Gość: Jaga IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 00:30 Znacie jakieś fajne? Do czego podajecie tę przystawkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Guacamole - nie jest przystawką tylko sosem 30.05.07, 00:37 podawanym do przystawek. Na przykład do tortilli. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Guacamole - nie jest przystawką tylko sosem 30.05.07, 08:21 Avocado,cilantro,biala cebula,papryczka jalapeno albo serrano,sol,pieprz i mozna dodac soku z zielonej cytryny.Pomidor to wypelniacz w restauracjach.Swietne do wolowiny z grilla.Ciepla kukurydziana tortilla,na to pokrojone cienko mieso i guacamole.Mozna tez do tego zrobic salse z upieczonych na grillu pomidorow,papryczek jalapeno albo serrano,cebuli.To jest wersja meksykanska domowa.Ja lubie rowniez guacamole z tostadas (smazone tortillas).Zupelnie inny smak niz chipsy z paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowiec3 Re: Guacamole - nie jest przystawką tylko sosem IP: *.chello.pl 30.05.07, 10:53 Avocado, zmiazdzony czosnek,sok z limonki,sol,troche chilli w proszku i cilantro.To jest najbrdziej popularny przepis na guacammole.Podawaj z tortilla chips. Smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Guacamole - przepisy IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.07, 11:16 przepis z niemieckiego odpowiednika "kuchni" pt. "essen & trinken" tak naprawde nie jest to guacamole, tylko paciaja z awokado, ale moze komus podpasuje, ja jestem prawie od niej uzalezniona :) 1 dojrzale awokado rozmieszac na pacie z opakowaniem twarozku wiejskiego, tego "w granulkach". kto nie lubi, moze wziasc jakis serek typu philadelphia, ale moze ten nieco chudszy. doprawic odrobina soku cytrynowego, sola i szczypta pieprzu. kto lubi, moze dodac ociupinke czosku, ale w sumie nie trzeba. serwowac na opieczonym chlebie zytnim przybrane plasterkami awokado (niekoniecznie) i grubo poypane rzezucha (jak dla mnie konieczne, w tym caly urok i smak przekaski) wyglada cudnie, baardzo wiosennie. smakuje zaprawdy wspaniale. robie to czasami jako przed-przekaske dla gosci i wszyscy wcinaja z apetytem. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Guacamole - przepisy 30.05.07, 21:22 No i popatrz tylko: images.google.com/images?hl=en&q=guacamole&btnG=Search+Images&gbv=2 Odpowiedz Link Zgłoś
katteka Re: Guacamole - przepisy 24.11.14, 16:55 Ja polecam ten: cooklet.com/pl/przepis/6771/guacamole - idealnie wyważone składniki i zawsze się udaje! :) Odpowiedz Link Zgłoś