Gość: bagatella IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 20:48 do deserów i ciast jeszcze nie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagatella Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 20:51 bo ja tez do herbaty to jeszcze nie, ale tak poza tym to do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? 12.10.05, 20:53 Do kompotu też nie, ale widząc na Discovery w odcinku chemi kuchennej lody o smaku bekonowym to kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalej1 Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? 12.10.05, 21:02 do rosolu nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagatella Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 21:10 ale do rosolu to czasem zdaza mi sie wrzucic zabek albo dwa, ale to juz wtedy dominuje frakcja slowacka z upodobania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagatella Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 21:05 bo ja to tak najbardziej lubie taka pulpe wypieczona z czosnku i pozniej ja wysyssac, sama rozkosz dla podbienienia Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? 12.10.05, 21:12 Bagatella O SSANIU juz mowilismy i to duzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=27155855&a=27155855 chyba, ze .. ciagle malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagatella Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 21:24 janku jestes niezastapiony w pamieci, ale uznalam ze za malo tego bylo i postanowilam odnowic temat, bo moze ktos jeszcze ...jest amatorem czosnku Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Lody czosnkowe - przepis (ang.) 12.10.05, 21:24 After a spicy, rich dinner, this dessert is a refreshing climax. It should not be served after a bland, garlic-free meal as the slight hint of garlic will be extremely offensive to some. The strawberry or other fruit topping can be eliminated, along with the sugar, and the resulting mixture can be served with roast beef in lieu of horseradish sauce. Ingredients: 1 1/2 tsp Gelatin 1/4 cup cold water 2 cups milk 3/4-1 cup sugar 2 tblsp lemon juice 2 cloves garlic, minced 2 cups whipping cream Strawberry topping (or other fruit) Directions: Soak the gelatin in cold water while you heat to a boil the milk, sugar and salt. Dissolve the gelatin in the hot milk. Cool, then add the lemon juice and garlic. Chill the mixture until slushy. Whip the cream until thick but not stiff and stir into the mixture. Freeze in a mold, or in a foil-covered tray. Garnish servings with the fresh fruit topping. Serves 6-8. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Lody czosnkowe - przepis (ang.) 12.10.05, 21:26 a Amsterdamie jest knajpa o nazwie "Garlic Queen" ech ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga.julia Re: Lody czosnkowe - przepis (ang.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 01:21 A gdzie jest ta knajpa??? Bo zakochałam się w Amsterdamie i znów chcę tam pojechać - więc jak będę, to może bym poszła do garlic Queen? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Odrobina wysiłku 14.10.05, 01:25 nie zaszkodzi... ale co tam! Proszę www.garlicqueen.nl/indexnew.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Lody czosnkowe - przepis (ang.) IP: *.acn.waw.pl 14.10.05, 08:31 z tego co pamiętam na "gej" street .. na tej samej ulicy jest tez rewelacyjna meksykańska (Margarita bodajże..ale nie mam pamięci do nazw) dopytam męza i dam znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Garlic recipes na wszystko 13.10.05, 00:53 Może to cię zadowoli: humheace.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Garlic recipes na wszystko 13.10.05, 01:16 Są tam nawet brownies z czosnkiem! Garlic-Topped Brownies Brownies: 2 1-ounce squares unsweetened chocolate 1/2 stick (2 ounces) butter (no margarine!) 2 eggs 1 tsp. vanilla 1 cup sugar 1/2 cup flour 1/2 tsp. salt 1 cup broken walnuts (optional) Topping: 2 ounces butter 3 cloves of roasted garlic Brownies: Melt chocolate and butter over low heat, let cool. Add eggs and vanilla and mix well. Add dry ingredients, except nuts, and mix well. Add nuts last. Pour into greased pan and bake at 325 degrees F for 20-25 minutes. Topping: While brownies are baking, melt 1/2 stick (2 ounces) butter and add 3 cloves of roasted garlic, whisk together with 1/4 cup brown sugar and pour on top of baked brownies! Fills an 8 x 8 size pan. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? 13.10.05, 09:36 nie, nie do wszystkiego. do ciast nie daję i innych slodkości; nie zawsze do ryb itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: 213.17.230.* 14.10.05, 09:13 Nie daję czosnku do wszystkiego:) W potrawach mojej mamy funkcjonowały śladowe ilości czosnku i prawie śladowe ilości cebuli. Kiedy ja wkroczyłam do kuchni wraz z eksperymentalnymi potrawami z całego świata, ilości czosnku i cebuli gwałtownie wzrosły. Robię nadal potrawy takie jak moja mama, ale robię też takie, które zgodnie z ich zagraniczną recepturą wymagają czosnku. Wynika to u mnie chyba z tego, że ja lubię różne smaki i ich zmiany w tygodniu. Stąd żadna przyprawa, żadne zioło nie stanowią dla mnie żelaznej podstawy wszystkiego. Najbardziej lubię różnorodność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: czy dajecie czosnek do wszystkiego? IP: *.exatel.pl 14.10.05, 10:23 A ja daje czosnek do wszystkiego, dużo czochnu !! Uwielbiam ! Odpowiedz Link Zgłoś