03.10.13, 21:24
Witam,
Terapię zakończyłam 30 kwietnia, wizytę mam 14 listopada.
Czy mogę sobie zrobić już teraz odpłatnie test HCV RNA ilościowe żeby sprawdzić czy nadal mam wirusa?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pi_tu Re: HCV RNA 03.10.13, 21:37
      Możesz i wynik ten (minęło ponad 5 miesięcy) nie powinien się różnić od tego w zaplanowanym czasie z pewnością rzędu 98%. Tylko po co ilościowe? Zrób jakościowe (mniejsza kasa!), w razie "w" ilość i tak nie będzie cię interesowała... Oczywiście trzymam kciuki i życzę MINUSA!! Powodzenia!
    • clean1 Re: HCV RNA 03.10.13, 22:30
      Ja też, ja też, ja też trzymam kciuki....!!!! :-)
    • agneskas Re: HCV RNA 04.10.13, 17:14
      Za tydzień mam odebrać wynik więc czekam ...
      • Gość: ja Re: HCV RNA IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 00:00
        Witam,

w aptece dostane test na hcv? jaki tj. koszt?
        Po jakim czasie od zakazenia wirusem zaczna wychodzic nieprawidlowosci w probach watrobowych?
        Prosze o dopowiedz.
        Pozdrawiam
        • Gość: wiki Re: HCV RNA IP: *.jaroslaw.net.pl 09.10.13, 08:09
          Próby nie muszą być powiększone.
          Testu w aptece nie dostaniesz. Musisz iść na pobranie krwi do przychodni
        • eliot_rosewater Re: HCV RNA 09.10.13, 08:42
          Lekarze mówią o 6 miesiącach od zakażenia - tyle mniej więcej trzeba poczekać żeby wyniki były miarodajne. Badania płatne od ca. 30-50 zł w zależności od przychodni.
          • kryst-ynak Re: HCV RNA 09.10.13, 10:41
            Tyle chyba kosztuje test na p/ciała HCV które są obecne jak organizm miał kontakt z wirusem a nie potwierdza RNA, badanie jakościowe chyba więcej kosztuje ok. 150 zł- chyba że się mylę.
            • Gość: wiki Re: HCV RNA IP: *.jaroslaw.net.pl 09.10.13, 12:08
              Ale po co robić HCV RNA? najpierw niech zrobi tańszy test na przeciwciała i jak się okaże, że ma dodatnie to dopiero wtedy zrobić HCV RNA.
              • nicole369 Re: HCV RNA 09.10.13, 15:13
                Wiki, przeciwciała zostają ci w spadku, nawet jak wyzdrowiejesz :)
                • Gość: wiki Re: HCV RNA IP: *.ptim.net.pl 09.10.13, 20:11
                  Mi tak, ale autor/ka postu pytała o świeże zakażenie i o testy na obecność wirusa/podwyższone próby wątrobowe.
                  W takim wypadku nie ma sensu robić drogich HCV RNA wystarczą przeciwciała HCV.

Dla przypomnienia:
                  Witam,

w aptece dostane test na hcv? jaki tj. koszt?
                  Po jakim czasie od zakazenia wirusem zaczna wychodzic nieprawidlowosci w probach watrobowych?
                  • agneskas Re: HCV RNA MINUS !!! 10.10.13, 17:44
                    Muszę się pochwalić - jest MINUS !!!
                    Jak dzwoniłam, nie mogłam numeru wybrać, tak mi ręce drżały ze strachu i zdenerwowania, a potem siedziałam i wyłam i pytałam panią, czy napewno :)
                    A teraz zaczynam realizować swoje plany - obiecałam sobie, że wywrócę swoje życie do góry nogami, jak będzie minus :)
                    Trzymam za Was wszystkich kciuki i pozdrawiam.
                    • ath48 Re: HCV RNA MINUS !!! 10.10.13, 17:54
                      GRATULACJE !!!!!!!
                    • Gość: wiki Re: HCV RNA MINUS !!! IP: *.ptim.net.pl 10.10.13, 22:13
                      Gratuluję :-)
                    • pi_tu Re: HCV RNA MINUS !!! 10.10.13, 22:28
                      GRATULACJE!!! puszczam kciuk:)) Dobrze czyta się takie newsy, byle coraz więcej! Co do odbioru wyników to i tak byłaś odważna, Ja po odbiór nawet sam nie byłem w stanie pójść a później zastanawiałem się czy negatywny wynik to dobrze:)

Jeszcze raz gratuluję ci upragnionego minusa!
                    • Gość: xhcvx Re: HCV RNA MINUS !!! IP: 46.235.126.* 11.10.13, 09:56
                      Super, gratulacje. JAk sie czyta takie posty to serce rosnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka