agneskas 03.10.13, 21:24 Witam, Terapię zakończyłam 30 kwietnia, wizytę mam 14 listopada. Czy mogę sobie zrobić już teraz odpłatnie test HCV RNA ilościowe żeby sprawdzić czy nadal mam wirusa? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pi_tu Re: HCV RNA 03.10.13, 21:37 Możesz i wynik ten (minęło ponad 5 miesięcy) nie powinien się różnić od tego w zaplanowanym czasie z pewnością rzędu 98%. Tylko po co ilościowe? Zrób jakościowe (mniejsza kasa!), w razie "w" ilość i tak nie będzie cię interesowała... Oczywiście trzymam kciuki i życzę MINUSA!! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
clean1 Re: HCV RNA 03.10.13, 22:30 Ja też, ja też, ja też trzymam kciuki....!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agneskas Re: HCV RNA 04.10.13, 17:14 Za tydzień mam odebrać wynik więc czekam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: HCV RNA IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 00:00 Witam, w aptece dostane test na hcv? jaki tj. koszt? Po jakim czasie od zakazenia wirusem zaczna wychodzic nieprawidlowosci w probach watrobowych? Prosze o dopowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: HCV RNA IP: *.jaroslaw.net.pl 09.10.13, 08:09 Próby nie muszą być powiększone. Testu w aptece nie dostaniesz. Musisz iść na pobranie krwi do przychodni Odpowiedz Link Zgłoś
eliot_rosewater Re: HCV RNA 09.10.13, 08:42 Lekarze mówią o 6 miesiącach od zakażenia - tyle mniej więcej trzeba poczekać żeby wyniki były miarodajne. Badania płatne od ca. 30-50 zł w zależności od przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kryst-ynak Re: HCV RNA 09.10.13, 10:41 Tyle chyba kosztuje test na p/ciała HCV które są obecne jak organizm miał kontakt z wirusem a nie potwierdza RNA, badanie jakościowe chyba więcej kosztuje ok. 150 zł- chyba że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: HCV RNA IP: *.jaroslaw.net.pl 09.10.13, 12:08 Ale po co robić HCV RNA? najpierw niech zrobi tańszy test na przeciwciała i jak się okaże, że ma dodatnie to dopiero wtedy zrobić HCV RNA. Odpowiedz Link Zgłoś
nicole369 Re: HCV RNA 09.10.13, 15:13 Wiki, przeciwciała zostają ci w spadku, nawet jak wyzdrowiejesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: HCV RNA IP: *.ptim.net.pl 09.10.13, 20:11 Mi tak, ale autor/ka postu pytała o świeże zakażenie i o testy na obecność wirusa/podwyższone próby wątrobowe. W takim wypadku nie ma sensu robić drogich HCV RNA wystarczą przeciwciała HCV. Dla przypomnienia: Witam, w aptece dostane test na hcv? jaki tj. koszt? Po jakim czasie od zakazenia wirusem zaczna wychodzic nieprawidlowosci w probach watrobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
agneskas Re: HCV RNA MINUS !!! 10.10.13, 17:44 Muszę się pochwalić - jest MINUS !!! Jak dzwoniłam, nie mogłam numeru wybrać, tak mi ręce drżały ze strachu i zdenerwowania, a potem siedziałam i wyłam i pytałam panią, czy napewno :) A teraz zaczynam realizować swoje plany - obiecałam sobie, że wywrócę swoje życie do góry nogami, jak będzie minus :) Trzymam za Was wszystkich kciuki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: HCV RNA MINUS !!! IP: *.ptim.net.pl 10.10.13, 22:13 Gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pi_tu Re: HCV RNA MINUS !!! 10.10.13, 22:28 GRATULACJE!!! puszczam kciuk:)) Dobrze czyta się takie newsy, byle coraz więcej! Co do odbioru wyników to i tak byłaś odważna, Ja po odbiór nawet sam nie byłem w stanie pójść a później zastanawiałem się czy negatywny wynik to dobrze:) Jeszcze raz gratuluję ci upragnionego minusa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhcvx Re: HCV RNA MINUS !!! IP: 46.235.126.* 11.10.13, 09:56 Super, gratulacje. JAk sie czyta takie posty to serce rosnie. Odpowiedz Link Zgłoś