pacjent21 17.09.07, 09:23 Dostałam wczoraj ogromna ilość winogron. Co polecacie? jak je wykorzystać? Szkoda żeby sie zmarnowały Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: evro44 Re: mnostwo winogron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 11:02 wino Odpowiedz Link Zgłoś
pacjent21 Re: mnostwo winogron 17.09.07, 12:59 dzięki za podpowiedz ale na wino już odłożyłam i jeszcze mnóstwo zostało, nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić. pomrozić (ale gdzie sie to pomieści) a może jakieś soki? Błagam pomocy- co Wy robicie jak macie duża ilość owoców. (winogron) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musli mialam zalozyc wlasnie watek z pytaniem czy mozna IP: *.wist.com.pl 17.09.07, 13:07 mrozic winogrona?? tez mam mega wysyp w tym roku. Poza tym robie duzo soków w sokowirówce i to moje wino dodaje rewelacyjnego posmaku. Chciałabym zachowac na zimę chociaz troche tego urodzaju. da się? z checia tez poznam jakies przepis na sok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plucha Re: mnostwo winogron 17.09.07, 13:12 www.serwiskulinarny.pl/Dokument.18+M51050c498d9.0.html pychotka.pl/przepisy-kulinarne/przetwory-domowe/winogrona-marynowane.html www.przepisy-kuchenne.info/przetwory/konfitura-z-winogron.php www.miastoplusa.pl/kp/kuchnia/przepis.jsp?id=169918 Odpowiedz Link Zgłoś