GoĹÄ: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:23 nie mam papryczek chili ale za to posiadam przyprawe chili w proszku, pytanie brzmi: ile łyzeczek przyprawy w proszku odpowiada 1 papryczce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: chili 24.03.05, 21:38 kurcze, staram sie sobie wyobrazic, ale z przegladu innych przepisow wychodzi, ze jakies mniej niz pol łyżeczki... Ale poczekaj jeszcze, moze ktoś bardziej wie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marghe_72 Re: chili IP: *.acn.waw.pl 24.03.05, 21:58 a ten porszek to taki całkiem... zmielony..czy raczej chili są pokruszone ? Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: chili 24.03.05, 21:59 moze inaczej - do czego ma być i do jakich ilosci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: !!! Re: chili IP: *.itellium.de 24.03.05, 22:23 Koniec języka...za przewodnika. Nie każde chili mielone ma tę samą ostrość, smaku chyba nic Ci nie zabrało, więc doprawiaj pomalutku i smakuj aż dojdziesz do wniosku, że juz dość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znowu ja Re: chili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:00 stopniem hmm zmielenia przypomina zwykly czarny pieprz mielony, czyli totalny proszek. a ma byc do farszu do indyka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marghe_72 Re: chili IP: *.acn.waw.pl 24.03.05, 23:04 ja bym dała hmm.. 1/3 łyzeczki ale tak jak pisał !!! rózne sa stopnie ostrosci paryczek.. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: chili 24.03.05, 23:31 "Chili peppers" to określenie baaardzo ogółne, jest ich wiele rodzajów i czy to tylko trochę ostrości, czy też absolutne piekiełko zależy także od danego gatunku. Proszę popatrzeć: www.theposter.com/media/B_3660_CHILI_PEPPERS.jpg Odpowiedz Link Zgłoś