atina5 05.01.08, 22:20 Mam mak. Chce upiec MAKOWIEC, ale nie mam maszynki zeby mak zmielic? co mam zrobic z tym makiem???dziekuje.Anita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re:Poproś sąsiadkę o przysługę, kup maszynkę 05.01.08, 22:30 lub utrzyj w makutrze. Nie zorientowałaś się wcześniej, że trzeba go wstępnie przygotować? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: makowiec 05.01.08, 22:34 Trudna sprawa... Jak nie masz maszynki to potrzebna makutra (taka rowkowana micha), drewniana pałka i silny, cierpliwy facet. Jak z tych spraw dysponujesz jedynie facetem to może masz sąsiadkę, która ma maszynkę? A jak nie to upiecz sobie pieguska, też dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: makowiec IP: *.chello.pl 06.01.08, 10:06 ja też nie mam specjalnej maszynki do mielenia maku i normalnie zmieliłam w maszynce ręcznej do mięsa 4 razy i mak byl super Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: makowiec 06.01.08, 10:56 Ale caly sęk w tym, ze dziewczyna NIE MA maszynki, obojętnie - recznej czy elektrycznej, właśnie takiej do mięsa, bo nie wierzę, że ktoś kupuje maszynkę specjalną tylko do mielenia maku. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: makowiec 06.01.08, 13:38 ,> bo nie wierzę, że ktoś kupuje maszynkę specjalną tylko do mielenia maku.< Ja kupiłam kiedyś, w Czechach. Ona miele na innej zasadzie. Nie miażdzy a rozciera. Wystarczy raz przepuścic mak i jest tak jak utarty w makutrze. Tylko, że używałam jej ze dwa razy, długo schodzi a w elektrycznej do mięsa szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: makowiec 06.01.08, 17:49 Taką specjalną maszynke tylko do maku można bylo kupić u ruskich za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Kolejny "zbędnik" kuchenny.Ile razy w roku do 06.01.08, 18:00 wykorzystania?Dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re:Kolejny "zbędnik" kuchenny.Ile razy w roku do 06.01.08, 18:43 W Polsce rzeczywiście 2-3 razy więc chyba nawet nie produkują ale w Czechach, gdzie bardzo popularne sa takie pampuchy otaczane w maśle i maku trudnoby im było obyc sie bez takiej maszynki. Odpowiedz Link Zgłoś