klubmalucha2 14.01.06, 22:35 dziewczyny zamierzam w najbliższych dniach otworzyć klub malucha czy też domowe przedszole w Markach pod Warszawą. Napiszcie czy jesteście zainteresowane tematem, czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doroota Re: otwieram klub malucha w Markach 16.01.06, 12:40 Uważam ,że to doskonały pomysł, zważywszy na to,że nie ma tam podobnych miejsc, a mam z maluchami coraz więcej. Napisz w którym miejscu zamierzasz otworzyć klub malucha i na jakiej zasadzie ma on funkcjonować, oraz od jakiego wieku będą mogły przychodzić dzieci. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
klubmalucha2 Re: otwieram klub malucha w Markach 16.01.06, 15:06 Cześc Będzie to przy ul. Kosynierów osiedle za Makro w 60m mieszkaniu całkowicie przystosowanym dla dzieci takie mini przedszkole. Myślę że będe przyjmowała dzieci od 1 roczku poniewaz chcę aby nie bylo to tylko miejsce gdzie się pilnuje dzieci ale będziemy realizowac program dydaktyczny z wszelkimi mozliwymi zajęciami więc myslę że 12miesięczniaki to będą dzieci najmlodsze w grupie, ale oczywiście będziemy elastyczni i jesli sie okaże że jest zapotrzebowanie na takie miejsce dla młodszych dzieci to bez trudu możemy to zorganizować. Bedzie możliwość zapisania dziecka na tzw cały lub pół etatu lub tylko na np.2 godz. dziennie a także bedzie mozliwość zostawienia dziecka jednorazowo wtedy kiedy mama ma potrzebę. Ja osobiście jestem pedagogiem i mamą i myslę że takie miejsce jest bardzo fajne dla dziecka no i dla mamy. ponieważ dziecko przebywa w towarzystwie innych dzieci co napewno dobrze wpływa na jego rozwój społeczny, nie nudzi sie tak jak w domu z mama czy nianią a jednocześnie odbywa sie to w domowej kameralnej atmosferze gdzie dba sie o indywidualny rozwój dziecka a nie tak jak to jest w większych przedszkolu gdzie jest sporo dzieci i nie zawsze jest ono dopilnowane. troche sie rozpisalam, nadal prosze o opinie i wyrażenie zainteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
ameby Re: otwieram klub malucha w Markach 16.01.06, 18:41 Pomysł świetny. Mnie tu tylko interesują formalności- jak prawnie to rozwiązujesz? Pod jakim szyldem występuje ta działalność, gdzie - jakiej instytucji musisz zgłosić lub uzyskać pozwolenia, jakie normy musi spełniać lokal i gdzie są przepisy to regulujące. Słyszałam, że są problemy z utrzymaniem takich domowych przedszkoli, bo op jakimś czasie różne instytucje sie przyczepiają (np zbyt niski sufit, brak dostatecznej ilości węzłów sanitarnych, kuchnia...)i nie pozwalają żyć prowadzącym i rodzicom. Jeżeli masz to wszystko sprawdzone podziel się - przy okazji uspokoisz mamy. POwodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
klubmalucha2 Re: otwieram klub malucha w Markach 16.01.06, 19:16 jesli chodzi ote wszystkie przyczepki o ktorych piszesz np.lokal. sanepid BHP to trzeba to załatwić zanim podejmie sie dzialalnośc tzn 1krok to zgłoszenie lokalu do starostwa miasta o pozwolenie na prowadzenie takiej działalności i albo sie je uzyskuje albo nie, jesli tak to wówczas chyba nie mogą sie za bardzo przyczepiać skoro wydali pozwolenie przynajmniej tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 Re: otwieram klub malucha w Markach 16.01.06, 23:43 Niestety jeżeli nie chcesz mieć kłopotów musisz zmienić nazwę np. na akademia ponieważ "klub malucha" jest zastrzeżony w urzędzie patentowym. Mnie tu tylko interesują formalności- jak prawnie to > rozwiązujesz? Pod jakim szyldem występuje ta działalność, gdzie - jakiej > instytucji musisz zgłosić lub uzyskać pozwolenia, jakie normy musi spełniać > lokal i gdzie są przepisy to regulujące Niestety w prywatnym mieszkaniu taką instytucję można zarejestrować tylko jako działalność gospodarcza, ale wtedy nie podlega się pod oświatę, ZOZ ,sanepid itp. instytucje , jeżeli to ma być "legalny" żłobek to chyba raczej nie da rady w mieszkaniu, ale powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agafo Re: otwieram klub malucha w Markach 17.01.06, 14:16 witam, jak milo ze ktos w koncu pomyslał i o Markach. amm tylko pytanie czy aby napewno dzieci bede od 1 roku, ja mam 5 miesieczna corke i nie mam co z nia zrobic, a do pracy czas wrocic, mysle ze jest wiecej takich jak ja . prosze dac znac jakby zmienila Pani zdanie co dowieku. a i wazne od kiedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonkafi Re: otwieram klub malucha w Markach 17.01.06, 14:49 Witam.Pomysl super ale ciekawa jestem jaka bedzie cena za godzine.Ja znalazlam juz taki maly domowy zlobek jest suuuper ale gdyby moja mala mialaby zostawac tam przez 8godz.dziennie to koszt pobytu wynioslby ok.2tys.zl.i to juz po rabacie i jedzonko trzeba przynosic swoje.Koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkolaki Re: otwieram klub malucha w Markach 17.01.06, 18:16 Witam ponownie moim zalożeniem jest stworzenie miejsca stalej opieki dla dzieci czyli bedzie to ogolna stawka za dzień ok 750miesięcznie z wyżywieniem godz.8/18 lub np,pól etatu za ok 400zl lub tylko 2 godz dziennie za 2oo zł. Będzie tez możliwośc pozostawienia dziecka jednorazo wowczas za ok. 10zl za godz. ale będzie także możliwośc wykupienia karnetu na 10godz za ok 80zł Odpowiedz Link Zgłoś
agafo Re: otwieram klub malucha w Markach 18.01.06, 11:28 prosze podac od kiedy Pani zamierza ruiszyc, i czy 5 miesieczne dzieci beda mialy szanse tam przebywac Odpowiedz Link Zgłoś
klubmalucha2 Re: otwieram klub malucha w Markach 18.01.06, 11:47 jeśli wszystko sie uda to zamierzam ruszyć z początkiem lutego, i caly czas tworząc plan myślę że będa to dwie grupki I dzidzie od 5mies do 12 i druga od 12 mies w zwyż ale wszystko wyjdzie "w praniu". W każdym razie będziemy przyjmowac dzieci od 5 miesiąca. Pozdrawiam i zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
agafo Re: otwieram klub malucha w Markach 19.01.06, 11:37 oj bardzo sie ciesze, a czy moge dostać jakies namiary na pania, np. tel. jestem baaardzo zainteresowana i bardzo mi zalezy. moj email agafo@poczta.onet.pl, tel 0506068757.bede wdzieczna za szczegóły, a moze jest juz jakas strona interetowa,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agafo Re: czyjuz cos wiadomo 25.01.06, 10:47 czy juz cos wiadomo o dniuotwarcia, jakies szczegoly prosze?? Odpowiedz Link Zgłoś
babelecke klub malucha 29.01.06, 18:39 Witam, probuje utworzyc placowke niemieckojezyczna w Szczecinie i mam toche klopotow z wyksztalceniem nauczycieli...sprawy urzedowe itp. Gdyby Pani zechciala sie podzielic informacjami jaka jest roznica pomiedzy Klubem Malucha a Przedszkolem niepublicznym bede zobowiazana babelecke@babelecke.tet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alexa77 Re: otwieram klub malucha w Markach 03.02.06, 12:53 JA TAK, A LISTOPADZIE PRZEPROWADZAM SIE DO MAREK- MAM 2- LETNIA CORKE Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_2005 Re: otwieram klub malucha w Markach 04.02.06, 00:44 Czy coś wiadomo o otwarciu, szukam przytulnego miejsca dla mojego syncia w okolicach Marek Proszę o wiadomość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alexa77 Re: otwieram klub malucha w Markach 06.02.06, 11:41 prosze o wszelkie informacje na ten temat, kontakt. jestem bardzo zainteresowana. w tym roku przeprowadzam sie do marek. "spadło by mi to z nieba" czekam na informacje. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agafo Re: czy cos wyszlo z tym zlobkie 08.02.06, 21:10 prosze o jakies informacje,czy cos wyszlo z tym zlobkiem czy tez nie. powiem szczerze ze narobilam sobie nadzieji na jego otarcie, a tu widze ze chyba nici. ???!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś