tora83 03.11.08, 19:53 Dziewczyny, ktoras mieszka moze na stale w Hiszpanii albo wrocila jakos niedawno, albo przebywa obecnie?:) Potrzebuje kilku informacji :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz_pospolity Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:15 a chłopaki nie mogą być??:) Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:19 forumowicz_pospolity napisał: > a chłopaki nie mogą być??:) Moga :) Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:18 iberia.pl napisała: > a co potrzebujesz wiedziec? Jaka pogoda teraz jest/byla w Maladze, jakie sa ceny hoteli, wypozyczenia auta. Ew na Teneryfie podobne info. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:21 to o co pytasz mozna znalezc w googlach.... booking.com - masz hotele Wpiszesz rent a car i destynacje to samo. Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:23 iberia.pl napisała: > to o co pytasz mozna znalezc w googlach.... > > booking.com - masz hotele > Wpiszesz rent a car i destynacje to samo. Wiem, wiem - jasne, ale wolalam pogadac z kims, kto byl, orientuje sie i mozna z nim wymienic uwagi w 2 strony :) a nie poczytac :) No ale w ostatecznosci moze byc i google :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:26 Malaga 12-18 st. Teneryfa 17-23 zamiast hoteli proponuję najpierw luknąć tutaj: www.loquo.com można wynająć pokój lub mieszkanie na dni a jeśli chodzi o samochody to np. www.hertz.es Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:29 baba_krk napisała: > Malaga 12-18 st. > Teneryfa 17-23 > Dzieki :) > zamiast hoteli proponuję najpierw luknąć tutaj: www.loquo.com > można wynająć pokój lub mieszkanie na dni > > a jeśli chodzi o samochody to np. www.hertz.es Jak bede pewna wyjazdu, to na pewno spojrze :) Dzieki wielkie :) Nie ma jak pomoc forumowa ... na kazdy jak widac temat :) > Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:56 baba_krk napisała: > no coś tam o Hiszpanii wiem ;) Powiedz mi jeszcze, jak ksztaltuja sie tam ceny? Czy jest roznica miedzy cenami na wyspach (mam tu na mysli wlasnie Teneryfe) i na ladzie ... no i jak w porownaniu z polskimi... Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:10 na Teneryfie, obstawiam, że tak jak na Gran Canarii jest bezcłowo i taniej niż na lądzie no i ceny konkretnie czego Cię interesują? jedzenie? ubrania? czy co? Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:11 baba_krk napisała: > no i ceny konkretnie czego Cię interesują? jedzenie? ubrania? czy co? Tak, jedzenie w sklepach, knajpy, alkohole. Generalnie urlopowo :) Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:17 jedzenie jest - wg slow mego flatmejta - niemal tansze niz w polsce. wino oczywiscie rowniez :) do knajp nie chadzam, ale za 10 - 12 euro cos porzadnego juz zjesz. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:19 Wydaje mi się, że Teneryfa mogłaby być tańsza, zwłaszcza po sezonie. Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:21 baba_krk napisała: > Wydaje mi się, że Teneryfa mogłaby być tańsza, zwłaszcza po sezonie. No to bede chlopa namawiac na teneryfe :) Nie wiem czemu ale mi sie zawsze wydawalo, ze na ladzie taniej jest ... Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:30 Przyjaciółka teraz mieszka na G.Canarii i jak mi powiedziała jakie są ceny wynajmu mieszkania/domu czy ile wydaje na odzieżowe szaleństwa to różnica była spora. Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:33 baba_krk napisała: > Przyjaciółka teraz mieszka na G.Canarii i jak mi powiedziała jakie są ceny > wynajmu mieszkania/domu czy ile wydaje na odzieżowe szaleństwa to różnica była > spora. Oooo, masz przyjaciolke na GC :) To ja sie chyba musze do Ciebie szerzej usmiechnac. Zreszta ... napisze Ci @ :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:51 to ja się powinnam do niej uśmiechać, bo ma 3 czy 4 współlokatorów :P Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:53 baba_krk napisała: > to ja się powinnam do niej uśmiechać, bo ma 3 czy 4 współlokatorów :P Sluchaj ... a wiesz moze, albo jestes w stanie sie dowiedziec, czy na Teneryfie sa jakies fajne pola golfowe? :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 23:23 jak do mnie zadzwoni to zapytam, bo chwilowo neta nie ma no chyba, że to taka informacja na już? Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 04.11.08, 09:35 baba_krk napisała: > jak do mnie zadzwoni to zapytam, bo chwilowo neta nie ma > no chyba, że to taka informacja na już? Nie, nie na juz :) Ale bedzie cenna :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 04.11.08, 10:14 w efekcie sama luknęłam do gugla tu masz: www.turismodecanarias.com/pl/productos/golf pod Teneryfą wyświetla się 9 pól Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 04.11.08, 10:15 baba_krk napisała: > w efekcie sama luknęłam do gugla > tu masz: www.turismodecanarias.com/pl/productos/golf > pod Teneryfą wyświetla się 9 pól Szał :D Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 20:57 ja jezdem od wczoraj, ale o cenach hoteli, tym bardziej tam nic nie wiem <:) wiem tylko, ze w okolicach Barcelony ziiiiimnnno jak w psiarni (cokolwiek to jest ) ;) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:12 już wyemigrowałaś? ja będę dopiero w styczniu, ale na chwilkę Odpowiedz Link
doloresa Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:07 Hej, z Hiszpanii wróciłam dzisiaj nad ranem, więc informacje mam świeże ;) Wylatywałam z Sevilli - słońce i temperatura ponad 20 stopni. Ale wcześniej kilka dni padało, więc pogoda generalnie w kratkę. Podróż zaczynałam w Maladze i tam było - jak zwykle - trochę cieplej. Wypożyczenie auta w Hiszpanii jest bardzo tanie. Ja zapłaciłam 180 euro za 14 dni. Firma nazywa się GoldCar Europa, jest miejscowa, ma najniższe ceny i generalnie obsługa jest ok. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:09 w okolicach malagi jak w suwalkach, nie przymierzajac. od tygodnia leje albo popaduje. okolo 15 stopni, ale mokro wiec chlodniej sie to odczuwa. ogolnie muy mal tiempo i jakby swietami pachnie. Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:40 Listopad jest najgorszy. Na poludniu narzekaja, ze teraz najzimniej, najsilniejszy, nieprzyjemny wiatr. Dobrze poinformowane zrodla przebywajace wlasnie w okolicach Malagi donosza, ze zimno jak cholera:) Pauli -- "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaje się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 21:52 heart_of_ice napisała: > Listopad jest najgorszy. Na poludniu narzekaja, ze teraz najzimniej, > najsilniejszy, nieprzyjemny wiatr. > Dobrze poinformowane zrodla przebywajace wlasnie w okolicach Malagi donosza, ze > zimno jak cholera:) To jutro przekaze :) i bede naciskac na Teneryfe. > > Pauli > -- > "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaj > e > się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 22:00 > To jutro przekaze :) i bede naciskac na Teneryfe. Teraz to powinnas pojechac do Egiptu:) Pauli -- "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaje się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
tora83 Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 22:01 heart_of_ice napisała: > > To jutro przekaze :) i bede naciskac na Teneryfe. > > Teraz to powinnas pojechac do Egiptu:) > > Pauli Wiem, ale nie moge wlasnie tam ... niestety :( > -- > "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaj > e > się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 22:57 koniec lutego i poczatek marca sa podobne. uwaga, na kanarach tez moze teraz bardzo padac, lepiej sprawdzic zawczasu. Odpowiedz Link
thank_you Re: Hiszpania - pytanie 03.11.08, 23:25 Jak ostatnio byłam to za wypożyczenie samochodu płaciłam 45 euro za dzień, nowiutka toyota yaris. I za minutę dostałam mandat i pokłóciłam się z policjantką :D Odpowiedz Link