02.10.12, 13:01
Mam wyniki szpitalne, tylko nie bardzo to rozumiem
Genotyp 1

Badanie p-ciała p/jądrowe i p/ cytoplazmatyczne - miano i typ świecenie - wynik dodatki, stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:100 dających na komórkach KEp-2 obraz świecenia ziarnisty

Myślałam, że będzie też wiremia, ale nic na tej kartce nie mam, lekarka tylko to dała i nic nie powiedziała na temat wyników, tylko mam się zapisać na wizytę do poradni - a miejsc na ten rok brak, więc czekam nadal w niepewności do 2013....
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 14:13
      Niestety nie pomogę, dopiero czeka nas wizyta w szpitalu. Ale chciałam zapytać gdzie sie leczysz? I zasugerować bys podzwoniła po innych poradniach w pobliżu i zobaczyła jak jest tam z terminami. Ja też jeźdzę po całym regionie w poszukiwaniu różnych lekarzy. Nie wszędzie czeka sie tak długo. Pozdrawiam
      • monia1907 Re: Wynik 02.10.12, 14:26
        Lublin

Nie bardzo mam możliwość jeżdżenia - mam dwójkę małych dzieci

• Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 14:32
          A ja myslałam, ze to we Wrocławiu długo sie czeka.
          A co mówili w szpitalu? Nic nie chcieli powiedzieć?
          Wiesz co? Jeżeli masz stałego lekarza w poradni to podejdź do niego i zapytaj. My tak czasami robiliśmy.
          • monia1907 Re: Wynik 02.10.12, 14:36
            Na ten rok w przychodni nie ma już miejsc
            Na 2 wizytach byłam u jednej lekarki, potem jak leżałam na oddziale, sala była pod opieką innej lekarki, u której dziś byłam i nic się nie dowiedziałam - kazał mi przyjść na wizytę normalnie, nieistotne dla niej było to, że terminy są na przyszły rok (tzn terminów jeszcze nie ma, trzeba będzie czatować w grudniu na zapisy)
            Może jutro spróbuję zadzwonić do tej pierwszej lekarki i jej powiem o wszystkim, może inaczej do tego podejdzie
            • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 14:39
              Lepiej idz niż dzwoń. Przez tel nie udzielą ci informacji i staraj sie na badania kliniczne, jeżeli mieszkasz w mieście gdzie akurat je robią. I głowa do góry, nie załamuj sie i działaj.
              • monia1907 Re: Wynik 02.10.12, 14:46
                Tylko wolę najpierw zadzwonić czy lekarka jest, bo gorzej jak pojadę na darmo

Wiem, że u nas są teraz badania kliniczne, muszę się wszystkiego dowiedzieć jak tam będę
                • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 16:05
                  Ja wiele bym dała by mój partner dostał sie. Ale najpierw musi zrobić badania i dopiero jak już będziemy cokolwiek wiedzieli będziemy szukali. No i u nas jest ten problem, ze mu ciągle wyniki się pogarszają, a to podobno dyskwalifikuje z niektórych badań.
                  Życzę powodzenia daj znać co powiedziała lekarka
                  • kiepski476 Re: Wynik 02.10.12, 16:33
                    1. Cleani też jest z Wrocławia.
                    2. „Wynki” twojego partnera to pikuś przy „wynikach” Cleaniego. Jeśli twój partner nie pije, to na wyniki Cleaniego będzie musiał pracować jeszcze długie, długie lata. (Tak z ciekawości zapytam: co to są te „wyniki”, które ponoć tak bardzo się pogarszają?).
                    3. Cleani bierze udział w badaniach klinicznych, które są prowadzone we Wrocławiu.
                    Słowem: skończ z tym pesymizmem, Dora. Trochę wiary w człowieka :-)
                    • pi_tu Re: Wynik 02.10.12, 16:58
                      Jestem podobnego zdania co przedmówca.
                      Dora, miałaś już trochę czasu by ochłonąć i nabrać dystansu oraz przestać siać panikę. Takim nastawieniem nikomu nie pomożesz a i sobie zaszkodzisz...
                      Nawet we Wrocławiu można wystąpić w roli króliczka, znam to z autopsji:)
                      • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 17:11
                        owszem, jeżeli ma sie HCV tylko i jest się zdrowym, oczywiście w cudzysłowie. Jeżeli do tego dochodzi inna choroba np stwardnienie to szukaj sobie badań klinicznych. A jak znajdziesz to daj mi namiary.
                    • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 17:07
                      gdzie ty tu widzisz pesymizm??? W tym ze zachęcam autorkę wątku do starania sie o badania kliniczne które są prowadzone w jej mieście??? To chyba nie pesymizm.
                      Wiem, ze badania kliniczne są prowadzone we wrocławiu, ale jeżeli ma się jeszcze inne poważne choroby to trudno się na nie dostać, albo wręcz niemożliwe
                      • pi_tu Re: Wynik 02.10.12, 17:13
                        Tylko posłuchaj sama siebie i oceń, czy jesteś optymistycznie nastawiona co do przyszłości zdrowia twego męża... To na prawdę się udziela innym. Nie pomyśl sobie, że jestem wrogo nastawiony do ciebie. Kiepski to już napisał - trochę wiary!
                        • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 17:19
                          właśnie sie dowiedziałam o stwardnieniu a ty mówisz trochę wiary? co wizyta to jakaś nowość trudno zachować optymizm przemieżajac kilometry w poszukiwaniu lekarzy i badań i słysząc tylko "no cóż przykro mi"... jeden lekarz odsyła do drugiego bo nie wie co robić. Ale jest super!!!!
                          • kiepski476 Re: Wynik 02.10.12, 18:49
                            Stwardnienie rozsiane? Podejrzenie czy diagnoza?
                            • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 18:54
                              trzeba zrobic jeszcze badania by to potwierdzic. jakis płyn pobrać, jeszcze Partner nie wrócił od neurologa. wiem tyle co przez tel. sorry, ze was dołuję. mam koszmarny dzień dzisiaj. Już postaram sie byc spokojniejsza
                              • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 22:23
                                neurolog powiedział, ze to stwardnienie ale trzeba zrobić dalsze badania.
                                • kiepski476 Re: Wynik 03.10.12, 09:04
                                  Dopóki diagnoza się nie potwierdzi, liczyłbym na to, że to jednak nie jest stwardnienie rozsiane, lecz coś mniej uciążliwego.
                        • Gość: dora Re: Wynik IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 18:40
                          Wiem, że to się udziela innym. Ale w głowie kłębi mi się milion pytań i tu staram się znaleźć na nie odpowiedź. A z partnerem nie rozmawiam o swoich wątpliwościach. Bo nie ma takiej potrzeby. A to co sie dowiem z internetu czasami się przydaje.
                • kiepski476 Re: Wynik 02.10.12, 16:58
                  Molestuj w sprawie tego bocepreviru (Victrelis), molestuj. Nie odpuszczaj. Jesteś młoda, silna, zdrowa – firmy farmaceutyczne chętnie by tylko takich pacjentów wybierały, masz duże szanse na zakwalifikowanie się (jeśli jeszcze jakieś wolne miejsca są).
    • monia1907 Re: Wynik 05.10.12, 12:05
      Byłam dziś ponownie w szpitalu

Mam wynik wiremii (pani doktor zapomniała o tym) i jest taki 2,42x10(5) - do potęgi piątej
      Pomóżcie rozszyfrować

Na biopsję są kolejki i mam się w listopadzie dowiadywać
      Zawsze to już coś
      • kiepski476 Re: Wynik 05.10.12, 13:20
        10 do potęgi 5 = 10 x 10 x 10 x 10 x 10 = 100 000
        Twoja wiremia wynosi zatem 242 000 IU/ml, czyli jest niska, czyli statystycznie dwa razy większe szanse na wyleczenie oraz możliwość (gdy w 4. tygodniu będzie minus) skrócenia leczenia do 24 tygodni.
        • monia1907 Re: Wynik 05.10.12, 13:27
          Dziękuję !
        • monia1907 Re: Wynik 12.03.15, 11:58
          Melduję się po 2,5 roku od ostatniego postu mojego.
          Biopsję miałam w czerwcu 2013, wpisali mnie w kolejkę na leczenie, czekałam 1,5 roku, terapię zaczęłam 3 tygodnie temu.
          Objawy negatywne są, szczególnie po zastrzyku, ten dzień to maskara. Ogólnie jestem zmęczona, ciężko mi się koncentrować i ogólnie nerwy są dosyć duże - po przeczytaniu wielu info nie czekam i wybieram się w przyszłym tygodniu do psychiatry, bo inaczej mąż i dzieci mnie znienawidzą
          Pracuję normalnie, szefowie wiedzą co i jak, więc czasem z dystansem podchodzą
          • monia1907 Re: Wynik 12.03.15, 12:00
            Zapomniałam napisać - terapia dwulekowa - pegintron i rebetol
            • Gość: wirrus Re: Wynik IP: *.static.icpnet.pl 13.03.15, 08:41
              napisz proszę jaki masz wynik biopsji i czy sprawdzałaś genotyp interleukiny IL28B
              • monia1907 Re: Wynik 13.03.15, 17:06
                Nie badałam genotypu
                Wynik biopsji mam mało czytelny więc w sumie nie wiem co i jak
              • monia1907 Re: Wynik 13.03.15, 17:08
                Nie badałam genotypu
                Wynik biopsji
                zwłóknienie - 1
                aktywność zapalna - 1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka