Dodaj do ulubionych

Pulpa truskawkowa

IP: 62.233.140.* 22.06.04, 15:39
Co można zrobić z truskawkowej pulpy pozostałej po kompocie? Ostała mi się
spora miseczka takiej paci, aż żal wyrzucać. Bedę wdzięczna za wszelkie
pomysły:)
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Pulpa truskawkowa 22.06.04, 15:48
      Zal to jest robic kompot.
      • Gość: mandi Re: Pulpa truskawkowa IP: 62.233.140.* 22.06.04, 16:19
        Jak się na raz otrzyma w prezencie 10 kg truskawek a się nie lubi dżemów to się
        robi wszystko, nawet kompot. Jedzenia nie lubie wyrzucać, nawet takiej
        truskawkowej paćki. Dlatego proszę o pomysły, krytyka jest mi zbędna.
        • linn_linn Re: Pulpa truskawkowa 22.06.04, 16:21
          Nastepnym razem zapytaj PRZED ugotowaniem kompotu. Chetnie cos podrzuce.
          • Gość: mandi Re: Pulpa truskawkowa IP: 62.233.140.* 22.06.04, 16:25
            linn_linn, dlaczego jesteś taka zgryźliwa? Gorszy dzień?
            Z pulpy zrobiłam koktajl, jest pyszny.
            • linn_linn Re: Pulpa truskawkowa 22.06.04, 16:33
              Wyobraz sobie, ze wspanialy. Truskawek zal. Mozna zmiksowac z cukrem i
              zamrozic. W zimie masz i kolor, i smak, i aromat. Jesli wolisz kompot, Twoja
              sprawa.
              • Gość: mandi Re: Pulpa truskawkowa IP: 62.233.140.* 22.06.04, 17:20
                Dobrze, że dzień dobry. Część truskawek rzeczywiście zmiksowałam. Mrożą się. A
                kompot to nie ten z tych na zimę w słoiki tylko do wypicia teraz.
              • hania55 Re: Pulpa truskawkowa 22.06.04, 17:27
                Linn, komuś może kompot ze świeżych truskawek po prostu smakować. Ja np. bardzo
                lubię.
                • linn_linn Re: Pulpa truskawkowa 23.06.04, 10:05
                  Oczywiscie. Mnie tam szkoda witaminy C, koloru, smaku, aromatu.
                  • hania55 Re: Pulpa truskawkowa 23.06.04, 10:14
                    Aż tak pazerna na witaminy nie jestem, a smak i aromat? Taki kompot ze świeżych
                    truskawek to symfonia aromatów i smaku :-) Poza tym regularnie dostaję całe
                    łubianki truskawek i nie jesteśmy tego w stanie przejeść na świeżo, przerobić
                    na musy i koktajle. Na przetwory nie mam w tym roku czasu. Wyrzucać szkoda.
        • Gość: krasnowo Re: Pulpa truskawkowa IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 16:23
          Ja właśnie dlatego nie robię kompotów - miksuję truskawki z mineralką i nie
          muszę nic wyrzucać a mam super picie, no a na deser koktajl. A dżemów też nie
          robię - miksuję truskawki i zamrażam.
    • Gość: Marghe_72 Re: Pulpa truskawkowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 17:25
      Spróbuj zrobic coś w rodzaju kisielu lub galaretki
      Zmiksuj owoce, dodaj cukru (niekoniecznie).. albo cukru waniliowego, śmietany
      kremówki (tylko nie wiuem czy ubitej czy nie) dodaj troche zelatyny. A nuz
      okaze sie jadalne:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka