Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Naoki Takizawa dla Issey Miyake

06.10.06, 22:59
    Tylko modelki potwornie cierpiące. Na przepustce szpitalnej, czy co?
    Obserwuj wątek
      • literatpolski Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 07.10.06, 01:21
        Bracie Japonczyku!! Daleki kolego z kraju kwitnacej wisni! Nie przejmuj sie
        krytyka czytelnikow prowincjonalnej niskonakladowej gazety z kraju nie
        znajacego sie na prawdziwej sztuce, nie mowiac, za przeproszeniem, o swiatowych
        trendach w Modzie!!
        Coz tez oni wiedza? Nic nie wiedza, odpowiem ci.
        Ty wiesz lepiej, bo jestes Artysta! Twoje kobiety (zwane modelkami) to
        artystyczne kreacje, wyrzucone na ten swiat wysilkiem twojego tworczego umyslu,
        wschodniej twojej madrosci opierajacej sie na wielowiekowej tradycji estetyki
        feudalnej, ktora wie lepiej jak trzymac je w posluszenstwie (tu kolega Karl tez
        mialby cos do dodania, nie wiem czy sie przyjaznicie?)!!
        I to jest to polaczenie wschodu i zachodu, ta tworcza fuzja, ten amalgamat
        elementow dzikich i ujarzmionych... ach ty moj orientalny artysto..uwielbiamy
        cie.. wiadoma rzecz.. tylko powiedz jakie u ciebie ceny w tym sezonie? Tu u nas
        w Central Europe srednia pensja 2000tys zlociszow, jak bys to widzial wzgledem
        swojej kolekcji jesiennej?? Daj szybko znac kochany!!
        • literatpolski Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 07.10.06, 19:17
          Naoki i Issey!! Chlopcy z przyjaznej Japonii, dalekiego Orientu!!
          Czemu sie nie odzywacie??
          Mam nadzieje, ze przyjazne moje slowa uznania przyczynily sie do oslody dnia,
          dzis wprawdzie sobota, ale wy na pewno machacie igielka gdzies na stryszku w
          pieknej Japonii!!
          Wyslalem tez, musze przyznac, entuzjastyczne wyrazy uznania dla kolegow (wy w
          branzy odziezowej slysze wszyscy sie znacie), dla Karla, Jean-Paula, Walentego,
          moze troche chlodniejsze dla Johna i nieznanego mi p.Leonarda z Paryza, ale
          chyba nie macie mi tego za zle??

My tu literaci spragnieni powiewu mody z wielkiego swiata, finezji, artyzmu,
          rozumiecie, drodzy chlopcy!!!

Tylko czemu bez cen?? Pamietajcie, tu nie jest tak rozowo, jak wam sie wydaje!!!
          • literatpolski Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 09.10.06, 03:04
            Sayonara chlopcy, nie wiem czy dobrze mowie kochani, czy to nie jest
            przypadkiem do widzenia, ale wiecie ze mam dobre i przyjazne intencje!!!
            Tylko z jezykami orientalnymi u mnie nie bardzo!!!
            Wybaczcie, jesli cos nie tak!!!
            Mialem nadzieje ze sie odezwiecie moze do mnie, waszego wiernego slugi i
            wielbiciela, ale wybaczam wam milczenie, z pewnoscia nadmiar przerobek i
            poprawek do kolekcji letniej (Juz pazdziernik!!lato za pasem!!!) nie pozwolil
            wam na chwycenie za pioro i skreslenie kilku kaligrafow (a moze u was pismo
            obrazkowe?? wybaczcie ignorancje biednego literata ze wschodnich rubiezy
            Europy!!!)!!! Wiecie, moglbym wam polecic jedna specjalistke od niewidzialnego
            cerowania, mieszka na ul Poznanskiej tu w Varsovie, naszej stolicy, nie wiem
            jak to po japonsku, ale sie domyslicie!!! Swietna by byla do tych wszystkich
            rozdarc i oczek co po tych waszych luznych tkaninach wciaz lataja!!!
            Dajcie znac!!! Ona nie bierze duzo!! Bardzo przystepne ceny uslugi cerowniczej,
            zwlaszcza w porownaniu z Paryzem!!! Polska cerowniczka niewidzialna!!! Badzcie
            pionierami i zatrudnijcie nasza cerowniczke!!!

Good night, kochani chlopcy z kraju kwitnacej wisni, jak to juz kiedys
            mowilem!!! Wasz wierny sluga sie klania!!!
            Ps nie moge zapomniec waszych ubranek!!! Cuda!!!
            • zettrzy Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 09.10.06, 03:57
              te teksty zaczynaja sie robic nudne... literaciepolski, a refren o cenach i
              zarobkach tez jakis taki malo gustowny
              • literatpolski Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 09.10.06, 04:18
                Naoki, dzieki za e-mail!!! Alez zrobiles mi przyjemnosc!!! No i Issey sie
                dolacza!!! Ale wieczor!!! Dziekuje chlopcy, pisze dluzszy esej na wasz temat,
                zdradze w tajemnicy tytul "Michel Houellebecq jako postmodernistyczna
                influencja na krawiectwo damskie, w egzemplifikacji japonskiej".Ale o tym sza!!!
                Nikomu ani slowa!!! Do jutra!! Sayonara chlopcy!!!
                • zettrzy Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 09.10.06, 04:24
                  postmodernizm jest juz niemodny, teraz mamy post-postmodernizm czyli nawrot do
                  estetyki wiktorianskiej lamanej przez klimatyzacje
                  aaa, i droga dojazdowa koniecznie surowa, z koleinami, zeby pospolstwo nie czulo
                  potrzeby jezdzic swoimi hondami pod brama naszej posiadlosci
                • daggy4 Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 09.10.06, 08:39
                  a Michel Houellebecq to fabryka gniotow
      • daggy4 Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 09.10.06, 08:37
        dla mnie gole brzuchy sa out
        • zaneta81 Re: Naoki Takizawa dla Issey Miyake 12.10.06, 02:53
          ale sie dajecie nabierac

czy wy jakies glupki zupelne

facet sie nabija w sposob tak oczywisty ze dziecko by odgadlo

a wy kupujecie to calkiem powaznie

ale mloda generacja zglupiala zupelnie

najlepszy dowod