Gość: hal65 IP: *.adsl.hansenet.de 12.07.10, 22:33 Otwieram restauracje i potrzebuje pomyslow na szybkie i dobre sniadania. Macie jakies pomysly? Bede bardz wdziecza Wam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: Sniadania 12.07.10, 22:51 jako obowiazkowe zrodlo inspiracji sniadaniowej polecam ten blog inspiracji. przepisy musisz wyszukac sobie sama i co najwazniejsze przetestowac i zoptymalizowac na potrzeby restauracj :) Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: Sniadania 12.07.10, 23:43 www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sniadania/przepisy.html Kopiuję z sąsiedniego wątku, jeśli będzie w Twojej restauracji 1/10 z tych pozycji, to jadę do niej choćby była na drugim końcu Polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Sniadania IP: *.chello.pl 12.07.10, 23:51 zapewne autorce strony bedzie bardzo milo jak zobaczy, ze jakas restauracja rabnela jej przepisy i zarabia na tym kase, no ale najlatwiej wybic sie na czyichs plecach, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Sniadania 14.07.10, 23:07 Trudno nazwac te przepisy wyjatkowo odkrywczymi. A juz na pewno nie odkryla ich autorka strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Sniadania 13.07.10, 13:45 Gość portalu: hal65 napisał(a): > Otwieram restauracje i potrzebuje pomyslow na szybkie i dobre sniadania. Macie > jakies pomysly? Bede bardz wdziecza Wam. tutaj szukasz, to zamknij od razu Odpowiedz Link Zgłoś
marionaud_1 Re: Sniadania 13.07.10, 17:46 odkryłam niedawno znakomity barek śniadaniowy w Warszawie. Hit absolutny - przynajmiej dla mnie: plastry białego sera z listami mięty i bazylii, łyżka oliwy, sól ziołowa. Wszystkie restauracje hotelowe (często podróżuję) serwują wyrafinowane potrawy - jak te z linku powyżej, a ja chcę zjeść jak w domu. Śniadanie, to jakoś szczególnie domowy posiłek. Nie sil się na nadzwyczajności, bardzo porszę - i wtedy podaj adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal65 Re: Sniadania IP: *.adsl.alicedsl.de 14.07.10, 22:24 Dziekuje przede wszystkim tym ktorzy starali sie mi pomoc, chce zaoferowac moim klientom kuchnie polska ale tak troche po nowoczesnemu tzn. nie za tlusto. Napewno podpatrze cos z "kwestia smaku" Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Sniadania 14.07.10, 22:28 ja kpo polaku to postny zur powinien byc w karcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal65 Re: Sniadania IP: *.adsl.alicedsl.de 14.07.10, 22:36 Oczywiscie ze bedzie, tego nie wykluczam, beda tez tradycyjne potrawy,jak kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Sniadania IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.07.10, 06:19 Gorace zupy mleczne jak w dawnych czasach tylko bez kozuchow Wiem,wiem nie przejdzie,tylko chyba ja jestem wyjatkiem co by kupil taka zupe.Zawsze mnie natomiast zastanawia jak ludzie kupuja platki (cereal)na mleku.Ja jak jem sniadanie poza domem to chce zjesc cos innego niz w domu albo cos czego nie robie czesto w domu z lenistwa tudziez niecheci do kupowania dwudziestu skladnikow do jednego sniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Sniadania IP: *.icpnet.pl 19.07.10, 16:02 Bankowo musi być jajecznica. :D Na maśle, ze szczypiorkiem, z szynką, na boczku... W sezonie z kurkami. Jeśli będziecie robić dobrą to klienci gwarantowani. Wbrew powszechnej opinii to nie jest najłatwiejsze danie i bardzo łatwo je schrzanić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal65 Re: Sniadania IP: *.adsl.alicedsl.de 20.07.10, 21:20 Cieple bagietki to jest to, jajecznica lux tylko na masle! Odpowiedz Link Zgłoś
forencka Re: Sniadania 22.07.10, 12:35 A może na zdrowo? Koktajle owocowe, owocowo - mleczne, owsianka (ale dobra), coś w stylu Gillian McKeith. Odpowiedz Link Zgłoś
marry-and-more Re: Sniadania 26.07.10, 17:55 Standardowe "jajeczne" pomysły: jajecznica z dodatkami/jajka na boczku, omlety na słodko i z warzywami, grzanki, coś na słodko, mogą też być koktajle owocowe do picia...zależy od tego, w jakim stylu jedzenie chcesz przyrządzać;) na pewno muszą być śniadania na ciepło, tyle moich sugestii.;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga90210 Re: Sniadania 28.07.10, 20:34 -Muszą być jajka na wszelkie sposoby (tylko błagam, niech jajko na miękko ma scięte bialko, a nie jak w pewnej dośc prestizowej knajpie w wwie)- zawsze znajdą się na to chętni -koktajle- owocowe, warzywne, owoce+musli zmiksowane, z dodatkiem suszonych owoców -zestawy kanapek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal65 Re: Sniadania IP: *.adsl.alicedsl.de 29.07.10, 22:31 Dziekuje, za dalsze pomysly, chce moim gosciom oferowac np. jajko po wiedensku Odpowiedz Link Zgłoś