Dodaj do ulubionych

ile to jest????

25.06.09, 23:56
1,14*10 do 4= 11 400??
Obserwuj wątek
    • kapitandragan Re: ile to jest???? 26.06.09, 08:43
      tak
      • marekstella Re: ile to jest???? 26.06.09, 09:17
        Sluchajcie mam takie pytanie, co przeczytalem na stronie prometeusze ze jesli
        waremia nie przekracza 600 000 to jesli po 12 tyg nie wykrywa nie wirusa
        terapiia trwa pol roku czy to prowda?? miesiac temu zostaem zakwalifikowany do
        leczenie i teraz mam pytane ile mozna czekac??;/
        • kapitandragan Re: ile to jest???? 26.06.09, 09:23
          24 tygodnie trwa terapia przy genotypie 2 i 3 . W pozostałych
          przypadkach nigdy, chyba, że zostanie przerwana, a przeciez nie o to
          Ci chodzi. Te 600.000 dotyczy warunków kwalifikowania i kontynuacji
          leczenia w ramach orogramu.
          • kapitandragan Re: ile to jest???? 26.06.09, 10:58
            programu:)
            • izzi83 Re: ile to jest???? 27.06.09, 14:14
              wg standardow leczenia terapia moze trwac tylko 24 tyg dla chorych z genotypem
              1, z niska wiremia wyjsciowa(< 600 tys), gdy w 4 tyg leczenia wiremia jest
              niewykrywalna.
              "standardy leczenia WZW C(czerwiec 2008)".- Zakażenia 5/2008
              • izzi83 Re: ile to jest???? 27.06.09, 14:15
                z tego co wiem to rozalka.com miala wlasnie skrocona terapie:)wiec do niej
                uderzaj po info:P
                • marekstella Re: ile to jest???? 27.06.09, 14:38
                  Dziekuje ci za odpowiedz:):):) tez tak myslelem ze jak bede mniec fuksa to moze
                  pol roku i pozbede sie tego syfu:/ traz czekam na leczenie... czekam i sie
                  denerwuje:(:(:(
                  • spider2812 Re: ile to jest???? 27.06.09, 15:05
                    tylko dobrze przemysl decyzje o ewentualnym skroceniu terapii. chyba
                    nie tak dawno na LD prometeuszy pisal chlopak ktoremu ze wzgeldu na
                    niska wiremie pozwolono leczyc gen.1 przez pol roku.i niestety po
                    pol roku plus.....i wieksze schody niz na poczatku. pytanie czy te
                    dodatkowe pol by cos dalo???
                    • marekstella Re: ile to jest???? 27.06.09, 15:27
                      Masz racje mam znajomego który również miał niska wiremie i po 3 miesiącach
                      wirus już nie był wykrywalny również przy genotypie 1b, ale razem z lekarzem
                      podjęli decyzje o wykończeniu tego syfu do końca i przechodzi jeszcze pól
                      roku... myślę ze tak ze to pól roku coś da... ja chce się tego pozbyć raz na
                      zawsze i być zdrowy:/ nie wiem czy jest to mozliwe bo sie troche zagubilem.. czy
                      jak mam zwloknienie 1 stopnia rozpoczne terapie i zakoncze ja powodzeniem to ja
                      wtedy bede ZDROWY??!!?!?!?! Bede mogl isc z kolegami na piwo czy nawet wypic
                      soebie okolicznosciowo cos mocniejszego a nie tylko ten pier... esensiale 3 razy
                      dziennie:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka