qw994 21.02.09, 08:44 Wczoraj byłam u dentystki i uświadomiłam sobie, że w większości zębów trzonowych mam plomby. Gdybym żyła 100 lat temu, pewnie nie miałabym już zębów. Od wczoraj kocham dentystów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konstancja.wilde Re: Błogosławiona stomatologia 21.02.09, 10:19 ja zawsze miałam beznadziejnych dentystów, ale od roku chodzę do mojej pani madzi <3, która dzielnie leczy moje zęby i nigdy mnie nie jeszcze nic za jej przyczyną nie zabolało. Odpowiedz Link
stedo Re: Błogosławiona stomatologia 21.02.09, 11:43 Miałam kiedyś znajomą stomatolog, która w ramach pomocy dla krajów 3ciego świata była na kontrakcie w Maroku. No i pracowała w takiej poradni dla ubogich.I tam pomoc stomatologiczna sprowadzała się z reguły do ekstrakcji. A tam państwo nie refinansuje znieczuleń. I pacjenci musieli za nie płacić. Nie wszystkich było na to stać.Zabiegi odbywały się w większości "na żywca".Wyobrażacie sobie ten koszmar.I dla lekarza, nie mówiąc o pacjentach. Odpowiedz Link
qw994 Re: Błogosławiona stomatologia 21.02.09, 13:56 Ja wiem, co to za koszmar. Kiedyś miałam wyrywanego mleczaka, który okazał się ukorzeniony. Taka anomalia. Miałam oczywiście rwanie na żywca. Odpowiedz Link