Dodaj do ulubionych

pytanie do Clean1

24.07.13, 07:47
Witaj Clean,

jak Twoje samopoczucie po zakończonej terapii? Mam do Ciebie pytanie, czy sponsor w ramach "po terapii" wykonał Ci badania typu fibroscan, usg itp. wyczytałem, że to należy się pacjentowi no ale my jakoś nie możemy się doprosić.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: pytanie do Clean1 24.07.13, 09:21
      Cześć...
      Żadnych specjalnych, dodatkowych badań nie było. Standardowe (przy każdej wizycie) badania w ramach programu (morfologia, aspaty/alaty, czy gadzina jest, może jeszcze coś ale nic mi o tym nie mówią a i ja się nie dopytuję). Mimo udziału w programie, powróciłem do wizyt u mojej Pani doktor w przychodni (lekarze, z programu i moja Pani doktor, znają się bo pracują w jednym szpitalu). W przychodni zrobiłem usg i AFP, ale to w ramach moich rutynowych wizyt w przychodni, bez związku z programem.

Od Pani doktor (z programu) mam zapewnienie o zrobieniu mi przez nich fibroskanu (pisałem wcześniej o jakiejś "piekielnej machinie" która bada "wszystko") ale to dopiero 6 miesięcy po zakończeniu czyli jeszcze ze 2 miesiące. Tylko czy to będzie w ramach programu, nfz czy inaczej, nie mam pojęcia.

Samopoczucie OK. Chyba generalnie wszystko wróciło do normy. Ot tam jakieś tam drobne sprawy, na które na co dzień raczej nie zwracam uwagi. Jedyne co to zmęczenie. Jeżeli zrobię coś ponad "przeciętną" (np. zmiana kół w samochodzie z przenoszeniem ich z garażu do samochodu i z powrotem) to niestety dochodzę do siebie ze 2 dni (kiedyś wystarczyło kilka godzin). Ale też nie wiem czy to zwyczajnie kwestia wieku (SKS) i ogólnie braku kondycji.

A co u Was? Jak tato i co z gadem??? Wierzę i mocno trzymam kciuki, że jest OK a gadzina dorżnięta jak ostatnia watacha! :-))))))

Pozdro
      • norman81 Re: pytanie do Clean1 25.07.13, 20:01
        Cześć!

dzięki za informacje!! Również trzymamy kciuki za powodzenie Twojego leczenia.

Na chwilę obecną gada nie ma, a wyniki ma dobre jak nigdy. Samopoczucie tez dość dobre, czasem faktycznie pojawia się zmęczenie ale generalnie tata czuje się w miarę ok i jest w dobrej formie, wrócił do swojej wagi bo podczas terapii w sumie ubyło z 6 kg. Tata pomimo 67 lat i terapii wrócił znów do pracy, śmiga na rowerze więc mam nadzieje, że będzie oki.

Pytałem o te badania bo lekarze dużo o tym mowili ale do chwili obecnej nic specjalnego nie poczynili w tym kierunku, stad moje zapytanie.

Pozdrawiam i do następnęgo razu!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka