Dodaj do ulubionych

Ile do końca ...

24.02.13, 13:18
Witam,
Mam do Was pytanie (może wyda się dziwne, ale trudno) - czy zastrzyk podany w szpitalu liczy się jako pierwszy? Byłam ostatnio na wizycie i pani mówi, że mam jeszcze 11 zastrzyków, a ja liczyłam, że 10. Terapię rozpoczęłam 29.05.2012. i 48 zastrzyk wypada 23.04.2013.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: Ile do końca ... 24.02.13, 14:28
      Hmmmm.... Ja tam nie wiem ale Pani się chyba pomyliła. Przecież nie ma znaczenia gdzie brany jest zastrzyk, czy w szpitalu czy w domu... :)
      Zapytaj jeszcze raz przy kolejnej wizycie... ale to jasne... a może Pani mówiła o końcu leczenia? Bo to jest tak, że zaczynamy od szprycy a kończymy na rybce (ostatnia szpryca jest na tydzień przed ostatnią tabletką rybki)...

He, he... Znaczy się półmetek miną!!! Teraz już z górki! A za 9 tygodni powiesz sobie (tak jak ja dzisiaj/teraz)... K... jeszcze tylko jedna szpryca + jeden tydzień rybki i KONIEC! :)

POZDRO!
      A dzisiaj u nas nawet słoneczko sie na chwilę pokazało i temperatura (w cieniu) 7-8 stopni C na plusie. LUDZIE, WIOSNA IDZIE!!!

P.S.
      Cały czas mam problem z "ogonkami": ą, ż, ź, ć, ś itp... Za każdym razem muszę poprawiać... To oczywiście tak na marginesie bo i nie ma to żadnego związku z WZW a wyłącznie z pisaniem na forum (na forum i nie tylko na forum... :)
      • agneskas Re: Ile do końca ... 25.02.13, 18:12
        Zapytam przy następnej wizycie, ile jeszcze zastrzyków do końca.
        clean1 a potem powiem tak jak Ty - K... jeszcze tylko jedna szpryca + jeden tydzień rybki i KONIEC !
        No i zaraz wiosna (kiedy trawa się zieleni, kiedy ..., kiedy ... wtedy jest prawdziwa wiosna, celowo nie cytuję całego wierszyka) :)))
        Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: wiki Re: Ile do końca ... IP: *.jaroslaw.net.pl 25.02.13, 09:02
      Zastrzyk w szpitalu jest 0. Tak mam na rozpisce tygodni leczenia. W piątek zrobiłam sobie 8zastrzyk, a tydzień mam 7.
      • Gość: zosia Re: Ile do końca ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.13, 13:41
        w swojej rocznej terapii dostałam 2 strzały gratis tj. zamiast 48 tygodni - zastrzyków było ich 50.
        • samjuz75 Re: Ile do końca ... 25.02.13, 17:48
          Ja też dostałem dwa zastrzyki więcej, jest to podyktowane tym że puki nie przyjdą wyniki po standardowym okresie leczenia bierze się pod uwagę przedłużenie terapii np do 48-72 tygodni. Ja miałem przewidzianą 24 tygodniową terapie po tym okresie pobrano materiał do badań i wydano mi 2 zastrzyki. W wypadku gdyby był obecny wirus kontynuowało by leczenie. Oczywiście ma tu znaczenie włóknienie które w moim przypadku było F3, jest taki opracowany schemat leczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka