Dodaj do ulubionych

A w Łodzi ?

27.03.04, 11:03
Możecie polecić jakiś dobry żłobek w Łodzi, najlepiej na Widzewie lub
okolicach, centrum też wchodzi w grę.
Obserwuj wątek
    • marzena121 Re: A w Łodzi ? 29.03.04, 12:05
      Na ul. Gogola 9 jest żłobek "Jaś i Małgosia". Chodzą do niego moje dwie córki.
      Jedna za 3 miesiące kończy 3 lata, a druga ma 1,4m. Jestem bardzo zadowolona.
      Panie bardzo miłe. Szczerze polecam.

A poniżej informacja o żłobku z internetu (wszystko się zgadza)
      Żłobek nr 29 "Jaś i Małgosia"
      ul.Gogola 9
      tel. 673-00-63
      Żłobek czynny od 6 do 17 z możliwością pobytu dziecka w placówce po
      indywidualnym uzgodnieniu do godz. 18:00.
      Dzieci mogą być przyprowadzane w dowolnych godzinach w zależności od potrzeb
      rodziców bądź opiekunów.
      Liczba miejsc -75
      Liczba grup - 3
      Przyjmujemy dzieci od 6-ciu miesięcy do 3 lat. Z uwagi na wskazania lekarskie
      bądź psychologiczne istnieje możliwość uczęszczania do żłobka dzieci do lat 4.
      Grupa I - Niemowlęca - liczba miejsc 15; dzieci od 6-ciu miesięcy do 18
      miesięcy. Opiekę sprawują dwie opiekunki dziecięce, dwie osoby personelu
      pomocniczego, pielęgniarka
      Grupa II - liczba miejsc 30; dzieci od 18 m-cy do 2,5 roku. Opiekę sprawują
      dwie opiekunki dziecięce, dwie osoby personelu pomocniczego
      Grupa III - liczba miejsc 30; od 2,5 roku. Opiekę sprawują trzy opiekunki,
      jedna osoba personelu pomocniczego.
      Kadra naszego żłobka to dyplomowane opiekunki dziecięce, przeszkolone w
      zakresie udzielania pierwszej pomocy. Nad zdrowiem dzieci czuwa również
      pielęgniarka, która na bieżąco informuje rodziców o rozwoju psychofizycznym ich
      dzieci.
      Opiekunki w pracy z dziećmi stosują elementy pedagogiki M.Montessori.
      Na bieżąco uczestniczą w seminariach i zajęciach warsztatowych doskonalących
      pracę z małym dzieckiem.
      Od wielu lat żłobek nasz jest placówką szkoleniową. Obecnie praktyki odbywają
      słuchaczki Studium Medycznego nr.1, które poprzez codzienna obserwację naszego
      personelu czerpią fachową wiedzę i umiejętności praktyczne.
      Żywienie dzieci: stawka żywieniowa wynosi 3,30 PLN za cztery posiłki
      ( śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek). W żywieniu uwzględniamy
      wszelkie diety i zalecenia lekarskie. Istnieje możliwość pobytu dziecka bez
      żywienia.
      Żłobek "Jaś iMałgosia" ma ciekawą lokalizację. Jest to budynek jednopiętrowy,
      wolnostojący, położony w środku osiedla z dala
      od ruchliwych ulic, w pobliżu lasku widzewskiego, do którego dzieci
      chodzą na spacery.
      Duży ogród, estetyczne wnętrze, ciekawe dekoracje wykonane przez nasz personel
      dostarczają dzieciom wiele pozytywnych bodźców.
      Dzieci korzystają z kolorowych, bezpiecznych zabawek, wielu pomocy
      dydaktycznych dostosowanych do ich możliwości i potrzeb rozwojowych.
      W żłobku prowadzimy różnorodne zajęcia dydaktyczno-wychowawcze min. zabawy
      ruchowe, manipulacyjne, konstrukcyjne, plastyczne, zabawy na świeżym powietrzu.
      Na zajęciach rytmicznych dzieci bawią się, tańczą i ćwiczą pod fachową opieką
      instruktora muzyki.
      Od najmłodszych lat staramy się wprowadzać dzieci w świat kultury,
      sztuki i muzyki poważnej. Zapraszamy do żłobka lalkowe teatrzyki
      dziecięce, iluzjonistów.
      Zamierzamy w najbliższym czasie wprowadzić zajęcia teatralne czyli "zabawy w
      teatr" - prowadzone przez aktora teatru lalek.
      Posiadamy bogatą biblioteczkę książek, z których dzieci czerpią "świat
      szczęśliwego dzieciństwa". W ramach integracji ze środowiskiem lokalnym dzieci
      poznają otoczenie, w którym mieszkają.
      "Poznajemy zawody" to cykl wypraw poza placówkę by "poszerzyć świat małego
      człowieka".
      W ramach edukacji ekologicznej corocznie organizujemy wycieczki do Zoo oraz
      dokarmiamy zwierzęta.
      żłobek nasz jest placówką otwartą dla rodziców.
      Wspólny pobyt z dzieckiem w grupie pozwala przezwyciężyć lęk przed rozstaniem i
      pobytem w nowym środowisku. W ramach wzajemnej
      współpracy organizujemy uroczystości min. Choinkę, Zabawę Karnawałową, Dzień
      Mamy i Dziecka.
      Raz na kwartał przeprowadzamy tzw. zajęcia otwarte dla rodziców,
      w których rodzice mogą obserwować swoje pociechy podczas zabaw
      a także wspólnie się pobawić.

Pozdrawiam Marzena
      • tranik Re: A w Łodzi ? 01.04.04, 12:30
        Rowniez goraco polecam.
        Pozdr..TrAnik mama Ewelinkismile)
    • anieszka76 Do Paulinki91 19.05.04, 09:35
      Mam pytanko paulinko91 w jakim wieku masz dziecko?
      Bo mój maluszek niebawem też się wybiera do żłobka na Widzewie.
      • aniajedra Re: Do Paulinki91 21.05.04, 10:49
        Paulinko ostatnio przez parę dni miałam kontakt z dziewczyną , która była
        opiekunką w żłobku, wprawdzie nie w tym na Ul. Gogola (słyszałam o nim dobre
        opinie) ale w innym, również w Łodzi. Powiem ci mówila,że w żłóbku panie
        intersesują sie wszystkim ale nie dziećmi, nie zwracaja uwagi na alergjie
        dziecięce( trochę pietruszki nigdy nie zaszkodzi), nie wychodzą z malutkimi
        dziećmi na spacer (chyba że się idą opalać), dzieci chodzą spać wrtedy kiedy
        panie tego chcą a nie kiedy chcą dzieci, i na 10 dzieci w grupie przychodzi 4-
        5 bo reszta choruje, itp. i parę innych podobnych rzeczy poza tym przechodzą
        szkolenie co wolno mówić rodzicom a czego nie - ja po tym zrezygnowałam z
        posłania dziecka do żłobka (znalazłam nianię za niewielkie pieniądze)
        • kryp_aha Re: Do aniajedra 06.08.04, 15:21
          Mogłabyś napisać, o który żłobek chodzi. Chcę wysłać moje Maleństwo do żłobka
          na ul. Wierzbowej, mam nadzieję, że to nie ten.
          Gosia
          • joanna31 Re: Do aniajedra 25.08.04, 00:38
            polecam zlobek nr7 "Kubusis Puchatka", przy ul.Szpitalnej 11. Nasza coreczka
            chodzila tam przez rok i bylismy bzrdzo zadowoleni. panie sa bardzo mile,
            troskliwe. Moja coreczka poszla tam gdy miala 3 latka. W weekendy tesknila za
            dziecmi i kochanymi paniami. Oczywiscie na poczatku bylo jejn trudno po tak
            dlugim siedzeniu z mama w domu ale pszybko sie zaadoptowala. Mnostwo imprez
            okolicznosiowych, imprezy urodzinowe, gimnastyka korekcyjna, rytmika,
            przestronne sale, ogrodek, basen z pilkami, plastikowwe domki, zjezdzalnie.
            Mala nam nie chorowala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka