Dodaj do ulubionych

lekarz leczący generykami

18.05.15, 22:42
Kto zna takiego najlepiej z Warszawy ,ew Łodzi.
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: lekarz leczący generykami 19.05.15, 08:32
      Nie pytaj o takie rzeczy na otwartym forum. Urzędasy formaliści tylko na to czekają. Przecież leczenie licencyjnymi generykami sofosbuviru nie jest zgodne z żadnym programem lekowym. Zawistna konkurencja jest więc w stanie wykończyć każdego światłego lekarza, który zdecyduje się poprowadzić leczenie za pomocą indyjskich leków, które jednakowoż nie są dopuszczone do obrotu w Polsce.
      • Gość: Andrzej Re: lekarz leczący generykami IP: *.29.165.221.threembb.co.uk 16.04.17, 14:58
        Witam, właśnie natknąłem się na twój wpis na forum. Szukam dla mojej mamy lekarza w Warszawie, który nadzorowałby leczenie generykiem. Proszę o pomoc, mój adres: selftest@wp.pl. Dziekuje
        • Gość: Joanna Re: lekarz leczący generykami IP: *.dyn.cable.fcom.ch 16.04.17, 16:11
          Pisales chyba do mnie na priv niestety nie wiem kto Ci w Warszawie pomoze z forum nowe leki ktore znajdziesz tu wynika ze w Warszawie Pan Prof C (sprawdz lekarze prywatnue) musisz sam sprawdzic w realu nie na forum,pozdrawiam
        • Gość: Joanna Re: lekarz leczący generykami IP: *.dyn.cable.fcom.ch 16.04.17, 16:26
          Popros na zamknietym forum ludzi z Warszawy ktorzy sie lecza chyba nikt nie jest i.......a i na forum nazwiska lekarza czy mailem Ci nie bedzie slal (patrz wpis na tym forum od kiepski476)
    • Gość: gosc Re: lekarz leczący generykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.15, 18:02
      Czy przepisy pozwalaja takiemu lekarzowi prowadzic terapie z lekami generycznymi ? Oczywiscie za pisemna zgoda pacjenta.
      • kiepski476 Re: lekarz leczący generykami 19.05.15, 19:16
        Nie znam żadnego przepisu, który by tego zakazywał. Ale prawnikiem nie jestem.
        Chyba takiego przepisu nie ma, skoro kilkoro poważnych lekarzy już to robi, a zapytany przeze mnie profesor nie miał żadnych obiekcji.
        • kiepski476 Re: lekarz leczący generykami 19.05.15, 19:18
          Wypowiadałem się o prawnym zakazie, a nie o finansowaniu przez NFZ terapii z udziałem generycznego sofosbuviru. To są dwie różne rzeczy.
          • Gość: gosc Re: lekarz leczący generykami IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.15, 11:05
            a czy nfz finansuje terapie inter + rybawiryna, jak i badanie w trakcie jej trwania . a na własny koszt dorzucamy generyk? czy całość trzeba pokryc z własnej kieszeni?
            • kiepski476 Re: lekarz leczący generykami 20.05.15, 13:31
              Pierwsze rozwiązanie wydaje się korzystniejsze finansowo. Obciąża jednak lekarza ryzykiem, że jakiś urzędas formalista z NFZ uzna, że jest to niezgodne z programem lekowym, więc zażąda od lekarza zwrotu kwoty refundacji (czyli ok. 20 tysięcy złotych). Zatem generyczny sofosbuvir można w takim wypadku dołożyć jedynie samowolnie, na wyłączną własną odpowiedzialność, bez zgody lekarza. Tak to dzisiaj widzę.
              • Gość: gosc Re: lekarz leczący generykami IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.15, 18:15
                Ok rozumiem ale jak to sie ma do skrocenia terapi . Po 12, tyg leczenia samemu zrezygnowac podajac wymyslone przyczyny checi przerwania terapi np. Zly stan psychiczny ?bo jak mi wiadomo dolaczajac sufosbuvir terapia trwa 12 tyg przy genotypie 1 i zwloknieniu 1 ?
                • kiepski476 Re: lekarz leczący generykami 20.05.15, 20:30
                  Po 12 tygodniach możesz mieć myśli samobójcze... To jest właśnie ten czas :-)
                  PS
                  Większość światłych lekarzy powie tak: ? Czy leczysz pan arytmię serca za pomocą amiodarone (Amiokordin. Cordarone, Opacorden)? ? Nie? No, to łykaj pan te tabletki, lecz będziemy udawać, że ja nic o tym nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka