marekstella 25.06.09, 23:56 1,14*10 do 4= 11 400?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekstella Re: ile to jest???? 26.06.09, 09:17 Sluchajcie mam takie pytanie, co przeczytalem na stronie prometeusze ze jesli waremia nie przekracza 600 000 to jesli po 12 tyg nie wykrywa nie wirusa terapiia trwa pol roku czy to prowda?? miesiac temu zostaem zakwalifikowany do leczenie i teraz mam pytane ile mozna czekac??;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kapitandragan Re: ile to jest???? 26.06.09, 09:23 24 tygodnie trwa terapia przy genotypie 2 i 3 . W pozostałych przypadkach nigdy, chyba, że zostanie przerwana, a przeciez nie o to Ci chodzi. Te 600.000 dotyczy warunków kwalifikowania i kontynuacji leczenia w ramach orogramu. Odpowiedz Link Zgłoś
izzi83 Re: ile to jest???? 27.06.09, 14:14 wg standardow leczenia terapia moze trwac tylko 24 tyg dla chorych z genotypem 1, z niska wiremia wyjsciowa(< 600 tys), gdy w 4 tyg leczenia wiremia jest niewykrywalna. "standardy leczenia WZW C(czerwiec 2008)".- Zakażenia 5/2008 Odpowiedz Link Zgłoś
izzi83 Re: ile to jest???? 27.06.09, 14:15 z tego co wiem to rozalka.com miala wlasnie skrocona terapie:)wiec do niej uderzaj po info:P Odpowiedz Link Zgłoś
marekstella Re: ile to jest???? 27.06.09, 14:38 Dziekuje ci za odpowiedz:):):) tez tak myslelem ze jak bede mniec fuksa to moze pol roku i pozbede sie tego syfu:/ traz czekam na leczenie... czekam i sie denerwuje:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
spider2812 Re: ile to jest???? 27.06.09, 15:05 tylko dobrze przemysl decyzje o ewentualnym skroceniu terapii. chyba nie tak dawno na LD prometeuszy pisal chlopak ktoremu ze wzgeldu na niska wiremie pozwolono leczyc gen.1 przez pol roku.i niestety po pol roku plus.....i wieksze schody niz na poczatku. pytanie czy te dodatkowe pol by cos dalo??? Odpowiedz Link Zgłoś
marekstella Re: ile to jest???? 27.06.09, 15:27 Masz racje mam znajomego który również miał niska wiremie i po 3 miesiącach wirus już nie był wykrywalny również przy genotypie 1b, ale razem z lekarzem podjęli decyzje o wykończeniu tego syfu do końca i przechodzi jeszcze pól roku... myślę ze tak ze to pól roku coś da... ja chce się tego pozbyć raz na zawsze i być zdrowy:/ nie wiem czy jest to mozliwe bo sie troche zagubilem.. czy jak mam zwloknienie 1 stopnia rozpoczne terapie i zakoncze ja powodzeniem to ja wtedy bede ZDROWY??!!?!?!?! Bede mogl isc z kolegami na piwo czy nawet wypic soebie okolicznosciowo cos mocniejszego a nie tylko ten pier... esensiale 3 razy dziennie:/ Odpowiedz Link Zgłoś