10.04.06, 14:00
Witam drogie mamy, mam pytanie do tych które maja nianie: jak rozliczacie się
z nianią, ja chciałabym na godziny, ale nie wiem jakie są stawki. Jestem ze
Szczecinka, ale chętnie dowiem sie jak jest w innych miejscowościach, choć
nie ukrywam najbardziej interesuje mnie Szczecinek. Jakie maja obowiązki
nianie u Was. Dodam że moje maleństwo ma teraz 8 m-cy i ma również strasze
rodzeństwo. Czy jeżeli zostawiacie ninię z dwójką dzieci (bo starszen np.
jest chore) to czy płacicie dodatkowo i jeżeli tak to ile. Z góry bardzo
dziękuję. Pozdrawiam Ala
Obserwuj wątek
    • shine70 Re: niania 11.04.06, 22:57
      Witaj,
      ja mojej niani płace stawkę za godzinę. jest u mnie (narazie) 2 razy w tygodniu
      po 4 do 5 godzin. Stawka 5 zł za godzinę. Moja kolezanka płaci 4 zł/godz. tak
      więc to kwestia umowy. Niania tylko opiekuje sie Małą - chodzi na spacerki,
      karmi itp itd.Pozdrawiam,
      Monika
    • tigga Re: niania 14.04.06, 13:40
      Mnie te kwestie też interesuja. zwłaszcza sytuacja z zostawieniem drugiego dziecka, jeżeli będzie chore - niedługo wracam do pracy i pewnie będę miałanie raz takie sytuacje... :>
      pozdrawiam
    • linusiall Re: niania 24.04.06, 00:28
      Hej, ja płacę niani 500 zł (Szczecin) Pracuje 5 dni w tygodniu od poniedz do pt
      trzy dni po 7 h i dwa dni po 5-6 h, nie wyliczamy tego dokładnie, więc nie wiem
      ile wychodzi za godzinę. Wiem, że stawka w Szzcecinie za godzine przeciętnie
      wynosi 4-5 zł, cały etat niani kosztuje ok. 600 zł, ale nie jest to regułą. ja
      gdy szukałam niani to były osoby, którym odpowiadała oferowana płaca, a były
      takie. które stwierdzały od razu kategorycznie, że to dla nich za mało. Więc
      musisz po prostu szukać i sie dogadywać. zależy też co niania jeszcze ma robić
      oprócz opieki nad dzieckiem i jakie ma doswiadczenie. Moja ma 20 lat i prawie
      nie miała zadnego, ale jest ok, zajmuje się tylko dzieckiem, bawi się z nim, max
      spacerków i podaje gotowe posiłki (tylko podgrzewa), ale mój synuś (2latka) jest
      dzieckiem mega ruchliwym - drzewa i płoty to jego przyjaciele- i i tak by nic
      przy nim nie zrobiła poza pilnowaniem go. Jesli chodzi o drugie dziecko, nawet
      jeśli jest starsze i samodzielne to jednak jest dodatkowy obowiązek i wypadałoby
      dopłacic coś niani, wydaje mi się, iż nie trzeba umawiać się na godziny co do
      drugiego dziecka, ale w miarę swoich możliwości zaproponować niani jakąś dopłatę
      np. 50 zł jeśli przez tydzień po 8 h będzie zajmować się drugim dzieckiem, a
      jesli mniej godzin to np 30 - 40 zł na miarę możliwości swoich finansów.
      Pracowałam przez całe studia jako niania i tak roliczali sie ze mną pracodawcy i
      zawsze się jakos dogadaliśmy, więc teraz staram się ze swoja nianią postępować
      pamiętając co mi w pracy przeszkadzało a co było ok. Przepraszam, że to wszystko
      takie chaotyczne, ale się spieszyłam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka