Dodaj do ulubionych

Czy można palić w samolocie ?

• Gość: brat panasa [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.06, 18:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: madzia hapag lloyd IP: *.adsl.alicedsl.de 25.05.06, 21:04
      w 2004 lecialam hapag lloydem z frankfurtu do egiptu i kilka ostatnich rzedow
      to byly miejsca dla palacych. wstretne niemieckie dziady z tego skorzystaly.
    • tierralatina Re: Czy można palić w samolocie ? 26.05.06, 00:42
      Jeszcze nie tak dawno mozna bylo palic np. w Koweit Airlines. Ale teraz chyba
      zakaz obowiazuje niemal wszedzie. Nie wszedzie jednak jest respektowany, to
      fakt.
    • kszynka Re: Czy można palić w samolocie ? 26.05.06, 04:46
      miałem sen, a w tym śnie fajki były po 1000 pln paczka
      i zakaz palenia poza własnym klimatyzowanym (koniecznie)
      mieszkaniem
      ;-)
      nie cierpię dumu z fajek
      • Gość: miki Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 14:00
        ja tez
        • Gość: tom Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 07:51
          info i nic wiecej.
          W berlinie juz nie mozna palic, pozostają kible. chyba na wszystkich
          lotniskach prowadzili zakazy, jeszcze w 2005 bylo spoko i frankfurt i Lipsk
          varadero. kuba. dalej bez problemu
          antyle holenderskie - klatka dla palaczy bez wentylacji.
          amsterdam. wydzielone miejsca
          lima. wydzielone miejsca
          hurgada, wydzielone miejsca
          punta cana, mozna bylo kiedys, teraz nie wiem
          włochy kiszka totalna, nawet w kiblu z glosnika dobiega info o karach za palenie
          to tyle co mi sie przypomnialo
    • Gość: eurofanatik Oczywiscie, ze nie! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.05.06, 09:59
      Palenie w samolocie jest absolutnie zabronione! Przeciez trzymanie otwartego ognia w takiej sytuacji jest niesamowicie niebezpieczne. Juz nie mowie o zatruwaniu innych pasazerow...
    • barszczyk75 nie mozna 27.05.06, 10:03

• 737ng Re: Czy można palić w samolocie ? 27.05.06, 10:32
      A ja ostatnio lecialem nie powiem czym i dla kogo i moj kapitan wypalil paczke w
      4 godziny. A swoja droga wszystkie starsze maszyny maja popielnice w kokpicie.

K.
    • Gość: Stanisław Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.05.06, 22:13
      Nie można; skandaliczne ale prawdziwe.
      • makakart Re: Czy można palić w samolocie ? 28.05.06, 11:32
        Jakie skandaliczne?? ja sobie osobiście nie życzę aby ktoś obok dymił na mnie,
        papierosy są chorobotwórcze, to, że ktoś inny chce sie truć, nie oznacza że i
        ja muszę! Chociaż właściwie jestem w stanie zrozumieć te miejsca dla palaczy na
        końcu lotniska, bo jak ktoś już sie uzależnił to byłby sadyzm, ale w samolocie -
        wykluczone. Dodatkowo dym chyba może stwarzać w samolocie pewne zagrożenie, a
        tego byście chyba nie chcieli
        • Gość: xxx Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 195.245.213.* 29.05.06, 12:36
          Na szczęście nie można nawet w egipskich samolotach.
          A skandaliczne to jest to, że ktoś kto nie pali jest zadymiany przez palaczy,
          którzy uważają, że im wszystko wolno.
          A ja nie życzę sobie śmierdzieć czimś petem i duśić się w smrodzie!

• Gość: Haha Smierc biernych palaczy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.05.06, 20:09
            Co roku w krajach UE umiera okolo 79 tysiecy biernych palaczy.
    • mister1 nie pale, ale pochwalam palenie w samolocie 29.05.06, 16:19
      sam nie pale, ale bralem zawsze miejsce dla palacych - o wiele straszniejszy
      jest noworodek na trasie Kanary - 5 razy kupa i trzy godziny wrzaskow.
      Na nieszczescie po raz ostatni raz samolotem, gdzie mozna bylo palic lecialem z
      5 lat temu.
      • Gość: MartuS Nie dopuszczalne zeby ktos palil papierosa w samo IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 29.05.06, 19:37
        Nie no nie wyorazam sobie, zeby ktos siedzacy obok mnie w samolocie palil
        papierosa i na dodatek jeszcze zatruwal mnie. Nie dosc, ze jestesmy truci (my
        ktorzy nie palimy) w pubach na dyskotekach to jeszcze w samolocie......oj nie
        to by byla przesada.
        • Gość: Haha PKP truciciel pasazerow- Nie dla trucicieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.05.06, 20:04
          Spokojnie. Barbarzystwo i trucie w samolotach juz sie skonczylo. Teraz czas na
          pociagi. Proponuje podawac PKP do sadu o odszkodowania wowczas szybko
          zrozumieja ze przywilej posiadania wlasnych wagonow przez trucicieli jest
          wysoko nieetyczny i nieoplacalny.
          • rlogin Re: PKP truciciel pasazerow- Nie dla trucicieli 29.05.06, 20:34
            Gość portalu: Haha napisał(a):

> Proponuje podawac PKP do sadu o odszkodowania wowczas szybko
            > zrozumieja ze przywilej posiadania wlasnych wagonow przez trucicieli jest
            > wysoko nieetyczny i nieoplacalny.

No to może zrób to pierwszy i daj znać, jak Ci poszło... ;)
    • Gość: abacus Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.kuwait.net 30.05.06, 11:27
      Tak mozna palic w samolocie, ale glupa!
    • mister1 poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glowy 30.05.06, 18:12
      jak juz w innym poscie pisalem - jako niepalacy zawsze bralem miejsca dla
      palacych. W samolocie niemal sie nie czuje, jak pala inni za to jest sie
      zabezpieczony od wrzasku i zapachu srajacych niemowlat. To jest dopiero
      nieszczescie, by miec takiego sasiada - kilka razy to mi sie teraz zdarzylo -
      HORROR ! Raz tez siedzial przed nami jakis Holender przez cala droge glosno ,
      za preproszeniem, pierdzacy.Marzylem wtedy, by ktos smrod tego sukinsyna
      zagluszyl palac np. cygaro czy fajke.
      • Gość: HEHEHEHE Re: poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:26

Dobre,,,,
        A ja mam inne pytanie, bom laik w technicznych sprawach, pamiętam że
        dawniej można było palić w ostatnich rzędach ( był rok 1996 )
        I wtedy można było , a teraz już nie bo takie niebezpieczne ? Myślałam że
        technika idzie do przodu , a nie do tyłu . Wtedy dym nie przeszkadzał , a
        teraz tak ? Dlaczego ?
        • mister1 Re: poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glow 30.05.06, 19:28
          mysle, ze ta nienawisc do dymu przyszla z USA - tam zolnierze na wojnie w Iraku
          kupuja za drogie pieniadze fajki od arabow bo im zabronili palic.
          PS
          faktycznie, w ostatnich rzedach mozna bylo palic a mnie to osobiscie zupelnie
          nie przeszkadzalo ( prawie nie bylo czuc).
        • brtlmj Re: poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glow 30.05.06, 23:45
          > A ja mam inne pytanie, bom laik w technicznych sprawach, pamiętam że
          > dawniej można było palić w ostatnich rzędach ( był rok 1996 )
          > I wtedy można było , a teraz już nie bo takie niebezpieczne ?

Pomijajac zagrozenie zdrowia - nie jest niebezpieczne. Chyba ze sie komus zachce
          palic w toalecie i wyrzuci niedopalek do kosza na smieci...

B.
          • Gość: hehe Re: poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:02

Pytanie brzmiało , dlaczego dawniej można było , a teraz nie ?
            • Gość: aam Re: poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:38
              analogicznie można zapytać, czemu dawniej mozna było palić w knajpach w
              niektórych krajach a teraz nie?
              • mister1 Re: poniektorym niepalacym fanatyzm walna do glow 01.06.06, 12:21
                zwykly kretynizm
    • Gość: tomo Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:43
      Na szczęście nie bo byście zasmrodzili innym....
      Czemu palacze są tak nietolerancyjny i smrodzą tym gównem ludziom niepalącym?

Pal sobie pal...twoje zdrowie , a jak zapalisz przy mnie to w mordę
      dostaniesz...
      • mister1 Re: Czy można palić w samolocie ? 06.06.06, 18:56
        a dlaczego poniektorzy niepalacy pierdza w samolotach ?
        • brtlmj Re: Czy można palić w samolocie ? 06.06.06, 22:15
          > a dlaczego poniektorzy niepalacy pierdza w samolotach ?

Widzisz... odkryles prawdziwy powod zakazu. To bylo niebezpieczne. Metan sie
          miesza z powietrzem, a ktos obok chce zapalic papierosa i nieszczescie gotowe.
          Trzeba bylo zakazac albo pierdzenia albo palenia. A pierdzenie mniej smierdzi i
          zdrowiu nie szkodzi ;-)

Bartek
          • mister1 smrod w samolocie 06.06.06, 23:43
            to nie moj wymysl - pisalem to juz w ktoryms z postow: przez caly lot na Kanary
            siedzacy przed nami Holender z hukiem wydalal siarkowodor z siebie.Na zwrocona
            uwage usmial sie oswiadczajac, ze pierdzic jest zdrowo. Wtorowala mu rechotem
            zona czy naloznica. Mysmy cala sprawe odchorowali.
            • brtlmj Re: smrod w samolocie 07.06.06, 00:11
              > to nie moj wymysl - pisalem to juz w ktoryms z postow: przez caly lot na Kanary
              >
              > siedzacy przed nami Holender z hukiem wydalal siarkowodor z siebie.Na zwrocona
              > uwage usmial sie oswiadczajac, ze pierdzic jest zdrowo. Wtorowala mu rechotem
              > zona czy naloznica. Mysmy cala sprawe odchorowali.

Tak powaznie to cham jest chamem i tyle, niezaleznie od tego w jaki sposob
              smrodzi. Jak na moj gust to pierdzenia tez moga zabronic.

Bartek
              • mister1 Re: smrod w samolocie 07.06.06, 01:48
                brtlmj napisał:

> Tak powaznie to cham jest chamem i tyle, niezaleznie od tego w jaki sposob
                > smrodzi. Jak na moj gust to pierdzenia tez moga zabronic.
                zapach znakomitych cygaretek "davidoff" jest rozkosza nawet dla niepalacych...
      • yolanta80 absolutny zakaz palenia na pokladzie 17.06.06, 01:12
        jestem 'stewka'i informuje o absolutnym zakazie palenia tytoniu na pokladzie.i
        nie chodzi tu bynajmniiej o zatruwanie powietrza pasazerom towarzyszacym. jest
        to ryzykowne...teoretycznie grozi pozarem...bo na pokladzie samolotu jest
        wystarczajaco duzo podejrzewam elementow niebezpiecznych ktore nie
        zareagowalyby najlepiej w kontakcie z ogniem...tym bardziej w takich
        warunkach....na 37 tys. stop...moze sie wydawac to smieszne niektorym...ale
        lepiej dmuchac na gorace.
        u nas procedura jest taka, ze pasazer przylapany na paleniu w toalecie....na
        szczescie gdzie indziej sie nie zdarzalo... powinien sie spotkac zaraz po
        przylocie z policja, ktora zostaje natychmiast wezwana..i powinien zaplacic
        kare ( kwoty dokladnej nie znam:)

bylam swiadkiem akcji kiedy to naiwny palacz wymykal sie ukradkiem z malutkiej
        toalety, majac nadzieje ze nikt nic nie wyniucha....a naprawde nie jest to
        trudne...zwykle po otwarciu drzwi z toalety( ktora ma rozmiary mniej wiecej2/2
        pojawia sie za takim agentem chmura dymu....
        i wbrew pozorom splukiwanie petow w toalecie nie jest absolutnie dobrym
        pomyslem....bo w toalecie pecik spotka sie z chemikaliami...wspaniale
        towarzystwo...biorac pod uwage ze jest to uklad zamkniety...bo nigdzie przeciez
        to nie odplywa poza samolot;)
        to na krotkich europejskich trasach....co na long-haul...nie mam pojecia
    • ampolion Re: Czy można palić w samolocie ? 17.06.06, 16:39
      Nie pozwalam, liberum veto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka