paulinka91 27.03.04, 11:03 Możecie polecić jakiś dobry żłobek w Łodzi, najlepiej na Widzewie lub okolicach, centrum też wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena121 Re: A w Łodzi ? 29.03.04, 12:05 Na ul. Gogola 9 jest żłobek "Jaś i Małgosia". Chodzą do niego moje dwie córki. Jedna za 3 miesiące kończy 3 lata, a druga ma 1,4m. Jestem bardzo zadowolona. Panie bardzo miłe. Szczerze polecam. A poniżej informacja o żłobku z internetu (wszystko się zgadza) Żłobek nr 29 "Jaś i Małgosia" ul.Gogola 9 tel. 673-00-63 Żłobek czynny od 6 do 17 z możliwością pobytu dziecka w placówce po indywidualnym uzgodnieniu do godz. 18:00. Dzieci mogą być przyprowadzane w dowolnych godzinach w zależności od potrzeb rodziców bądź opiekunów. Liczba miejsc -75 Liczba grup - 3 Przyjmujemy dzieci od 6-ciu miesięcy do 3 lat. Z uwagi na wskazania lekarskie bądź psychologiczne istnieje możliwość uczęszczania do żłobka dzieci do lat 4. Grupa I - Niemowlęca - liczba miejsc 15; dzieci od 6-ciu miesięcy do 18 miesięcy. Opiekę sprawują dwie opiekunki dziecięce, dwie osoby personelu pomocniczego, pielęgniarka Grupa II - liczba miejsc 30; dzieci od 18 m-cy do 2,5 roku. Opiekę sprawują dwie opiekunki dziecięce, dwie osoby personelu pomocniczego Grupa III - liczba miejsc 30; od 2,5 roku. Opiekę sprawują trzy opiekunki, jedna osoba personelu pomocniczego. Kadra naszego żłobka to dyplomowane opiekunki dziecięce, przeszkolone w zakresie udzielania pierwszej pomocy. Nad zdrowiem dzieci czuwa również pielęgniarka, która na bieżąco informuje rodziców o rozwoju psychofizycznym ich dzieci. Opiekunki w pracy z dziećmi stosują elementy pedagogiki M.Montessori. Na bieżąco uczestniczą w seminariach i zajęciach warsztatowych doskonalących pracę z małym dzieckiem. Od wielu lat żłobek nasz jest placówką szkoleniową. Obecnie praktyki odbywają słuchaczki Studium Medycznego nr.1, które poprzez codzienna obserwację naszego personelu czerpią fachową wiedzę i umiejętności praktyczne. Żywienie dzieci: stawka żywieniowa wynosi 3,30 PLN za cztery posiłki ( śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek). W żywieniu uwzględniamy wszelkie diety i zalecenia lekarskie. Istnieje możliwość pobytu dziecka bez żywienia. Żłobek "Jaś iMałgosia" ma ciekawą lokalizację. Jest to budynek jednopiętrowy, wolnostojący, położony w środku osiedla z dala od ruchliwych ulic, w pobliżu lasku widzewskiego, do którego dzieci chodzą na spacery. Duży ogród, estetyczne wnętrze, ciekawe dekoracje wykonane przez nasz personel dostarczają dzieciom wiele pozytywnych bodźców. Dzieci korzystają z kolorowych, bezpiecznych zabawek, wielu pomocy dydaktycznych dostosowanych do ich możliwości i potrzeb rozwojowych. W żłobku prowadzimy różnorodne zajęcia dydaktyczno-wychowawcze min. zabawy ruchowe, manipulacyjne, konstrukcyjne, plastyczne, zabawy na świeżym powietrzu. Na zajęciach rytmicznych dzieci bawią się, tańczą i ćwiczą pod fachową opieką instruktora muzyki. Od najmłodszych lat staramy się wprowadzać dzieci w świat kultury, sztuki i muzyki poważnej. Zapraszamy do żłobka lalkowe teatrzyki dziecięce, iluzjonistów. Zamierzamy w najbliższym czasie wprowadzić zajęcia teatralne czyli "zabawy w teatr" - prowadzone przez aktora teatru lalek. Posiadamy bogatą biblioteczkę książek, z których dzieci czerpią "świat szczęśliwego dzieciństwa". W ramach integracji ze środowiskiem lokalnym dzieci poznają otoczenie, w którym mieszkają. "Poznajemy zawody" to cykl wypraw poza placówkę by "poszerzyć świat małego człowieka". W ramach edukacji ekologicznej corocznie organizujemy wycieczki do Zoo oraz dokarmiamy zwierzęta. żłobek nasz jest placówką otwartą dla rodziców. Wspólny pobyt z dzieckiem w grupie pozwala przezwyciężyć lęk przed rozstaniem i pobytem w nowym środowisku. W ramach wzajemnej współpracy organizujemy uroczystości min. Choinkę, Zabawę Karnawałową, Dzień Mamy i Dziecka. Raz na kwartał przeprowadzamy tzw. zajęcia otwarte dla rodziców, w których rodzice mogą obserwować swoje pociechy podczas zabaw a także wspólnie się pobawić. Pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
tranik Re: A w Łodzi ? 01.04.04, 12:30 Rowniez goraco polecam. Pozdr..TrAnik mama Ewelinki) Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Do Paulinki91 19.05.04, 09:35 Mam pytanko paulinko91 w jakim wieku masz dziecko? Bo mój maluszek niebawem też się wybiera do żłobka na Widzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniajedra Re: Do Paulinki91 21.05.04, 10:49 Paulinko ostatnio przez parę dni miałam kontakt z dziewczyną , która była opiekunką w żłobku, wprawdzie nie w tym na Ul. Gogola (słyszałam o nim dobre opinie) ale w innym, również w Łodzi. Powiem ci mówila,że w żłóbku panie intersesują sie wszystkim ale nie dziećmi, nie zwracaja uwagi na alergjie dziecięce( trochę pietruszki nigdy nie zaszkodzi), nie wychodzą z malutkimi dziećmi na spacer (chyba że się idą opalać), dzieci chodzą spać wrtedy kiedy panie tego chcą a nie kiedy chcą dzieci, i na 10 dzieci w grupie przychodzi 4- 5 bo reszta choruje, itp. i parę innych podobnych rzeczy poza tym przechodzą szkolenie co wolno mówić rodzicom a czego nie - ja po tym zrezygnowałam z posłania dziecka do żłobka (znalazłam nianię za niewielkie pieniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
kryp_aha Re: Do aniajedra 06.08.04, 15:21 Mogłabyś napisać, o który żłobek chodzi. Chcę wysłać moje Maleństwo do żłobka na ul. Wierzbowej, mam nadzieję, że to nie ten. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna31 Re: Do aniajedra 25.08.04, 00:38 polecam zlobek nr7 "Kubusis Puchatka", przy ul.Szpitalnej 11. Nasza coreczka chodzila tam przez rok i bylismy bzrdzo zadowoleni. panie sa bardzo mile, troskliwe. Moja coreczka poszla tam gdy miala 3 latka. W weekendy tesknila za dziecmi i kochanymi paniami. Oczywiscie na poczatku bylo jejn trudno po tak dlugim siedzeniu z mama w domu ale pszybko sie zaadoptowala. Mnostwo imprez okolicznosiowych, imprezy urodzinowe, gimnastyka korekcyjna, rytmika, przestronne sale, ogrodek, basen z pilkami, plastikowwe domki, zjezdzalnie. Mala nam nie chorowala. Odpowiedz Link Zgłoś