mnkra 20.02.05, 14:25 Pomijam juz fakt ze pyszna jest sama w sobie,ale do czego mozna ja dodac? Ja dodaje do kanapek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: Cebulka prazona IP: *.futuro.pl 20.02.05, 15:02 Ja klasycznie do hot-dogow :). Ostatnio tez na ryz w potrawach a'la chinszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Cebulka prazona IP: *.chello.pl 20.02.05, 18:05 Ja czasem do zupy lub sosu, jeśli straszliwie się spieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Cebulka prazona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:13 czy mozna ją sobie zrobić samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Cebulka prazona IP: *.chello.pl 20.02.05, 18:35 Ja bym takiej chrupkiej chyba nie umiała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: Cebulka prazona IP: *.futuro.pl 20.02.05, 21:32 Ja pare razy probowalam i raz wyszla prawie taka sama :). Odpowiedz Link Zgłoś
pola145 Re: Cebulka prazona 20.02.05, 19:30 Właśnie, czy można zrobić samemu ? Ja kupuję taką cebulkę za 150 g płacę 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Cebulka prazona IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 20.02.05, 21:58 a ile kosztuje kilogram cebuli w pl, bo moze sie nie oplaca...? Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: Cebulka prazona 21.02.05, 12:25 Ja w Bomi zaplacilam za opakowanie 500g ok. 6zl Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: Cebulka prazona 21.02.05, 12:26 Chodzilo mi oczywiscie o praona cebulke :). A surowa, pewnie z 80gr ;). Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra do Senin 21.02.05, 07:43 Nie probowalam sama robic tej cebulki,zazwyczaj kupuje w 100 g opakowaniu za 7 zl.Jest smaczna chrupiaca.troche droga ale za to pyszna jest w kanapkach, salatkach ,lubie tez posypac nia ziemniaki do obiadu. Odpowiadajac Senin to w Polsce kilogram swiezej cebuli kosztuje miedzy 3.50 a 7 zl za kilogram.Zalezy czy kupujesz, wieksza ilosc,np.5 kg. w supermarkecie czy 1 kg.na placu targowym w rodzaju np. krakowskiego "Starego kleparza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: do Senin IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 21.02.05, 08:09 czyli jakby na to nie patrzec, to sie nie oplaca... na 100g cebulki prazonej musisz zuzyc przynajmniej pol kilo swiezej, i olej i gaz i z godzine musisz przy tym stac no i nie wiadomo czy sie uda ;) ktos wczesniej pisal, ze kuouje prazona po 3 zl za 150 g. Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: do Senin 21.02.05, 08:23 Podobnie jak Ty, rowniez uwazam,ze sie nie oplaca.Tym bardziej, ze np. na 5 podejsc 1 zakonczy sie sukcesem to mnie zniecheca. Jezeli chodzi o szklenie czy inne smazenie cebuli to osobiscire jest to dla ,mnie czynnosc,ktorej nie cierpie robic w kuchni, poniewaz wlasnie wtedy kiedy cebula jest na patelni alboo zadzwoni telefon,albo cos innego odwroci moja uwage,wtedy wystarczy moment i cebula przypalona z patelni laduje w koszu.Podobnie mam z bulka tarta rumieniona na masle np. do kalafiora.To juz u mnie standart. Co do ceny za 100 g ,3.50 to tez zwrocilam na to uwage ale nie bardzo wiem gdzie mozna taka tania , bo o polowe tansza kupic. Ja kupuje przewaznie w jakims hipermarkecie a najblizej mam do Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Cena surowej cebuli 21.02.05, 12:42 Cebula w cenie 3.50 a 7 zł za kilogram?? Gdzie?? Ja ostatnio kupowałam za 90 gr. Chyba, że chodzi o taką ze szczypiorem, to nie wiem ile kosztuje. Ale sądzę, że do prażenia nadaje się taka zwykła z suchą skórką, kosztująca w granicach 1 zł za kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Senin, Cena surowej cebuli 21.02.05, 12:51 Przepraszam ,poknocilam z tymi cenami,oczywicscie,ze to absurd co napisalam. 3.50 kosztuje 5 kilogramow cebuli w 1 siatce, natomiast jezeli kupujesz 1 kilogram wtedy zaplacisz od 0.70 do 1 zl za kilogram. Senin nieswiadomie wprowadzilam Cie w blad. Ale i tak sama nie bede robila prazonej,nie sadze zeby sie to udalo w warunkach domowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Cebulka prazona IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 21.02.05, 08:01 do makaronow smazonych w stylu orientalnym , do zup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Cebulka prazona IP: *.gizycko.mm.pl 21.02.05, 09:12 A do pieczenia chleba próbowałyście?Polecam,bo pyszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Cebulka prazona 21.02.05, 11:23 Trzymam w kuchennych gablotach chyba wszystkie cebule, od suszonych płatków do grubszego gryzu, przez granulki do grysiku i aż do pyłu wręcz a dalej prazone smazone jak i w miodzie i soku malinowym z tartym kminkiem na kaszel, uzywam do czego sie da a proszkiem cebulowym posypuje np kanapki z maslem albo smalcem, dodaję do wszystkich past wędlinowych czy z ryb wędzonych ... dodaję do włoszcyzny do gotowania ziemniaków do gulaszu i grzybów duszonych... Kocham cebulę w każdej postaci - czy Pani redaktor Małgorzata C. z Radia Bis słyszy? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś