19.04.05, 19:39
Tydzien temu kupiłam zmywarkę Siemensa i mam pytanie...Naczytałam sie o tabletkach do zmywarek,proszkach solach i nabłyszczaczach.Miejsce na sól i reszte "towarzystwa" znalazłam,a gdzie mam wkładać tabletki(o skuteczności mam mieszane opinie),bo w instrukcji nie jest to powiedziane.prosze o dobrą rade.dzięki z góry...
Obserwuj wątek
    • Gość: apsik1 Re: zmywarka IP: 82.177.81.* 19.04.05, 19:54
      tam gdzie jest miejsce na proszek
      • jacek1f jak Apsik mowi, ale... 19.04.05, 19:59
        ... wrzuc w yszukiwarke haslo zmywarka w temat i poczytaj.
        Generalnie, nikt nie poleca raczej tych tabletek roznych. Pelno przygod z nimi.
        Ja odradzam.
        Proszek jest ok.
    • gajowy_marycha Re: zmywarka 19.04.05, 19:59
      tabletki wkladasz tam, gdzie normalnie wlewasz (lub wsypujesz) detergent.
      Mam zmywarke boscha i uzywalam tabletek (takich "trzy" w jednym) do czasu, gdy pracownik serwisu
      nie uswiadomil mnie, ze wbrew reklamom dla kondycji zmywarki duzo lepiej jest uzywac osobno soli,
      poniewaz ta zawarta w tabletce zmiekcza wode tylko w komorze zmywania, a ta sypana gdzies, tam
      wczesniej (zapomnialam nazwy tego elementu). Dlatego teraz uzywam tabletek ale sol i tak sypie.
      • gajowy_marycha Re: zmywarka 19.04.05, 20:04
        acha, polecam lepsza sol, taka w duzych krysztalkach. te tansze, wygladem przypominajace zwykla sol,
        kuchenna zawsze nie do konca sie splukuja, resztki po nasiaknieciu woda zapychaja wsyp i same
        nieszczescia ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka