IP: *.smrw.lodz.pl 13.01.15, 13:10
ja po 2 latach po zakonczeniu terapii experymentalnej---jestem zdrowy.
bralem danoprewir i inne leki.szpital w lodzi to prowadzil.
obecnie jezdze tam na badania kontrolne i nadal jestem zdowy.
ciesze sie ze dostalem taka szanse.
Obserwuj wątek
    • eliot_rosewater Re: wyleczony 13.01.15, 13:25
      Dopisuję się do wątku wyleczonych. Genotyp 3a. Terapia: ryba + inter (Copegus + Pegasys) 24 tyg. Terapia przebiegała nadzwyczaj spokojnie, praktycznie bez skutków ubocznych. Zakończona w marcu 2014. Badania bezpośrednio po terapii i 6 miesięcy po zakończeniu wykazały brak wirusa ;)
      • melog23 Re: wyleczony 13.01.15, 13:35
        To i ja dołączę. 6miesięcy po zakończeniu terapii (Copegus + Pegasys) nadal minus. Terapia trwała 1,5roku. Genotyp IL28 1B C/T.
        • Gość: Apple100 Re: wyleczony IP: *.agg2.pgs.lmk-pgs.eircom.net 14.01.15, 00:50
          Witam

Moja terapia to Telaprevir,Ryba,interferon 48 tyg
          1a (na początku wyszedł 1b,ale tutaj jakiś większych różnic nie ma) gen CC po 1mc nie wykrywalny potem za każdym razem minus i po 6 msc minus i mam nadzieje ze tak zostanie.
          Chciałabym napisać ze ze względu na niewydolność nerek brałam tylko jedna tabletkę ryby i 135 inter Tel w całej dawce.Moze kogoś pocieszy w podobnej sytuacji,ze jednak można.
          Leczyłam sie w Irlandii
    • minuszka Re: wyleczony 14.01.15, 11:09
      Gratulacje, gratulacje,gratulacje. Mam nadzieję ze ja po terapii tez będę mogla pochwalić się minusem.Zaczynam 23, już na sama myśl boli mnie brzuch ;-)))
    • nigella356 Re: wyleczony 14.01.15, 11:24
      Jak czytam Wasze komentarze o wyleczeniu to sie coraz bardziej podłamuję :(( Ale sobą oczywiście. Zastanawiam się co jest ze mną nie tak, że w przeciągu 18 lat mojego życia- od kiedy wiem o hcv i od kuracji do kuracji -ostatnia zakończona 2 miesiące temu, 3 lekowa, mie udało mi się wyleczyć skutecznie. Owszem, osiągałam minus(nie zawsze) ale gdzieś tam po drodze, ostatni nawet dość szybko bo po 4 tygodniach a na koniec leczenia bah! i zaś powrót.
      Liczyłam dość mocno na tą 3 lekową a tu zaś nic. Dopowiem, że ALT nigdy w żadnej terapii nie osiągnął stopnia" w normie" czy choć koło normy.
      A po leczeniu zawsze skakał nawet osiagnełam poziom 410 :((
      Niby idą nowe leki 100% ale ja podchodze już sceptycznie....dobrze że będzie to 12 tygodni a nie rok czy 72 tyg.
      • minuszka Re: wyleczony 14.01.15, 11:42
        Jezu nie załamuj mnie bo ja tez jestem PECHOWCEM ;-( ale w glebi duszy licze ze mi się uda
        • nigella356 Re: wyleczony 14.01.15, 18:41
          A która to Twoja kuracja?
        • minuszka Re: wyleczony 15.01.15, 15:58
          Moja ?Mnie pytasz? pierwsza i mam nadzieje ze ostatnia, ale jestem generalnie straszny nerwus, i dlatego tez boje się skutkow ubocznych ze strony układu nerowego, ze mogę nie dac rady.....
          • moni910 Re: wyleczony 15.01.15, 16:47
            a jaki masz wynik biopsji czy fibroscanu? ja przez to że mam F0/F1 od kilku lat czekam i nie chcą mnie zakwalifikować do leczenia? a Ty długo czekałaś?
            • minuszka Re: wyleczony 15.01.15, 20:42
              Mój wynik fibroscanu F0/F1 czyli taki sam jak Twój,Ja specjalnie nie musiałam nalegać, moja doktor sama zaproponowala leczenie i od momentu zabrania papierów z przychodni do szpitala i zakwalifikowania mnie do leczenia trwalo może pol roku lub odrobine więcej.
              • moni910 Re: wyleczony 16.01.15, 09:48
                To nie wiem jak to jest że jednych kwalifikują a innych nie. Ja mam czekać, aż stan wątroby się pogorszy, próby mam wysokie podobno przez kamienie na woreczku. A wiremie miałaś wysoką?
                • minuszka Re: wyleczony 16.01.15, 12:42
                  Oj nie pamiętam, pisałam tutaj kiedyś na forum bo Kiepski zalecal mi jakies dodatkowe badania żeby sprawdzić prawdopodobieństwo wyleczenia, ale nie mogę tego znalezc
                  • minuszka Re: wyleczony 16.01.15, 12:43
                    ZNALAZLAM ;-) Moja wiremia to 6,04x10/2 IU/ml bynajmniej taka była podczas robienia biopsji w 2007 roku.
                    • kiepski476 Re: wyleczony 16.01.15, 13:02
                      Ej, baby, baby...
                    • moni910 Re: wyleczony 16.01.15, 13:11
                      to ja mam podobną wiremie
                    • minuszka Re: wyleczony 16.01.15, 13:55
                      Kiepski czemu tak nas nazywasz sarkastycznie ;-) ze niby BLONDYNKI ;-) Ja ruda!!!!! ;-)
                      • bk1970 Re: wyleczony 16.01.15, 14:24
                        bo kiepski już wielokrotnie pisał, że poziom wiremii nie ma większego znaczenia przed leczeniem tylko w trakcie w celu monitorowania skuteczności terapii ( no chyba, że teraz ja blondynka coś pokręciłam :) )
                        • minuszka Re: wyleczony 16.01.15, 14:33
                          no tak, ale wydawalo mi się, ze pisal tez ze z niska wiremia jest wieksza szansa ;-)
                          • bk1970 Re: wyleczony 16.01.15, 15:02
                            nie wiem jaki to ma wpływ na trwałe wyleczenie - chyba nie ma znaczenia, ale przy niskiej wiremii i minusie po 4 tyg. można skrócić terapię do 24 tyg ( na co ja liczyłam i niestety się przeliczyłam) . A to drugie badanie to pewnie IL28B określający czy masz CC, CT czy TT i na tej podstawie możesz prognozować jakie masz szanse na wyleczenie. W którymś z postów kiepski podawał dokładne dane.
                        • kiepski476 Re: wyleczony 16.01.15, 15:13
                          Zwłaszcza że poziom wiremii sprzed 8 lat jest lekko zdezaktualizowany.
                          • moni910 Re: wyleczony 16.01.15, 16:24
                            mój poziom jest z przed pół roku. To czy duży poziom czy mały ma taki sam wpływ na organizm? nie wydaje mi się, żeby nie miał większego znaczenia
                            • minuszka Re: wyleczony 16.01.15, 16:51
                              No tak, niestety. z tego badania IL28 wyszlo mi C/C
                              • kiepski476 Re: wyleczony 16.01.15, 17:44
                                Dlaczego niestety? To najkorzystniejszy genotyp. I między innymi dlatego twój organizm pięknie trzyma wirusa w ryzach.
                                • minuszka Re: wyleczony 19.01.15, 15:51
                                  Jak to najkorzystniejszy genotyp?
                                  • kiepski476 Re: wyleczony 19.01.15, 16:26
                                    Przy genotypie CC najczęściej dochodzi do samoistnej eliminacji wirusa. Najczęściej terapia interferonowa kończy się sukcesem.
                                    Skąd twoja wątpliwość?
                                    • minuszka Re: wyleczony 20.01.15, 10:40
                                      Ech powiem szczerze ze cale zycie mam "pod gorkę" i jestem generalnie pechowcem (w końcu nie na darmo urodziłam się 13 w piątek ;-) )wiec jeśli cos się po prostu nie stanie i tak nie jest to "nie wierze w to"!!
                                      • Gość: Akuku Re: wyleczony IP: *.28.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 18.02.15, 21:45
                                        Ja co prawda mam HBV ale mam już drugą kurację i mam nadzieję, że ta okaże sie skuteczna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka