Dodaj do ulubionych

Mokotów - proszę o pomoc....

06.12.11, 16:03
Czy znacie jakieś inne prywatne żłobki prócz Krainy Efów, małych Artystów i Małych Misi na Mokotowie w okolicach metra? lub Al. Niepodległości, Wołoskiej, Puławskiej? oczywiście godne polecenia? I jakie macie zdanie o tych 3 przeze mnie wymienionych?jaka jest opłata w Małych Misiach na Madalińskiego?Dziękuję
Obserwuj wątek
    • fara_ula Re: Mokotów - Mali Artyści 07.12.11, 09:18
      Mój wnuczek chodził do Małych Artystów (skrzyż. Puławska/Idzikowskiego - ul. Kalatówki)
      i było OK. Warunki i opieka były bardzo dobre, internetowy monitoring, fajny ogród.
      Rodzice, z którymi rozmawiałam byli zadowoleni.
      Pozdro - fara_ula.
    • melancho_lia Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 07.12.11, 14:16
      Moja córka prawie dwa lata chodziła do Małych Misiów na Madalińskiego. Moim zdaniem opieka super, Młoda praktycznie nie płakała, chętnie chodziła. Bardzo kontaktowe opiekunki i pani dyrektor. Nie miałam zastrzeżeń przez ten cały czas. Cena wówczas wynosiła chyba 1500zł (w tej opłacie już było jedzenie). I tak wychodziło taniej niż opiekunka.
      • en10 Małe Misie 09.12.11, 15:31
        Teraz 1700 zł. Jest super- nasze dziecko uwielbia ciocie i dzieci, bardzo lubi tam chodzić. Z pania dyrektor faktycznie kontakt jest b.dobry. Dzięki zabawom i zajęciom organizowanym w żłobku córka bardzo dobrze się rozwija. Mnie czasami brakuje pomysłów na zabawy z nią, więc "podkradam" zabawy ze żłobka.
        Nie zamieniłabym tego żłobka na żadną nianię. Najlepszą rekomendacja powinno być to, że wyślę tam drugie dziecko.
        • jagnaborynowa żłobek na Mokotowie 10.10.12, 13:35
          To ja też zapytam o aktualny stan żłobków na Górnym Mokotowie. Może coś nowego się pojawiło, ew. nowe opinie.
    • magda_w_25 Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 15.10.12, 22:36
      Jest jeszcze taki malutki (chyba na 12 dzieci) w mieszkaniu w kamienicy na Dolnej (Kasiulek), szkoda, że nie mają podwórka (chodzą na spacery i na osiedlowy plac zabaw), ale jeśli chodzi o panie opiekunki jak i właściciela to nie mam nic do zarzucenia - w każdym temacie można się dogadać i od razu rzuca się w oczy fajna atmosfera między personelem, dziećmi i rodzicami.
      • clio1979 Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 26.10.12, 23:59
        Fajna stronka - szkoda , że jej nie znałam wcześniej.
        Ja też polecam Małe Misie, dziecko i my zadowoleni. Tylko cena jest dość wysoka, ale za bezpieczeństwo i zadowolenie dziecka i tak nie wygórowana.
        Co do Małych Artystów - rozważaliśmy to miejsce- tzn. byliśmy je obejrzeć i jak wiele inncyh prywatnych klubików moim zdaniem nie nadaje się dla dzieci - schody(w każdym jednym"klubiku"), szyby, półpiętra, balkony, otwarte tarasy, baseny w ogradzie i inne "atrakcje", kosiarki i szopy nie domknięte w "ogródkach", nie działające furtki i domofony, brak placyków zabaw. Nie wiem kto pozwala na organizowanie żłobków w takich miejscach...i jeszcze ten wszechobecny catering. Masakra.
        • primavara Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 27.10.12, 07:52
          No ale Mali artyści to willa, więc schody raczej będą... Chociaż też mi się to nie podoba uncertain Ja teraz nie bronię Małych artystów (żeby nie było, że tu reklamę im robię) i nadal się waham... Jakoś opiekunki mało rozmowne ji kontaktowe ak dla mnie były w Małych artystach... Kraina Elfów i Kokoszka to też domy i schody mają. Plusem jest to, że mają swoje ogrody i chyba dzieci są jednak wyprowadzane, a jak żłobek w bloku się mieści i wzdłuż ruchliwej i zagazowanej Al. Niepodległości, bez placu zabaw przed blokiem, to dzieci siedzą w tych trzech pokojach i światła dziennego nie widzą - rano w zimie, kiedy rodzice przyprowadzają, jest ciemno i jak odbierają - też już ciemno... A jeśli chodzi o catering, to przecież można swoje przynosić, tylko wtedy niestety jedzenie jest odgrzewane w mikrofali, a ja jestem przeciwniczką, bo to niezdrowe...
          • de_la_hoya Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 27.10.12, 21:22
            niektórzy się poświęcają i odgrzewają w kąpieli wodnej wink

a catering wcale nie jest zły
            jeżeli jest to firma wyspecjalizowana w posiłkach dla żłobków i przedszkoli to wysokiej jakości posiłek, odpowiednio skomponowany
            catering wielu osobom kojarzy się z ociekającym tłuszczem schabowym itp ale ten profesjonalny taki nie jest
            jedzenie, nie zawiera tony soli albo innych E dodatków
            u siebie w żłobku mam catering, maluchom bardzo smakuje... jak ktoś ma ochotę przynosić swoje z domu to też nie ma problemu, bo można to odgrzać i wcale nie w mikrofali
          • clio1979 Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 24.03.14, 17:22
            Aż muszę odpowiedzieć...Małe Misie na Madalińskiego mają swój ogród, nie przy ulicy bezpośrednio.
            Na Hawajskiej tez jest ogródek, duży, tuż przy żłobku- w sumie do żłobka wchodzi się przez ogródek.
            Co do schodów w takich miejscach, dla mnie to nieporozumienie...
    • szlendak24.waw Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 16.10.12, 14:49
      Dzień dobry
      Bardzo się cieszę, ze mogłem pomóc. Fakt, Polacy nie mają duszy społecznika. Bezinteresowna pomoc jest u nas czymś niespotykanymwink Jeśli Pani obchód po żłobkach i klubikach na Mokotowie zakończy się pomyslnie bardzo serdecznie zapraszam do nas do dzielenia się wrażeniami. Tak by inni mogli skorzystac z Pani wiedzysmile Powodzenia w poszukiwaniach.
    • 56marzena Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 05.02.13, 20:52
      ja moge polecic www.magiczny-zakatek.edu.pl filia na okreznej , od powsinskiej - Nasz chlopiec tam chodzi - przystepne ceny, staly plan dnia, codziennie dostejemy raporty z dnia Naszego Synka - nie mamy zastrzezen
    • asia626 Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 12.04.13, 12:18
      Ja również szukam żłobka lub klubu malucha na Gornym Mokotowie i już trzy zwiedziłam, tzn. Akademię Malucha na ul. Szarotki, Klub malucha Kokoszka na ul. Irysowej i Dziecięcy Raj na ul. Niedźwiedzia. Muszę powiedziec, że najlepsze wrażenie zrobił na mnie Dziecięcy Raj. Jeśli chodzi o Akademię Malucha to od razu zwraca się uwagę na niemiły zapach takiego grzyba w tym domu. Dyrektorka bardzo miła, ale jakoś mnie nie przekonuje. Powiem tak po wyjściu z Akademii Malucha modliłam się żeby w innych było lepiej. I w Dziecięcym Raju przekonało mnie wszystko. Ładne wnętrze, jasno (w przeciwieństwie do 2 pozostałych) , czysto tak sympatycznie. Rozmowa z właścicielką też mnie utwierdziła w przekonaniu, że to jest to. Sympatyczna i bardzo przejęta. Najlepiej samemu zobaczyć i porozmawiać. O Kokoszce wiele nie powiem jakoś po prostu to nie to czego szukam. Ja przed wybraniem się w te miejsca też w internecie szukalam informacji o takich żłobkach i o Akademii Malucha znalazłam pozytywne jak i negatywne. I dziwiłam się skąd negatywne w miejscu gdzie są kamery. Teraz sama wiem, że jakoś to miejsce nie przypadło mi do gustu. Natomiast w dwóch pozostałych nie ma kamer i za bardzo opinii o tych miejscach. Myśl, że gdyby rodzice dzieci tam uczęszczających coś napisali to wtedy inni mogliby na tym skorzystac. Ja jestem już zdecydowana na Dziecięcy Raj mimo braku kamer i opinii w internecie. zdecydowałam się po odwiedzinach w tym miejscu. Mama nadzieje, że wszytko będzie ok.
      • sid8888 Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 29.04.13, 22:33
        mój Mały chodzi do Pomarańczowej Ciuchci i jestem bardzo zadowolona, długo się zastanawialiśmy, ale się opłacało
        • asia626 Re: Mokotów - proszę o pomoc.... 30.04.13, 10:40
          A to nie jest przedszkole? Chyba przyjmuj od 2 roku życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka