Dodaj do ulubionych

bardzo miłe..

01.09.11, 14:25
z firemki intrum justitia-czy jakoś tak, po straszeniu sądem prokuratorami,komornikami, przysłali mi liścik ze bardzo chętnie obniżą zdłużenie o 80%. no jak to dbają o mnie.
Obserwuj wątek
    • unhappy Re: bardzo miłe.. 02.09.11, 08:50
      billy.the.kid napisał:

> z firemki intrum justitia-czy jakoś tak, po straszeniu sądem prokuratorami,komo
      > rnikami, przysłali mi liścik ze bardzo chętnie obniżą zdłużenie o 80%. no jak t
      > o dbają o mnie.

Oczywiście przysłali listem zwykłym na kartce z drukarki bez odręcznego podpisu. Zgadłem?
      Mnie ściga (ścigał?) KRUK za nieistniejący dług i kiedyś nawet przysłali wesołą, zieloną kopertę z promocją wiosenną. Redukcja 50 procent! Uznałem, że jak na nieistniejące zadłużenie to nadal zbyt mała obniżka i wyrzuciłem do kosza :D

Natomiast zastanawia mnie kwestia prawna rozpoczęcia tego typu negocjacji. Załóżmy, że wobec długu można skutecznie podnosić zarzut przedawnienia (w toku procesu ofkors) i długoskupowywacz wiedząc o tym chce jednak jakieś pieniądze zarobić. No i wysyła pisemka z propozycjami redukcji. Czy przystąpienie do takich negocjacji nie pogarsza ewentualnej sytuacji procesowej dłużnika?
      • follow_white_rabbit Re: bardzo miłe.. 02.09.11, 11:12
        przystąpienie do tego rodzaju rozmów w razie ich udowodnienia np.nagranie rozmów czy coś na piśmie sąd mógłby potraktować jako uznanie długu...
        • billy.the.kid Re: bardzo miłe.. 02.09.11, 13:23
          zjadą do 2%-wtedy możemy pogadać.
          • unhappy Re: bardzo miłe.. 02.09.11, 22:17
            billy.the.kid napisał:

> zjadą do 2%-wtedy możemy pogadać.

Ale cały wic polega na tym JAK pogadać bez pogorszenia swojej sytuacji podczas ewentualnego procesu? Inaczej to wygląda, kiedy termin przedawnienia biegnie, a inaczej kiedy już upłynął.
            • billy.the.kid Re: bardzo miłe.. 03.09.11, 08:01
              no,już upłynął jakieś 8 lat temu.
            • Gość: Pytający Re: bardzo miłe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:50
              Gdzieś widziałem orzeczenie SN mówiące o tym, że istnieje różnica pomiędzy uznaniem długu, a oświadczeniem wiedzy o tym, że naszemu rozmówcy przysługuje do nas roszczenie.
              • szela81 Re: bardzo miłe.. 04.09.11, 14:30
                tylko, że jak się uprą to "zjadą" do 10% zadłużenia a po uznaniu wpłatą zażądają pozostałych 90% już przed sądem bez proszenia się
                serio tak robią i ciężko się wykręcić potem...
                • billy.the.kid Re: bardzo miłe.. 09.09.11, 17:22
                  no ,chyba można jakąś małą umowę napisać że w momencie uregulownia 2% zadłużenia odpuszczają se dalszą zabawę.
                  • Gość: lili Re: bardzo miłe.. IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 00:38
                    bzdura, ani banki a tymbardziej firmy pracujące na zlecenie banków nie bawią się w tzw. uznawanie długów; 8 lat pracuje w windykacji i czegoś takiego nie słyszałam; zresztą uprawnienia do faktycznego umorzenia mają wierzyciele, sama umarzałam nawet do 70% długu ale to zależało od "jakości" zadłużenia; nieraz 100% karnych a nieraz i kapitał się zdarzył...korzystaj jak dają
                    • billy.the.kid Re: bardzo miłe.. 14.09.11, 08:13
                      nie,nie. grosika odemnie nie powąchają.
                      • Gość: Rewe Re: bardzo miłe.. IP: *.home.aster.pl 14.09.11, 09:24
                        Ha - też dostałem od nich propozycję redukcji o 80 %......:) Męczą mnie od kilku lat za dług z 2001 ( Polkomtel) na 6000. Przy każdym kontakcie telefonicznym informowalem grzecznie, że nie zaplacę ponieważ przedawniony. Tych 20 % też nie zaplacę. Bo po co ??????????? Wolę do knajpy na dobrą kolację wyskoczyć.........
                        • Gość: lili Re: bardzo miłe.. IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 20:06
                          łee, z 2001 r? to niech się bujają
                          • Gość: fredii Re: bardzo miłe.. IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 23:19
                            I słusznie trzeba gonić wyłudzaczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka