Dodaj do ulubionych

PAX, stryjeńskich

25.02.05, 12:27
Trafiłem kilka ofert sprzedazy mieszkan w tej społdzielni nad którymi
powaznie sie zastanawiam, ale po przeczytaniu watków sprzed roku o
społdzielnianych kłopotach, chciałbym zapytać jak wygląda aktualnie sprawa
(gdzies czytalem ze poprawila sie)?
Gdzie powinienem uderzyc aby sie dowiedziec czegoś pewnego, albo na co
zwrocic uwage (pierwsze mieszkanie pierwszy kontakt z nieruchomosciami)?
Obserwuj wątek
    • Gość: natasza Re: PAX, stryjeńskich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 13:30
      szkoda, ze nikt sie odzywa, bo planuje kupic mieszkanie w tym bloku (w tym
      tygodniu mam podpisac umowe przedwstepna) i tez sie troche martwie jak
      najlepiej sie zabezpieczyc...
      • wprost5 Re: PAX, stryjeńskich 06.03.05, 13:52
        Wiem od znajomej, że spóldzielnia nieciekawa, nadal sa jakieś problemy z
        rozliczeniami kosztu budowy garaży. Ale zbyt wielu szczegółów nie znam.

Poza tym nie wydaje mi się, żeby ktoś, kto się "władował w bagno" obiektywnie
        informował o tym innych. Więc uważajcie i bądźcie bardzo ostrozni. W interesie
        dotychczasowych spółdzielców w tej inwestycji jest przecież żeby jak największa
        i jak najszybciej ilość osób kupowała mieszkania bo szybciej nastąpi końcowe
        rozliczenie i mniej przypadnie na nich kosztów do pokrywania.
      • Gość: JAO Re: PAX, stryjeńskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:47
        PAX to bankrut.
        Możesz potem dopłacać i dopłacać.
        Część ludzi, którzy tam mieszkają, klną bo za czynsz muszą płacić, windy nie
        działają, a oni dotąd nie mają tytułu własności i nie wiadomo kiedy to nastąpi.
        Pewnie jak dopłacą (drugie tyle ha ha).
        Sprawa śmierdząca.
        • lutek_1 Re: PAX, stryjeńskich 18.03.05, 11:23
          Z tego co wiem budowa zostala rozliczona, kupujac wlasnosciowe spoldzielcze
          nawet w przypadku upadlosci spoldzielni, prawo lokalu automatycznie jest
          przeksztalcano w odrebna wlasnosc... wiec w czym problem?
          • Gość: Paxowiec Re: Do lutka_1 - problem jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:19
            Jest prawdą, że w przypadku upadłości PAX-u i mając mieszkanie własnościowe
            jego status zmienia się na odrebną własność. Ale zobowiązania spółdzieli są do
            pokrycia i członkowie wielu upadłych spółdzielni mają z tego powodu wiele
            problemów.
            • Gość: Jarek Re: Do lutka_1 - problem jest! IP: *.ssmb.com 20.03.05, 11:38
              no wlasnie, mieszkanie prawie z automatu zmienia status na odrebna wlasnosc a
              co z czesciami wspolnymi ? Byc moze trzeba za nie wtedy ponownie zaplacic ?!
            • lutek_1 Re: Do lutka_1 - problem jest! 25.03.05, 00:50
              Nie trzeba byc czlonkiem spoldzielni, aby miec spoldzielcze wlasnosciowe
              prawo do lokalu.
            • lutek_1 Re: Do lutka_1 - problem jest! 25.03.05, 03:54
              czytaliscie to?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=656&w=12592021&a=12592021
              jestem przed podpisaniem umowy o kredyt i martwi mnie cala ta sytuacja,
              wplacilem juz zadatek, mieszkanie jest ok, pierwsze ktore tak mi sie spodobalo.

• Gość: miu Re: PAX, stryjeńskich IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 14:55
      Nie kupilabym mieszkania z tej spoldzielni. Nawet jesli teraz sie malo o jej
      klopotach mowi. To zbyt duze kwoty, zeby mozna bylo ryzykowac Ciekawa, co
      zrobisz?
      • Gość: ma Re: PAX, stryjeńskich IP: *.aster.pl 06.03.05, 23:42
        Otóż to.A poza tym nie przeszkadza wam,że ten budynek jest taki brzydki i wydaje
        się bardzo akustyczny?
        • miszka44 Re: PAX, stryjeńskich 07.03.05, 10:53
          I komu dali w łapę, że takie monstrum mogło powstać w pobliżu Lasu Kabackiego?
          Dużo o PAX-ie znajdziesz na tym forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=106

Pzdr
          M44
          • Gość: ja Re: PAX, stryjeńskich IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 21.03.05, 10:46
            Nie mieszkam tam ale sie wypowiem:)))
            Mam w tym budynku 3 znajome (w róznych mieszkaniach). Dowiedziałam sie ostatnio
            ze wszystkie 3 na gwałt chca sprzedać swoje wypieszczone mieszkanka. Na pytania
            dlaczego? dają rózne czasami dziwne odpowiedzi. Jedno z mieszkań jest na prawdę
            atrakcyjne dwupoziomowe z widokiem na górkę. Włascicielka nawet sporo
            opusciła. Czytałam wczesniej na innych forach o problemach finansowych
            spółdzielni, może to oto chodzi. Czynsz coraz wyższy, tren wokoło nie
            tknięty....
            • iurandum Re: PAX, stryjeńskich 21.03.05, 13:05
              Zdaje sie że PKOSA wystawiła ich dług na licytację. Nowy własciciel długu może
              nie być już tak ugodowy i ciepliwy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka