Gość: czyzunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 08:55 mam możliwośc w maju-czerwcu zebrać sporo winniczków. a pojęcia nie mam jak je zrobić.wlę wiedzieć wxcześnie, a nie zebrac i dopiero kombinować jak przyrządzić. JAK TO ROBIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: ślimaki 05.02.05, 09:49 czesc Czyzunia! sama zagłodziłam w ubiegłym roku 250 ślimaków w piwnicy, kupa roboty, ale warto było wklejam Ci link, pod "przygotowaniem" masz opis jak zrobić, najgorsze jest czyszczenie po soli, bo strasznie się slinią:(, jak już wyczyścisz, "wypatroszysz", robisz masełko czosnkowo-pietruszkowe do skorupek ze slimakami i do piekarnika lub zamrozenia na pozniej-pycha www.gastronomie.pl/produkty/slimaki/slimaki.html#przygotowanie a jesli wolisz w ciescie to przepis tu: chefsimon.com/escarfeuil.htm no to teraz pewnie zostanę rzeźnikiem forum KUCHNIA aha-gdzie bedziesz zbierac? wegetarianie niech mi nie odpisują:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: ślimaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:00 trochę uciązliwe te czynności wstępne. ale może spróbuje. w latach 70 jadałem te smaczności w knajpie mesa na pl zbawiciela. okrutnie mi toto smakowało. sporoslimaczków spotykam na ul marywilskie/są tam takie laski w których w uyb roku dużo winniczkó widziałem. dz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Z czystej ciekawości IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 05.02.05, 17:15 Bo robić nie będę. Choćby z braku piwnicy. Czy do konsumpcji nadaje się każdy jeden winniczek znaleziony, powiedzmy, na trawniku pod domem? Czy to wszystko jedno, co on sam wcześniej jadł, co wdychał i tak dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Z czystej ciekawości 05.02.05, 18:22 na pewno ma to zmnaczenie,ale.... pijałem mleczko PROSTO OD KRÓWKI któa spasała trwaki przy ruchliwej szosie, jkadałem kurczczki skramiane mączką rybną,warzywka nadzgane chemią. mi już chyba nic nie zaszkodzi.jedynym pysznym produktem chyba niczym nieskażonym jest WÓDECZKA.-skażenie kartofelków nie ma tu chyba zmnaczenia. to przy ślimaczkach czyściutka setuchna i powinno być zdrowo i dietetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymonkaczmarek można wszystkie :) 05.02.05, 23:03 zbierałem je w centrum szczecina niedaleko kolejowych torów. pychotka. konieczne masło czosnkowe , z ziołowym już mniejsza frajda. a skorupki przydadzą się do różnych różnosci Odpowiedz Link Zgłoś
jottka no 06.02.05, 00:37 ja sie ciesze szalenie, że mnie zapewniasz, ale ja chce poznać szczegółową lokalizacje ufam, że nie o dworzec główny tu idzie? łękno i turzyn to jednakowoż nie centrum, na pl grunwaldzkim ani przy bramie portowej torów nie widziałam, no to gdzie?:) Odpowiedz Link Zgłoś