Dodaj do ulubionych

od 14 do 17 tej??

23.11.05, 11:40
okazuje się , że czasem mój mąż jak dobrze pójdzie będzie dorabiał w
godzinach od 15tej. i wtedy będziemy mogli odbierać małą dopiero koło 17 tej.
A że nie chcę aby mała była od 7 mej rano do 17 tej w żłobku chciałabym aby
maż ją zaprowadzał dopiero na 14tą i ja bym odbierała ją koło 17tej..
Powiedzcie mi czy jest u Was taka możliwość.. bo w naszym żłobku panie
powiedziały że to ie przechowalnia i jak chcę przyprowadzać małą to na cały
dzień.. od 8 mej przynajmniej.. a ja się dziwię bo po co, skoro moze z tatą
pobyć od rana do 14tej??
Obserwuj wątek
    • dagamama Re: od 14 do 17 tej?? 23.11.05, 11:45
      u nas jest podobnie - dzieci muszą przychodzić do 8.30
      Panie nie zgadzają się by przyprowadzać dzieci później
    • mieszkowamama Re: od 14 do 17 tej?? 23.11.05, 12:20
      Ja zaprowadzam młodego ok. 9:40, nie ma z tym problemu, ale jakby było o 14:00
      nie wiem. Szczerze mówiąc jestem w stanie zrozumieć panie, ale tylko dlatego,
      że to burzy dla dziecka i dla nich porządek, bo np. dzieci coś malują,
      tańczą... a Twoja pociecha przychodzi i... czeski film, nic nie wie, nie może
      się odnaleźć. Ale rozumiem też Was. Powodzenia wink
      • danetka1 Re: od 14 do 17 tej?? 23.11.05, 14:00
        nie wiem jak u nas, kierowniczka jest wyrozumiałą osobą więc pewnie by się
        zgodziła, tylko tak ja dziewczyny piszą, o godzinie 14 dzieci jeszcze śpią, z
        tego co wiem do 15, mój synek tak śpi po 2-3 godziny, trochę to rozbija paniom
        rytm dnia, a poza tym i dla Twojego dziecka więcej korzyści jest z przebywania
        rano kiedy jest rytmika, teatrzyki i inne ciekawe zajęcia po południu juz
        właściwie nic się nie dzieje i rzeczywiście panie w żłobku mogą to w tym
        momencie traktować jak takie przechowyanie dziecka przez te 3 godziny, no bo nie
        ma co z nim zrobić.
        • agamamaani Re: od 14 do 17 tej?? 23.11.05, 16:42
          ale ona musiałaby siedzieć w żłobku ponad 10 godzin!!
          od 8 do prawie 18tej ( ja pracuję do 17tej) pozatym przecież dzieci budzą się w
          różnych porach, a sypialnia jest w oddzielnym pomieszczeniu. acha rytmika jest
          po południu a roczne dzieci raczej jeszcez nie rysują big_grin
          rano dzieci tylko jedzą i wychodzą na dwór. potem śpią i po pobudce sa jakieś
          zajecia typu rytmika właśnie.

• jd17 Re: od 14 do 17 tej?? 23.11.05, 21:43
      Nie dziwe Ci się, że wpadłaś na taki pomysł, bo sama nie chciałabym by
      Oliwierek siedział w żłobku tak długo. Jest to dość kontrowersyjny pomysł i
      myślę, że wszystko zależy od kierowniczki. U nas po godzinie 14 Panie raczej
      rozpoczynają tryb "oddawanie dzieci", więc też chyba nie byłyby zadowolone. A
      może zgodziłyby się gdybyś przyprowadzała córeczkę, np. na 11 lub 12 (na
      spanie)?
      • vaniliaa1 Re: od 14 do 17 tej?? 25.11.05, 08:26
        a my mielismy taka sytuacje maz zapriowadzal Oliwke na 13/14 a ja odbieralam o
        17.
        nikt nie robl problemow.
        • agamamaani Re: od 14 do 17 tej?? 25.11.05, 10:53
          a ja przeforsowałam jednak swój pomysł - raz na jakiś czas mąz będzie
          zaprowadzał małą o 14tej a ja ją będę odbierać koło 17:30 - dzieci do 17tej są w
          swoich grupach, potem do 18 czekają na rodziców w sali rytmicznej (żłobek jest
          do 18tej) okazało sie, że cześć rodziców z innych grup miała podobne problemy i
          wymyślili, że zrobią udogodnienia dla rodziców pracujących "zmianowo"./
          • mama-igorka Re: od 14 do 17 tej?? 25.11.05, 14:52
            to dobrze ,że udało się znaleźć kompromis. U nas wszelkie zajęcia odbywają się
            przed południem, po południu tak jak napisała przedmówczyni zaczyna się tryb
            odberania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka