze wycignie jakies wnioski w koncu to urzad podlegly wlasnie jemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: PUP w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 29.11.12, 19:55 Problem polega na tym że Starosta wszystko wie i nic z tym nie robi :) Byle się w słupkach zgadzało a to ze długotrwałych efektów działania PUP nie ma ... kogo to obchodzi. Urzednik myłsi tak - im mniej robisz, tym masz mniej roboty - rób tyle ile musisz. Dlatego urzednicy to najgorsi pracownicy ... zesrali by się po tygodniu pracy w prywatnej firmie bo ich wydajność pracy jest na poziomie max 30% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włoch Re: PUP w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.12, 17:52 Ciekawi mnie co dobrego wyniknęło z wycieczki do Palermo delegacji PUP ze Starostą.Jakie są efekty ich obserwacji?I czy wogóle są jakiekolwiek korzyści z ich wyjazdu oprócz ciekawych fotek. Odpowiedz Link Zgłoś