gohaa1 02.12.05, 19:25 mam pytanie do jakiegos experta. jakie niekorzystne dzialanie moze miec spozywanie czosnku na watrobe? bede wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mordeczek Re: czosnek... 02.12.05, 23:42 Czosnek jak wiadomo dziala bakteriobojczo i jest dobre na uklad krazenia. Zwalczeniu hcv napewno nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
michell Re: czosnek... 03.12.05, 09:56 jasne, mordeczek. tylko czy moze wywolywac bole watroby, powodowac zostrzenie problemow z watroba?? jesli tak, to czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczek Re: czosnek... 03.12.05, 14:09 Do tej pory jeszcze nie slyszalem zeby czosnek byl szkodliwy na watrobe. Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1 Re: czosnek... 03.12.05, 14:49 buu, a ja tak... moze ktos inny jeszcze slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
as5 Re: czosnek... 03.12.05, 21:40 Witam serdecznie Czosnek jest ciężkostrawny.Dodatkowo obciąża i tak nadwyrężoną chorobą wątrobę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1 Re: czosnek... 03.12.05, 22:38 wlasnie, dlaczego jest ciezkostrawny? z jednej strony dobrze dziala na watrobe, z drugiej ja obciaza... jak to jest? :( Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.prometeuszy Re: czosnek... 07.12.05, 00:35 Wszystko co jemy przechodzi przez wątrobę. Czosnek to wspaniałe warzywko i polecam je wszystkim, nawet, a szczególnie tym, którzy chorują przewlekle na wirusowe zapalenia wątroby, pod jednym warunkiem : gdy tolerują czosnek. U osób z powaznie uszkodzoną wątrobą, albo nawet u tych u których zmiany sa minimalne, ale którzy nie tolerują czosnku powodowac on może wzdęcia, uczucie wypełnienia, niestrawności. Dlaczego tak jest? Trudno jest mi na to pytania odpowiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś