Gość: ap77 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 21:54 Czy gdzieś w supermarketach można go dostać, szukałam i nie znalazłam. Czy jest drogi? Chcę go używać "na kręgosłup".... Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Imbir IP: *.chello.pl 30.11.02, 22:01 ja używam na czubek łyzeczki... ale spróbuj spytać w sklepach ze zdrowa zywnoscią, tych ambitniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Imbir IP: *.acn.pl 30.11.02, 22:02 Jest w Galerii Mokotow i w supermarkecie, i w sklepiku-knajpce azjatyckiej, w Geancie na Ursynowie, w Hicie na Kabatach i w innych tez. Moze nie wiesz jak wyglada i dlatego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Imbir IP: *.acn.pl 30.11.02, 22:05 To jeszcze raz ja. A chcesz w ogole "zywy" czy suszony ? Ten "zywy" kosztuje ok. 2-3 zl za taki sredni (typowy w sklepie) kawalek (przewaznie jest na wage). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: Imbir IP: *.mtnet.com.pl 30.11.02, 23:47 w jaki sposob imbir dziala na kregoslup??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap77 Re: Imbir IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 14:40 Imbir jest po prostu zdrowy! Oczywiście w odpoiednich ilościach. Teraz jest modny taki lek Zinaxin, który ponoć stawia na nogi chorych z problemami kostnymi i chrząstkowymi. Koszuje jedno op.60ZŁ. A to jest po prostu wyciąg czy proszek z imbiru właśnie. Stad moje pytanie. Ja wiem, ze jest korzeń, ale chciałabym juz tako sproszkowny, a takich właśnie nie mogę znaleźć. Z takich firm jak Kamis itp. to chyba nie ma? Anka Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Imbir 04.12.02, 14:47 imbir mielony jest dostepny w wiekszosci sklepow spozywczych; kamis takze posiada go w swojej ofercie. duzych oczu w sklepie :) zyczy kwik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Imbir IP: *.mtnet.com.pl 04.12.02, 20:09 nie wiem czy kamis ma, ale ja ostatnio kupilam w tesco/i lezy bo nie wiem co z nim robic/, widzialam tez na 100 z Rowity, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Imbir IP: *.prem.tmns.net.au 04.12.02, 21:47 Gość portalu: ap77 napisał(a): > Imbir jest po prostu zdrowy! Oczywiście w odpoiednich ilościach. Teraz jest > modny taki lek Zinaxin, który ponoć stawia na nogi chorych z problemami > kostnymi i chrząstkowymi. Koszuje jedno op.60ZŁ. A to jest po prostu wyciąg czy > > proszek z imbiru właśnie. Stad moje pytanie. Ja wiem, ze jest korzeń, ale > chciałabym juz tako sproszkowny, a takich właśnie nie mogę znaleźć. Z takich > firm jak Kamis itp. to chyba nie ma? > Anka Imbir w proszku nie bedzie posiadal tych samych wartosci, co swiezy, chyba zdajesz sobie z tego sprawe?? Imbir(swiezy, sok z imbiru) jest stosowany dosc powszechnie w medycynie chinskiej i japonskiej. Np. przy dolegliwosciach nerek. Jednak zawsze w formie swiezej. Jesli chcesz miec wiec z niego prawdziwy pozytek, uzywaj go wtakiej wlasnie formie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś