bartek82w 21.03.08, 09:51 Witam! mam pytanie:orientuje sie ktos moze czy podczas leczenia interferonem+rybaw. mozna przebywac przez cały ten okres na zwolnieniu lekarskim czy raczej nie ma takiej opcji???? dziekuje za wszelkie odp.! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jokub Re: zwolnienie 21.03.08, 12:32 Oczywiście, że można. Mąż jest od grudnia ciągle na chorobowym. Musisz tylko liczyć się z tym, że po 182 dniach możesz zostać zwolniony z pracy. Można również starać się o świadczenie rehabilitacyjne w ZUS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek82w Re: zwolnienie 21.03.08, 13:43 rozumiem!tylko ze ja jestem ubezpieczony w KRUS-ie!!!i nie wiem jak to wyglada własnie???a L4 wystawia tylko klinika czy szpital gdzie sie osoba leczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jokub Re: zwolnienie 21.03.08, 14:45 Zwolnienie może ci wystawić każdy lekarz tzn.rodzinny, hepatolog- najlepiej jednak jak to będzie jeden i ten sam. Nam wystawiają w poradni hepatolog.28 dni od razu czyli od wizyty do wizyty :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: zwolnienie 21.03.08, 15:40 Nie odczytuj moje postu jako złośliwość. Pytam z ciekawości. Jeżeli jesteś ubezpieczony w KRUSIe, to powinieneś być rolnikiem. Czy zwierzęta gospodarskie, zadowolą się okazaniem im L-4, zamiast obrządku? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek82w Re: zwolnienie 21.03.08, 16:33 nie wziales pod uwage tego ze moge byc pracownikiem na roli z tego co widze!!!!ale coz!!!dalej tego nie skomentuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: zwolnienie 21.03.08, 21:03 Dlatego napisałem: "powinieneś być". Jeszcze raz przepraszam za to co może wyglądać na złośliwość, ale kiedy wyobraziłem sobie ryczącą niewydojoną krowę, której rolnik okazuje L-4, nie wytrzymałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś