katarzynaj15 04.09.12, 16:05 Czy ktoś leciał liniami Enter Air na Kretę z Itaką? Jakie wrażenia odnośnie tej linii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grodek Re: Enter Air z Itaką IP: 193.239.80.* 04.09.12, 20:09 A jest jakaś różnica w locie Enterem z Itaką na Kretę i z TUI na Kos? Linia jak linia, ma dużo niepochlebnych opinii ze względu na permanentne opóźnienia. Wynikają one z niezwykle napiętej siatki połączeń. Przy niej każda, nawet najdrobniejsza awaria urasta do miana gigantycznego problemu bo wywala siatkę nie tylko na najbliższy dzien, ale na dłużej. W chwili obecnej dołączyli do swojej floty kolejnego Benka, przed końcem roku ma przyjść jeszcze jeden, więc jest szansa że problemy będą mniejsze. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to nie ma z nimi problemu, to w końcu europejska linia podlegająca europejskim regulacjom. Opowieści o gigantycznej ilości awarii też bym nie sluchał, nie jest większa niż u innych przewoźników i nie są to na ogół usterki poważne. Niestety generują one wspomniane powyżej opóźnienia, a na kilkugodzinne oczekiwanie na lotnisku pismaki rzucają się jak sępy na padlinę i czarny PR działa. A jak do tego jeszcze dodamy, że większość czarterowych podóżników jest specjalistami od lotnictwa i na podstawie uszkodzonego oparcia fotela są w stanie stwierdzić, że samolot to złom to mamy komplet... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air z Itaką 04.09.12, 21:05 nigdy nie wiadomo jak się trafi, może być punktualnie, a może być obsuwa. Leciałem z nimi 4 razy, było przyzwoicie, ale bez rewelacji, zawsze powrót był opóźniony ponad godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Enter Air z Itaką IP: 31.187.12.* 05.09.12, 09:07 Cytat poprzednika : "nigdy nie wiadomo jak się trafi, może być punktualnie, a może być obsuwa. Leciałem z nimi 4 razy, było przyzwoicie, ale bez rewelacji, zawsze powrót był opóźniony ponad godzinę " Potwierdzam. Odlot bywa opóźniony. Z powodów technicznych. Wcale nie pogodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Enter Air z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 11:53 A ile razy leciałaś tymi liniami droga Janko skoro generalizujesz, że odlot bywa opóźniony i to w dodatku z powodów technicznych? Mnie na kilkanaście przelotów Enter Air tylko 2 trafiły się z opóźnieniami, przyczyną była napięta siatka połączeń. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air z Itaką 08.09.12, 22:05 Nasz samolot zawsze za późno przylatywał na lotnisko, z którego wracaliśmy, powodów nie znam, a sprawdzałem na flightmemory, to leciałem 6 razy i zawsze powrót był opóźniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam B. Re: Enter Air z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 12:04 Tymi liniami lecialem dwa razy, nie z Itaka, lecz z Neckiem (czarter TUI) z Gdanska na Kos. W 2011 byl to pierwszy lot w sezonie (28.05.) wiec samolot mial pierwszy kurs i oczekiwal na pasazerow na lotnisku. Ale z powrotem makabra, cztery godz. opoznienia. We wrzesniu 2012, z Gdanska tez cztery godz. opoznienia, z powrotem (ostatni kurs z Kos - 5 gpdz.!) Dziwne tlumaczenie pilota - planowany przeglad samolotu w Katowicach sic!. Na koniec sezonu? Mieli - maja? tak ustalona siatke lotow, ze planowany przylot jest taki sam co odlot z danego lotniska. Dla nich to chyba najlepiej byloby wymienic pasazerow i zatankowac robiac kolko na lotniskiem. Zreszta wczesniej to samo bylo z Lot Charters, tylko opoznienia do 1,5 godz. W tym roku, w maju na Krete z Itaka, Moze Travel Service bedzie bardziej punktualnie, bo samoloty podobno maja kilkuletnie, a nie jak Enter kilkudziesiecio-letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Enter Air z Itaką IP: *.e-wro.net.pl 08.09.12, 11:11 a jak z csteringiem na pokładzie? można cos do picia kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Enter Air z Itaką IP: *.ip.netia.com.pl 10.09.12, 11:43 catering płatny, picie można kupić jak najbardziej... ja raz nimi leciałem, w jedną stronę ok ale w drugą opóźnienie na maxa... 6 godzin czekania po odprawie na lotnisku w Rodos. Biuro wiedziało o opóźnieniu ale nie informowało, w ostatniej chwili mówili o 3 godzinach. Chodziło o to aby turysty się pozbyć, żeby się odprawił... Samoloty Entera nie nowe ale i nie jakiś straszny "złom" jak to niektórzy lubią określać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Enter Air z Itaką IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.09.12, 12:13 Leciałam z nimi dwa razy. W tym roku na Rodos w dwie strony punktualnie a nawet przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grola Re: Enter Air z Itaką IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.09.12, 17:04 Jak ja z nimi leciałam to nie miałam opóźnień, więc jak dla mnie spoko. Natomiast zawsze dobrze trafiałam, bo itaka informowała mnie o opóźnieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air z Itaką 22.09.12, 17:39 teraz byliśmy z nimi w Bodrum, w dwie strony punktualnie, to pierwszy raz, samoloty 20 i 17 lat, w środku zniszczone. Kanapka -10 pln, Cola w puszcze- 6 pln. Odpowiedz Link Zgłoś