Dodaj do ulubionych

walentynki

06.02.18, 06:20
Przygotowując się do walentynek postanowiłam sporządzić sobie rozpiskę by wiedzieć, kiedy i gdzie mogę miło spędzić czas. i tu zaczeły się schody: by móc to uczynić musiałam odwiedzić 3 strony internetowe i przeczytać artykuł w gazecie... i powiem nic przez to mądrzejsza nie jestem. Np. wystawa prac wg,. jednego źródła będzie w kościele garnizonowym, a wg drugiego w kościele pofranciszkańskim. Wg jednego źródła wystawa pokonkursowa komiksu odbędzie się w sobotę, wg innego w niedzielę. I kiedy można zwiedzać Basztę Prochową o wiosce rycerskiej - wie tylko ten kto poszuka informacji w MZCH, o wiosce rycerskiej konkretnych wiadomości można szukac pewnie tylko na miejscu = bo nawet orientacyjnych wiadomości co i gdzie brak danych (w trakcie ubiegłorocznego sierpniowego festiwalu też się ogłaszali a witała zamknięta na kłutkę brama), - może dla młodych to nie problem, podskoczą tu i tam pobawią się w gronie znajomych i nawet nie zwrócą uwagi na te "drobiazgi". Ale czy tylko młodzi mają się bawić? A starsze pokolenie? Dla niego taka konkretna rozpiska co gdzie kiedy raczej ułatwiła wybór - oni już nie idą na żywioł. I jeszcze spektakle w środę - o 17 jest w MZCH, o 17.30 w Bibliotece - naprawdę nie można było tak ustawić tych imprez by widz miał możliwość obejrzenia obu wystąpień? A kiedy będą "żywe posągi" to chyba wie tylko sam organizator. Tym bardziej, że pogoda może nie sprzyjać całodziennemu przebywaniu na Rynku takie bardziej usystematyzowane i określone w przybliżonym czasie informacje były by przydatne wszystkim. Jako wzór mogą służyć wiadomości przygotowane z okazji wspomnianego wyżej festiwalu = tam każdy dokładnie orientował się co, gdzie i kiedy = i takiego haosu nie było.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: walentynki IP: 171.25.230.* 06.02.18, 08:24
      A czego spodziewasz się po etatowych radnych "ja nic nie mogę"? Świetlaną przyszłość naszego miasta jego wszechstronny rozwój, imprezy dopięte na ostatni guzik i co dziennie tłumy gości i biznesmenów tworzących nowe miejsca pracy - o tym dowiesz się tuż przed wyborami gdy nasi obecni radni zaczepiać cię będą na ulicy chcąc uzyskać Twój głos i dorobić sobie do renty, emerytury itp. A potem? no cóż znowu codzienna rzeczywistość - byle do kolejnych wyborów.
      • Gość: gość Re: walentynki IP: *.dynamic.mm.pl 06.02.18, 13:27
        Mieszkam w Chełmnie i mało mnie obchodzą walentynki, imprezy, itp., bowiem z tego nic nie wynika. Zresztą z roku na rok coraz większa kicha. Wymysł z walentynkami, szczególnej roli Chełmna wynikał z pomysłu kilku sprytnych gości, którzy umyślili sobie, że można na tym zrobić interes, że będą tłumy turystów, będą obłożone nieliczne hotele i inne noclegownie.

Dla mnie ważne jest, czy radni staną na wysokości zadania i nie dopuszczą do rażąco wysokich podwyżek za wodę i wywóz śmieci.
        • Gość: walenty z fary Re: walentynki IP: *.tvgawex.pl 06.02.18, 14:59
          Starsze pokolenie jestes to do kosciola biegusiem ale juz :-) za stary jestes na walenie.
          • Gość: normalny Re: walentynki IP: *.dynamic.mm.pl 06.02.18, 16:01
            Walenty z fary - to nie widzisz że z Chełmna mohery zrobiły umieralnię? Ci młodzi co jeszcze nie wyjechali walą się po kątach bo właśnie miastem zawładnęły staruchy, których jedyną przyjemnością są dwie czynności na p: plucie i pierdzenie a uroczystości walentynkowe opanowały okoliczne wiochy.
            • beta.0 Re: walentynki 06.02.18, 18:28
              A ja myślałam, że marudzą tylko stare zgredy - ale pomyłki istnieją :)
    • Gość: mieszkaniec Re: walentynki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.18, 16:14
      Walentynki miały być jednym z ważniejszych kół zamachowych rozwoju miasta. A co z tego wyszło? Widzimy wszyscy. Sztampa powtarzana co roku z tym samym scenariuszem działań. Może kilka osób na tym zarobi ale większość obejdzie się smakiem. Walentynki to tylko kilka dni w roku a potem? Totalna susza walentynkowa. A przecież w kontekście św. Walentego można w ciągu roku zorganizować jeszcze kilka imprez, promując Chełmno w całej Polsce. A tak przyjedzie trochę ludzi na chwilę z okolic i na tym koniec.
    • Gość: do normalny Re: walentynki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.18, 16:18
      " normalny" ? przeczytałem Twój wpis i uważam,że schlebiasz sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka