Dodaj do ulubionych

Bestie do schroniska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:01
Taaak, każdy pies nie jest agresywny.....Tak się składa,że mam okazję
obserwować amstaffy na moim podwórku, ich właścicielami są łysole.Sam mam
psa, łagodnego z natury i definicji,bo labradora.Wniosek jest prosty, jeśli
nie można zakazać tym debilom posiaqdania takich psów, to coś jest nie tak z
tym państwem,o psach jużnie wspomnę, wiem,że zdarzająsię wśród nich łagodne
sztuki,ale większość z tych, z którymi się zetknąłem, to bardzo agresywne
bestie, więc może lepiej zakazać ich hodowli i trzymania na terenie Polski?
Obserwuj wątek
    • Gość: Emeryt Re: Bestie do schroniska IP: *.telsten.com / *.telsten.com 31.08.05, 22:01
      Uwazam,ze nalezy zakazac hodowli ras agresywnych i zlikwidowac zyjace psy.To
      jest zbyt niebespieczne dla ludzi.Nie ma zadnych tlumaczen w rodzaju "moj pies
      jest lagodny".W iinych krajach juz to zrobili,albo robia.My tez musimy i to jak
      najpredzej.Ile jeszcze tragedii ma nastapic?
      • Gość: inc. Re: Bestie do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:10
        tak sie składa ze na agresywnośc psa ma wpływ w głównej mierze wychowanie...
        Nie chce mi sie powtarzac po raz kolejny ale co tam:
        Amstaf: Amerykański Staffordshire terrier: wielkość 48cm, masa ciała: brak
        danych, wszelkie umaszczenie poza przeważającym lub czysto białym,
        niedopuszczalne sa czarne podpalane i wątrobiane.
        W 1870 roku pierwsze staffordshire bullteriery przybyły wraz z angielskimi
        osadnikami do USA i otrzymały nazwe amerykańskich staffordshire terrierów. Mają
        wyzsze kończyny i sa zgrabniejsze niz ich przodkowie. Chociaz jest to
        zabronione, wciąż jeszcze sa chodowane do walki. Opinia tej rasy bardzo
        ucierpiała wskutek poczynań nieodpowiedzialnych ludzi, wykorzystujących odwagę
        i wole walki tych psów nie tylko do walk psów ale także do atakowania ludzi.
        Międzynarodowa Federacja Kynologiczna akceptuje tylko te psy które maja rodowód
        AKC (American Kennel Club) i zostały wyhodowane jako psy wystawowe a nie
        bojowe. W gruncie rzeczy amstaf jest przyjaznym w stosunku do ludzi,
        kontaktowym domownikiem, a także niezawodnym towarzyszem dzieci. ułożenie tego
        silnego, odwaznego psa polega na podporzadkowaniu go przewodnikowi od
        szczeniecia. Zawsze jednak ma on skłonności do bójek, toteż juz szczenieta
        nalezy uczyć przyjaznych kontaktów z innymi psami. Mimo wybitnego popedu do
        obrony amstafy kupione od rozsadnego hodowcy nie sa agresywne

Dalibyscie juz spokój tym psom. Mi tak samo jak amstafy przeszkadzaj te male
        psiaki co to zawsze na mojego (duzego) psa szczekaja. I te male zawsze bez
        smyczy i bez kaganca... Bo to male to nie tzreba. A mnie wlasnie taki maly
        kundel bez przyczyny ugryzl! I oczywiscie wlascicielka zlego slowa nie dala
        sobie powiedziec! bo przeciez on jest maly to krzywdy nie zrobi.
        PSA MOGA POSIADAC TYLKO LUDZIE ODPOWIEDZIALNI!
        • Gość: kilroy Re: Bestie do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:01
          Wszystko to pięknie, tylko dziwnym zbiegiem okoliczności, to właśnie te duże
          psy raz agresywnych są sprawcami zagryzień,a nie pogryzień, choć oczywiście nie
          lekceważę idiotycznych zachowań właścicieli psów małych.Łatwiej zakazać hodowli
          jakiejś rasy niż odebrać psa debilowi, wiem to,bo obserwowałem sąsiada,
          któremu niezłych bojach policja odebrała szczeniaka, nad którym się znęcał.
          • Gość: inc Re: Bestie do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 18:43
            Nie rozumiem dlaczego odrazu zakazywac hodowli poszczegolnych ras. A jesli
            jakis normalny czlowiek, majacy pojecie o psach bedzie chcial kupic sobie
            akurat amstafa lub rotweilera? Podkerslam raz jeszcze: to nie jest wina pasa ze
            zachowuje sie tak a nie inaczej. podstawowe bledy w wychowaniu psa decyduja o
            jego chrakterze. Wiekszosc ludzi nie ma nawet o tym pojecia jak nalezy
            prawidlowo ukladac psa juz od szczeniecia. A dodatkoa nagonka w mediach
            powoduje ze ludzie oddaja do schronisk byc moze calkiem normalne psy. Swiadczy
            to o kompletnym braku znajomosci charakteru psa. Ja posiadam duzego kundla
            bardzo agresywnego w stosunku do obcych oraz innych psów. Znam jego mozliwosci
            i dokladnie wiem jak sie zachowa w wiekszosci sytuacji dlatego zawsze jest pod
            kontrola. Przezyl juz ze mna 10 lat i jak do tej pory jakos sobie z nim radze.
            Zapewniam ze równie agresywny co amstaf moze byc golden retriwer - znany
            powszechnie ze swej lagodnosci.
            Jestem natomiast za wprowadzeniem zakazu trzymana duzych psów w blokach - w
            mieszkaniach. Dotyczy to szczególnie niektórych ras które potrzebuja duzo
            przestrzeni.
            • Gość: cadyk Re: Bestie do schroniska IP: *.chello.pl 05.09.05, 20:02
              Poczekaj jeszcze trochę matole. Ogryzie ci ten pusty łeb... chociaż po poziomie
              twoich wypocin sądząc możesz tego nie zauważyć. Równie łagodne są lamparty
              hieny i lwy , wszystko zależy od ich wychowania i właściciela. Rzygac sie już
              chce od tego bełkotu klepanego do znudzenia niczym mantra.
              • Gość: mana Re: Bestie do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:33
                rzygac to sie chce jaksie słucha ludzi ktorzy nie maja pojecia o psach <jak
                zapewne ty> i pi...pisza bzdury w stylu: Zakazac hodowli ras agresywnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka