Gość: annulka IP: *.as.kn.pl 07.03.07, 09:44 jeśli ktoś jest w stanie mi pomuc z góry dziekuję,niegdzie nie mogę znależc tego przepisu a jak jest to z torebki ,ale za taki niestety dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: pomocy,szukam przepisu na jajka w sosie koper 07.03.07, 09:56 Z GOOGLA : www.przepisy.org/przepis5384-17_47.html tyitwojdom.wp.pl/kat,24659,wid,8072734,wiadomosci.html?ticaid=1357a Odpowiedz Link Zgłoś
iskial1 Re: pomocy,szukam przepisu na jajka w sosie koper 07.03.07, 11:10 Witam mój przepis to : 2 łyżki masła rozpuscić dodać dwie mąki zasmażyc na biało czyli biały beszamel rozprowadzić odrobina wody i mleka aby powstał sredniogesty sos ok 250 ml płynu woda pół na pół z mlekiem dodać dwie łyżki musztardy rozpuszczonej w 1/ 2 szklanki wody sół cukier pieprz i posiekaney drobmno koperek ok 4 łyżek zagotować got ok min. i gotowe do tego wkładam ugotowane jajka podaje z ziemniakami i sałatą. smacznego pozdr:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iskial1 Re: pomocy,szukam przepisu na jajka w sosie koper 07.03.07, 11:15 dobra rada możęsz dać wywar z jarzyn zamiast wody z mlekiem ale ja wolę w/w sposób sos koperkowy nie jest wtedy mdły tj sos na gorąco; na zimno robie majonez rozmieszany z jogurtem pół pół i do tego posiekany koper, zimą do goracego sosu możęsz dać koper suszony lub mrożony papa Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_43 Re: pomocy,szukam przepisu na jajka w sosie koper 07.03.07, 21:16 Sos do jajek - biały beszamel , posolony i popieprzony.Koperek dodaję ( i to w dużych ilościach ) po zestawieniu sosu z ognia i tylko mieszam. Smaczny jest koper świeży i mrożony , suszony zawsze " zalatuje " siankiem. Odpowiedz Link Zgłoś