Dodaj do ulubionych

Ale się porobiło !

30.07.09, 12:27
W F1 oczywiście, Massa w szpitalu, Kubica na aucie, a Schumacher się będzie
ścigał.

Nie mogę się doczekać wyścigu w Walencji, Michael do boju, pokaż gównarzerii
jak się jeździ :)
Obserwuj wątek
    • forumowicz_pospolity Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 12:32
      puszysta_gimnazjalistka napisał:

> W F1 oczywiście, Massa w szpitalu, Kubica na aucie, a Schumacher się będzie
      > ścigał.
      >
      > Nie mogę się doczekać wyścigu w Walencji, Michael do boju, pokaż gównarzerii
      > jak się jeździ :)

zeby sie chłop gdzies nie rozpizdził na bandzie
      po takiej przerwie, no sam nie wiem
      • mason_i_cyklista Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 12:35
        eee o Armstrongu to samo mówiłem, że po takiej przerwie to się tylko zbłaźni, a
        tu się okazuje że ma w sobie ikrę choroba.

myślę że micheal też pokaże klasę - może nie na 1 miejsce, ale będzie w czołówce
        • forumowicz_pospolity Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 12:44
          mason_i_cyklista napisał:

> eee o Armstrongu to samo mówiłem, że po takiej przerwie to się tylko zbłaźni, a
          > tu się okazuje że ma w sobie ikrę choroba.

no ale rower to chyba co innego
          zresztą Armstrong sie prowadził bardzo sportowo
          a sezon zaczał wczesnie zeby wejsc na obroty i na TdF nie dac plamy

nie wiem jak z Schumacherem ale jezeli sie nie scigał
          to nagle tak wejsc do bolidu i jechac w wyscigu, spore ryzyko
          no ale to mistrz, moze da rade
          >
          > myślę że micheal też pokaże klasę - może nie na 1 miejsce, ale będzie w czołówc
          > e
          • mason_i_cyklista Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 12:54
            hehe koleś robił to całe życie;) wstawał rano, jadł śniadanie, dawał buziaka
            żonce i jechał tramwajem do pracy gdzie jeździł w kółko najnowocześniejszą
            cud-machiną od 8 do 16:D

a tak serio to spodziewałem się, że A. nie zawojuje w wyścigu, gdyż nie zna
            nowych ludzi. jeśli peleton nie zaakceptuje zwycięzcy to zwycięzca nie wygra
            TdF. (dlatego też nie ma Murzynów w peletonie - oczywiście poza słynnym
            "Murzynem" ;)) - ale widać, że jednak legenda L.A. zdobyła należyty szacunek
            wśród "młodych", którzy nie ośmielili się go zblokować.
          • puszysta_gimnazjalistka Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 13:12
            Ścigał się, kilka tygodni temu skopał tyłek Kubicy na gokartach :)
            Znaczy się skręcać jeszcze potrafi.

Bolidem F1 w tym roku też jeździł, jako doradca Ferarri, jeździł w testach. Po
            za tym wytrzymałość tracisz dużo szybciej (Armstrong) niż koordynację oko-ręka
            potrzebną do prowadzenia pojazdu.
            • forumowicz_pospolity Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:15

> Ścigał się, kilka tygodni temu skopał tyłek Kubicy na gokartach :)
              > Znaczy się skręcać jeszcze potrafi.
              >
              > Bolidem F1 w tym roku też jeździł, jako doradca Ferarri, jeździł w testach. Po
              > za tym wytrzymałość tracisz dużo szybciej (Armstrong) niż koordynację oko-ręka
              > potrzebną do prowadzenia pojazdu.

nie mowie ze nie da rady, w koncu decyzja raczej jest przemyslana
              nikt by emeryta nie posłał do boju gdyby wiedział ze ryzyko jest za duze

a Armstrong raczej nie rdzewiał przez czas nie jezdzenia, biegał maratony i to
              nieźle
              poza tym decyzje o powrocie podał w zeszłym roku a zanim pojechal
              w swoim docelowym TdF to jechał od lutego w wielu wyscigach, z Giro
              na czele
    • zdegrengolowany_mizogin2 Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:03
      Tez nie moge sie doczekac.
      Ciekawe co tym razem wymysli? Moze wysle kogos na bande albo zaparkuje na srodku jakiegos zakretu (nr 2 i nr 10 bylyby odpowiednie).
      Pytanie do forumowicza. Co ma takiego Alguersuari czego nie ma 7 - krotny mistrz swiata ?
      • forumowicz_pospolity Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:12
        zdegrengolowany_mizogin2 napisał:

> Tez nie moge sie doczekac.
        > Ciekawe co tym razem wymysli? Moze wysle kogos na bande albo zaparkuje na srodk
        > u jakiegos zakretu (nr 2 i nr 10 bylyby odpowiednie).
        > Pytanie do forumowicza. Co ma takiego Alguersuari czego nie ma 7 - krotny mistr
        > z swiata ?

ma wjezdzenie, jest w wyscigowym kieracie a Schumacher nie wiem czy jeszcze 10
        dni temu przypuszczał ze bedzie sie scigał i to nie w gokartach

ale skoro taka decyzja sie pojawiła tzn ze ludzie którzy ja podjeli
        maja dużą pewnosc ze sobie poradzi i tego sie trzeba trzymac
        • puszysta_gimnazjalistka Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:19
          Nie, nie, nie, Alguersuari w porównaniu z Michaelem nie ma nic, absolutnie nic.
          Nie można porównywać gościa, który zrobił 100 okrążeń z facetem który 154 razy
          stał na podium i ma 91 zwycięstw. Nie ścigał się tylko dwa sezony.
          • forumowicz_pospolity Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:28

> Nie, nie, nie, Alguersuari w porównaniu z Michaelem nie ma nic, absolutnie nic.
            >
            > Nie można porównywać gościa, który zrobił 100 okrążeń z facetem który 154 razy
            > stał na podium i ma 91 zwycięstw. Nie ścigał się tylko dwa sezony.

Puszek nie siej demagogii
            facet numer 1 ma 19 lat i trudno zeby równał sie z Schumacherem
            w osiagnieciach, a skoro go wybrali to znaczy ze ma perspektywy, talent no i
            kiedys musi zacząć sie scigac na szczycie a wyscigach
            nizszych formuł jezdzi regularnie i o to chodzi, o koncentracje na sciganiu o to
            ze jest sie w ferworze rywalizacji i znosi sie wynikajace z tego obciążenia
            (presja wyniku, zainteresowanie mediów)

Schumacher tez pewnie da sobie rade ale to przekonanie wynika
            z tego ze jest tam jakis sztab ludzi, profesjonalistów, którzy wiedzą
            co robią rzucając go do boju w F1 mimo ze ostatnio scigał sie z Kubicą w gokartach
            • zdegrengolowany_mizogin2 Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:50
              > nizszych formuł jezdzi regularnie i o to chodzi

Kiedys bylo takie doswiadczenie. By pokazac jak wymagajaca i trudna technicznie jest f1 wzieto dziennikarza i uczono go jezdzic na kilku seriach (nie pamietam jakich), az do samej f1. Tak jak sobie radzil na nizszych szczeblach, tak w f1 mial problemy z prawdilowym ruszeniem, nie wspominajac juz o prawdilowej jezdzie. Takze jezeli przychodzi mlokos, ktory raczej nie popelnia bledow (nie widzialem telemetrii z wyscigu) w pierwszym swoim starcie, wczesniej jezdzac tylko na 3 sesjach treningowych, to nie mam watpliwosci, iz Schumacher pojedzie takze na wysokim poziomie, a nawet uwazam, ze moze zalapac sie na podium.

> (presja wyniku, zainteresowanie mediów)

Mysle, ze sobie z tym poradzi. :)
              • forumowicz_pospolity Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 15:21
                zdegrengolowany_mizogin2 napisał:

> > nizszych formuł jezdzi regularnie i o to chodzi
                >
                > Kiedys bylo takie doswiadczenie. By pokazac jak wymagajaca i trudna technicznie
                > jest f1 wzieto dziennikarza i uczono go jezdzic na kilku seriach (nie pamietam
                > jakich), az do samej f1. Tak jak sobie radzil na nizszych szczeblach, tak w f1
                > mial problemy z prawdilowym ruszeniem, nie wspominajac juz o prawdilowej jezdz
                > ie. Takze jezeli przychodzi mlokos, ktory raczej nie popelnia bledow (nie widzi
                > alem telemetrii z wyscigu) w pierwszym swoim starcie, wczesniej jezdzac tylko n
                > a 3 sesjach treningowych, to nie mam watpliwosci, iz Schumacher pojedzie takze
                > na wysokim poziomie, a nawet uwazam, ze moze zalapac sie na podium.
                >
                > > (presja wyniku, zainteresowanie mediów)
                >
                > Mysle, ze sobie z tym poradzi. :)

sam jestem ciekaw, tak jak ostatnio mnie nużyła f1 tak teraz olukam ten wyscig
    • liisa.valo Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:48
      Ja się cieszę. Teraz jak Robert Kubica jest bezrobotny, to może mam u niego
      większe szanse.
      Chociaż eksperci - i to nie że polscy, patriotycznie, ale i zagraniczni - mówią,
      że Kubica nie będzie miał problemów ze znalezieniem nowego teamu. Ech...
      • zdegrengolowany_mizogin2 Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 14:57
        Podobno jest zajety. Masz jakis plan na pozbycie sie konkurencji ? :)
        • liisa.valo Re: Ale się porobiło ! 30.07.09, 15:12
          Pff, sama się wykruszy :)

A odnośnie planów - jakiś czas temu na sportowym forum onetu była taka akcja, że
          jakaś dziołcha tak się napaliła na Michała Winiarskiego, że zaczęła wszem i
          wobec opowiadać, że ona rozbije jego małżeństwo i weźmie z nim ślub. I pewnie
          nikt by się o tym nie dowiedział, tylko jakaś druga ćwierćinteligentna zakochała
          się w Kadziewiczu i składała bardzo wzruszające życzenia walentynkowe,
          świteczne, urodzinowe i cholera wie, jakie jeszcze. I ta zasłynęła. Podobno
          siatkarze zaczęli sobie poszczególne posty czytać i ryczeć ze śmiechu, a
          Kadziewicz nawet cieszył się, że może powstanie praca magisterska pt. "Wpływ
          Łukasza Kadziewicza na rozwój psychofizyczny dziewcząt w wieku 12 - 16 lat".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka