Dodaj do ulubionych

Nine Hills

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.18, 23:54
Dzisiejszy wieczór był magiczny. Nasze miasto stało się tajemnicze i niezwykle inne. Znowu jestem pod wrażeniem. To są właśnie możliwości jakie Chełmno ma, ale ich nie wykorzystuje. Dzisiaj widać ile można zmienić na codzień, na stałe lub choćby tylko na okres wakacji. Można? Można! Młodzi znów pokazali o co chodzi i jak to trzeba robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hmm Re: Nine Hills IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.18, 01:39
      I to samo co w zeszłym roku na jednym z podworek nie wiadomo o co chodziło. Siedzące panie nawet nie przejawily inicjatywy aby zachęcić, pokazać. Chełmno to nie Toruń - dobrze ze coś się dzieje ale chcecie na codzień, po to żyjemy w małym mieście żeby mieć spokój. Ekscytacja swieczkami spoko ale nie popadajmy w paranoja.
      • Gość: gość Re: Nine Hills IP: *.play-internet.pl 11.08.18, 07:42
        Takie imprezy organizowane przez pasjonatów pokazują totalną indolencję i brak kompetencji jednego z przydupasów burmistrza niejakiego dyrektora ChDK. Niestety, ze względu na zażyłą znajomość z burmistrzem jest od wielu lat nieoceniany, lub oceniany fałszywie, nieusuwalny i tkwi. Nie powiem w czym...
        • Gość: do goscia Re: Nine Hills IP: *.tvgawex.pl 11.08.18, 10:29
          Wystarczy wawalic jednego to i drugi poleci za nim proste.
      • Gość: Brus Re: Nine Hills IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.18, 08:48
        Po zmroku dopiero zaczęły się przedstawienia ze światłem i muzyką w roli głównej. Były dzbany z prawdziwym dymem, kosmiczne światełka i dźwięki. Moja córka z otwartą buzią patrzyła godzinę na te cuda
        • Gość: Adam Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 11.08.18, 11:24
          Brus zwyczajnie niektórzy nie czają ocb. Pokazywane techniki czesto są kierowane do dzieci, bardzo często dzieci niepełnosprawnych. To co kobitki robią za pomocą bardzo prostych narzędzi jest genialne.
          • Gość: Gosc Re: Nine Hills IP: *.cust.tele2.se 11.08.18, 13:51
            Ten festiwal jest poprostu cudowny taki inny dziekuje mlodym ludziom z chelmna ktorym sie chce cos robic bi to tez zaslugo wolontariuszy I mieszkoncow ale I oczywiscie organizatorom bardzo zaluje to ta impreza nie jest w lipcu I w tym roku moj urlop sie skonczyl I nie moge uczestniczyc w tych cudownych imprezach zycze wielu fajnych pomyslow
            • Gość: cch Re: Nine Hills IP: *.tvgawex.pl 11.08.18, 14:15
              Szkoda jednak że w tym roku nie starczyło pieniędzy na zaproszenie wokalistek z wyższej półki takich jak w ubiegłym roku była Dominika Barabas czy Marcelina
      • Gość: Gosc Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.18, 16:50
        Kosmos był wspaniały dzieci zachwycone , ale ta brama z kwiatami totalny niewypał, tragedia,
      • Gość: ? Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 10:56
        ?
    • Gość: Chełminiak Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 12.08.18, 23:18
      Brawa dla organizatorów.
      • Gość: Cch Re: Nine Hills IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.18, 10:15
        Brawo!
        • Gość: super Re: Nine Hills IP: *.play-internet.pl 13.08.18, 17:15
          Super. Mam nadzieję, że takie imprezy będą organizowane co najmniej raz na dwa tygodnie, albo częściej. Proponuję poczynić kogoś odpowiedzialnym za częstotliwość oraz repertuar... A może znajdzie się chętny i sam zobowiąże się do utrzymania cykliczności i poziomu takiego stanu rzeczy? Byłoby wyśmienicie...
          • Gość: ocena Re: Nine Hills IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.18, 17:38
            Dałem szanse w niedziele po piątku i nic lepiej.Podwórko z galerią w tle-brak zainteresowania ze strony Pań-mimo,że podeszłem do nich z córką.W podwórku kosmosu-wielkie pakowanie i sprzątanie mimi,że było jeszcze sporo do końca.Na plus parada-tu moja uwaga te pochodznie dośc niebezpieczne-dużo nie brakowało,a pan przypalił by dziecku włosy,niedpowiedzialni ludzie którzy rzucali pod nogi.Lampiony-pozytywnie,kino,teatry na plus.Sory za obiektywność-należy się duża pochwała i małe poprawki-taka rada.Osoby spożywające alko w każdym miejscu jak w zeszłym roku-ale to należy się uwaga do władz.
            • Gość: Nicram Re: Nine Hills IP: *.play-internet.pl 14.08.18, 09:23
              Jeśli masz tyle uwag to myślę, że warto przemyśleć sprawę włączenia się w organizację i zmiany na lepsze. Organizatorzy to bardzo otwarci ludzie, każda pomoc im się przyda i przyjmują Z otwartymi rękami. No chyba, że wolisz tylko narzekać na forum.
              • Gość: Endrju Re: Nine Hills IP: *.play-internet.pl 14.08.18, 11:43
                Dokładnie. Tez widziałem pewne motywy do korekty, ale to już orgom powiem na co zwrócić uwagę. Oczywiście konstruktywnie PRZY OGROMNYM szacunka dla wykonanej pracy :). To jest festiwal mieszkańców i kazdy powinien pomagać
                • Gość: gość Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 14.08.18, 14:40
                  Nawet kędzierski. Oni tylko potrafią się dopisywać do listy organizatorów...
    • Gość: Facet Re: Nine Hills IP: *.252.101.84.rev.sfr.net 19.08.18, 12:11
      W powodzi bardzo slusznych podziekowan Organizatorom, Wykonawcom i Uczestnikom festiwalu, zabraklo wyrazow uznania dla Burmistrza Chelmna. Wyjasniam: wszelkie sukcesy sa wylacznie jego. Brakuje rowniez ochow i achow pod adresem Radnych RM Chelmna. Dlaczego? Gdyby nie ich podwyzki sprzed trzech lat (trzy lata = trzy festiwale) Bez ich przewodnictwa tj Burmistrz i Rady Miasta - nic.
    • Gość: aaa Re: Nine Hills IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.18, 17:24
      Festiwal jak festiwal. Mam nadzieję że niebawem powstanie coś konkurencyjnego. jak dla.mnie za mało konkretów. teatr, koncert na planach ok. w bramach różnie... fajne wystawy prac malarskich i zdjęć. przedstawienie na rynku beznadzieja szkoda że nikt nie pomyślał o scenie żeby wszyscy mogli zobaczyć co się dzieje. organizatorzy mają duży budżet więc mogli by czymś zaskoczyć. fajnie że wykorzystano kościoły, szkoda że można było wejść na wieżę widokową i do wieży ciśnień. zabrakło informacji dla kogo przeznaczony jest repertuar teatru agrafka co skutkowało widzami w postaci dzieci- kilkuletnich na dość kontrowersyjnej sztuce.
    • Gość: do aaa Re: Nine Hills IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.18, 17:44
      Kampania się już zaczęła? Ktoś się przestraszył konkurencji?
    • Gość: ii Re: Nine Hills IP: *.tvgawex.pl 07.09.18, 10:11
      ...nie bądź głupi boś bidny ! cofacie się dalej niż do średniowiecza, szukajcie, szczęścia, szukajcie liczcie zbierajcie punkty, Noc kupały-dupa, Wanetynki? Kędzierski rozłożył a teraz Murawski? pamiętacie te szmaty na Grudziądzkiej z wizerunkami ? okazało się iż niektóre starsze mieszkanki rozpoznały wredne niemry prześladujące Chełminian .....
      ...a Pan Panie konserwator po wyborach wylecisz!...
      • Gość: Mika Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 09:15
        Brawo,,moje gratulacje,,piekna nagroda za ciezka prsce
    • Gość: tak prawda Re: Nine Hills IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.10.18, 09:44
      Szkoda tylko że mariusz kędzierski, pożal się boże burmistrz, przypisuje sobie wszystkie zasługi. Oczywiście gdy mu się to wytknie to powie "Ależ skąd, nigdzie nie napisałem że to moja zasługa!"

Ale przy okazji kampanii postanowił pochwalić się nie swoim osiągnięciem na facebooku. Ciemny lud widząc ten certyfikat myśli sobie "łoo fajnie że burmistrz zorganizował to nine hills u nas!" Szkoda tylko, że wiele osób nie wie że ten festiwal był organizowany przez osoby w ogóle nie związane z urzędem. Teraz pare osób dostało się do rady, ale wcześniej w ogóle nie mieli styczności z urzędem. Mirun ma wiele nieczystych zagrywek, mam nadzieję że nie wszyscy są tak głupi i ślepi na jego poczynania.

Przytoczę tylko kilka przykładów:
      Manipulacja postami na facebooku (gdy mu się wytknie prawdę zwinnie unika tematu i twierdzi że nic takiego nie ma miejsca)
      Stworzenie konta "Beata Łukaszewska" (aktualnie zamknął to konto) by pisać sam sobie komentarze w stylu "BRAWO ŚWIETNY BURMISTRZ TYLKO MARIUSZ" - patologia....
      Straszenie urzędników, nauczycieli, że nowy burmistrz ich wszystkich wywali. No przecież to jest skandal. Skąd on może wiedzieć co zrobi nowy burmistrz?
      Do tego szantaż wielu osób odnośnie wygłaszania poparcia dla jego osoby.

Chełmno obudź się! Oderwijmy od koryta plugawą, czerwoną od alkoholu mordę!
      • Gość: Mela Re: Nine Hills IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 12:11
        Brawo,,gratulacje,,nalezala sie nagroda,,dalszych sukcesow
    • Gość: Adwokat Re: Nine Hills IP: *.centertel.pl 26.10.18, 12:56
      Informacja

Wobec osób, ktore dopuszczają sie niestosownych komentarzy na temat obydwu kandydatow , będą wyciągnięte konsekwencje prawne. Od kilku dni gromadzone sa materiały, które zostaną przekazane do organów ścigania. Proszę o powstrzymanie się od obraźliwych sformułowań i komentarzy.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Nine Hills IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.18, 13:23
      Mój głos oddam na Artura Mikiewicza. Chce zmiany, dlatego się na to zdecydowałem. Myślę że obecny burmistrz nie popisał się niczym przez te 16 lat. Do tego masa kontrowersji i pomowień z pewnością nie bierze się znikąd. Błazenada z fałszywymi kontami na Fejsie była naprawdę żenująca, ale obecnie komentarze są pousuwane, konta poblokowane, więc wszystkie ślady zatarte ;)
      Ludzie chcą zmiany, dlatego głosują na nową twarz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka