Dodaj do ulubionych

Nowe sposoby leczenia HCV

25.12.08, 13:46
Ciekawy artykuł na temat nowej wersji interferonu. Także na temat innych metod leczenia, przez powstrzymywanie namnażania wirusa.
Opublikowane: 2008-12-04 w poradnikmedyczny.pl
Badania nad nowymi strategiami leczenia zakażeń wirusem HCV są ukierunkowane przede wszystkim na pacjentów, którzy nie osiągnęli trwałej odpowiedzi wirusologicznej w wyniku stosowania aktualnie dostępnych metod terapeutycznych polegających na skojarzonym stosowaniu pegylowanego interferonu alfa z rybawiryną przez 24-48 tygodni. Jest to grupa obejmująca blisko połowę chorych spośród zakażonych najczęściej występującym w Polsce genotypem 1 wirusa.
www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/7806_perspektywy_terapii_zaka%C5%BCe%C5%84.html
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Nowe sposoby leczenia HCV 25.12.08, 13:47
      Szczególnie (dla niektórych) interesujący fragment:
      W przypadku zakażeń HCV genotypem 2 oraz 3, rozważana jest możliwość skrócenia
      czasu leczenia do 12 tygodni. Skuteczność takiego postępowania jest porównywalna
      ze standardowym 24-tygodniowym schematem przy istotnym zmniejszeniu kosztów
      terapii i częstości działań niepożądanych, ale może znaleźć zastosowanie tylko u
      chorych, w których krwi nie stwierdzono wirusa już w 4 tygodniu terapii.
    • inna1_3 Re: Nowe sposoby leczenia HCV 27.12.08, 13:23
      Po przerwanej terapii coraz bardziej odczuwam bol "bebechow",czego nie znosze,bo
      mi przypomina o wirusie,natomiast ta wiadomosc brzmi obiecujaco,dzieki za
      wrzucenie jej tutaj:)
      • bananarama-live Re: Nowe sposoby leczenia HCV 27.12.08, 14:00
        Mnie wątroba zaczęła boleć, jak dowiedziałem się o HCV. Wcześniej nie wiedziałem
        ,ze ją mam.
    • zakielek Re: Nowe sposoby leczenia HCV 27.12.08, 15:57
      E... dwa lata o tym piszą i cały czas koncza te badania !!!

Może w koncu kiedys sie doczekamy ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka