Dodaj do ulubionych

usługi dentystyczne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 17:54
mam pytanie?? na początku 2006 roku leczyłam wszystkie zęby u lekarza stomatologa..Robiłam skrzętne notatki, co do tego które żeby są leczone na poszczególnych wizytach, żeby mieć tego świadomość. już na kolejnych wizytach okazało się, że Pani stomatolog leczyła mi 2 razy tego samego zęba (rozwiercała i nakładała plombę) oczywiście nie omieszkałam wspomnieć. wytłumaczyła, że ząb jest podzielony na 4 części i nie zauważyła wczęsniej że ta druga też jest zepsuta. oczywiscie zapłaciłam za 2 wizyty w pełnej wysokości. nie chciałam wtedy robić problemów, wiedziałam że nasza współpraca jeszcze będzie trwać, a z reguły jestem bezkonfliktowa.
z jednym zębem był jednak powazniejszy kłopot, leczenie kanałowe, jak wiadomo po tym leczeniu ząb jest martwy,a przynajmniej powinien być. leczenie kanałowe zostało zakonczone, ząb jednak nadal bolał. Pani 2 razy jeszcze robiła zdjęcie rentgena. Wówcza powiedziła, że niemożliwe żeby bolał mnie ten ząb bo on jest już martwy. skoro dwukrotnie zapewniła zgodziłam się z nią. potem rozwierciła ząb obok, który to miałby być przyczyną boleści, a wcześniej też był przez nią leczony. Ząb od czasu do czasu pobolewał nadal, ale skoro specjalista zapewnił. nie brałam tak bardzo do siebie, tego dającego się znieść bółu chcoiaż zastanawiał, jak może boleć martwy ząb.
Teraz jednak pojawił się na zębie ubytek, a ból jest nie do zniesienia.
jak powinnam się zachować? Czy mogę jeszcze dochodzić jakichkolwiek roszczeń??
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: usługi dentystyczne 14.01.08, 15:57
      Nie jest wykluczone dochodzenie odszkodowania, jeśli możliwe jest do ustalenia,
      że lecznie nie zostało wykonane zgodnie ze sztuką, że stomatolog nienależycie
      wykonał umowę. Żeby porowadzić sprawę trzeba mieć w ręku opinię kogoś z branży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka