Dodaj do ulubionych

o statystykach a rebours

03.09.12, 11:50
Coś chyba działa nie tak, bo mi w tygodniowym podsumowaniu wyświetliło zabójczą liczbę ponad 70 tysięcy, a w rezultacie jestem na podobnym miejscu co zwyklesmile a konkretnie w połowie szóstej setki. Dla porównania mój drugi (nowy) blog ma niecałe 1300 wejść w tygodniu, a jest w ósmej setce.
Coś chyba źle liczy, uwierzyłbym nawet może w 7 tysięcy, choć raczej spodziewałbym się jeszcze mniej. Nie żebym się przejmował, ale mi się wydaje, że coś jednak szwankuje.
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: o statystykach a rebours 03.09.12, 14:04
      Będą zmiany. W tej chwili mogę napisać, że w pierwszej kolejności zajmiemy się globalnymi statystykami.
      • bartoszcze Re: o statystykach a rebours 03.09.12, 15:14
        A, jak wiecie co jak nie działa, to w ogóle nie ma sprawy smile
        • Gość: mala_szu Re: o statystykach a rebours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 21:37
          Ja też o statystykach - np.: w dniu dzisiejszym miałam 159 wejść, jak dla mnie to bardzo dużo, i niemal wszystkie ze stron typu rss.feedsportal.com(...)
          Chyba coś nie gra.
          Proszę o komentarz smile
          • ratyzbona Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 02:38
            Też jestem bardzo ciekawa bo między 12 a 2:30 mój blog według statystyk odwiedziło 2.6 tys czytelników co choć brzmi pochlebnie wydaje się być odrobinę niemożliwe.
            • brezly Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 08:25
              Wygląda to na powszechne zjawisko w ciągu ostatnich kilkudziesięciu godzin.
              Coś przetrząsa blogi na Bloxie.
              • bartoszcze Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 08:34
                To coś to czytelnicysmile
                • brezly Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 08:35
                  Rssem, jeden pod drugim? Roboczytelnicy chyba.
                  • bartoszcze Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 09:07
                    Mimo wszystko. Nie odnotowuję jakiegoś supernasilenia zjawiska, które w wymiarze jednostkowym jest co najmniej od tygodni. Raczej typowałbym, że rozmnożenie wejść z rssfeedsów może wynikać z faktu, że ktoś zaczął czytać komentarze do notek (tak na oko to była korelacja między liczbą wejść a liczbą komentarzy), zwłaszcza jak czyta więcej na raz.
                    Zdziwiło mnie tylko w sobotę, że te same notki, tak z 10 sztuk, nagle przeczytało z feedu 9 osób, się zastanawiałem czy to nie bug.
                    • orosadm Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 09:20
                      Może w końcu wejścia z czytników zaczęły być uwzględniane (kiedyś chyba były pomijane)?

oros
                      • brezly Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 14:04
                        Wiem że na conajmniej jednym blogu skokowo wzrosła ilość wejść, tak z soboty na niedzielę.
                        Na moim coś podobnego dzieje się od wczoraj wieczorem.
                        W sumie nic takiego, ale blogoludek się zastanawia co to smile)
                        • squirk Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 14:25
                          Na moim tak skoczyło - wczoraj 2970 wejść, miłe to bardzo ale jestem świadoma, że to sporo i zwykle jest ich mniej a nie sądzę, żebym nagle została blogiem millenium z opcją obowiązkowego przeczytania wszystkich notek. Trochę to stresujące i mam nadzieję, że sobie pójdzie.
                          smile
                          • bartoszcze Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 16:10
                            To ten Twój adorator Cię rozgryzasmile
                            • squirk Re: o statystykach a rebours 17.09.12, 16:47
                              Na adoratora jestem zbyt zajęta, ale jakby się komuś chciało to kaman, niech czyta, szybciej się zniechęci wink
                              Zresztą podobnież już po zamieszaniu, uff.
                              smile
                    • drakaina Re: o statystykach a rebours 18.09.12, 14:51
                      Też z początku myślałam, że ten rss.feedsportal.com to zwykły rss, ale jego nagły wysyp i brak związku z komentarzami sprawia, że stałam się wobec tego podejrzliwa. Na wordpressie miałam w podobnej sytuacji sporo kradzieży treści - przeblogowywanie bez podania źródła.
    • ikroopka Re: o statystykach a rebours 01.10.12, 08:47
      ...a na dodatek suma statystyk dziennych nie ma nic wspólnego z tą tygodniową.

Też mi dziś wyskoczyło na nieczynnym blogu, który służy głównie jako odsyłacz, ponad 32 tys. wejść, absurd.
      • squirk Re: o statystykach a rebours 05.10.12, 22:46
        Uprzejmie donoszę, że rss.feedsportal wrócił, na razie nieśmiało, ale rozkręca się.
        smile
        • squirk Re: o statystykach a rebours 06.10.12, 02:45
          squirk napisała:

> Uprzejmie donoszę, że rss.feedsportal wrócił, na razie nieśmiało, ale rozkręca
          > się.
          > smile

...i rozkręciło się. Nie da się tego jakoś zablokować?
    • ikroopka Re: o statystykach a rebours 08.10.12, 12:50
      Jeszcze raz na temat - jak to się dzieje, że znowu tygodniowe statystyki pokazują mi ponad 37 tys. wizyt!, a suma dziennych z ostatniego tygodnia niecałe 1050?
      • bagienny Re: o statystykach a rebours 08.10.12, 15:15
        Możesz wysłać zrzuty tych statystyk (dzień po dniu) na adres blox@agora.pl ?
        • Gość: ikroopka Re: o statystykach a rebours IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 19:47
          Jasne, już wysłałamwink
          • Gość: ikropka Re: o statystykach a rebours IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 08:45
            Poniedziałek i znów to samo - w ogólnych statystykach ponad 34 tys. wejść, a w rozliczeniu szczegółowym nieco ponad 1 tysiąc!
            Ktoś coś wie?
    • zakladka Re: o statystykach a rebours 18.10.12, 21:32
      U mnie wróciły po przerwie:

rss.feedsportal.com/c/33873/f/611753/p/1/s/6d7eb823/l/0LCzterdziestkanaczeresni0Bblox0Bpl0C20A120C0A20CBulka0Ez0Emaslem0EII0Bhtml0Tk10A862622/story01.
      rss.feedsportal.com/c/33873/f/611753/p/1/s/65739016/l/0LCzterdziestkanaczeresni0Bblox0Bpl0C20A120C0A10CCzarne0Ena0Ebialym0Bhtml0Tk10A713811/story01.ht
      • bartoszcze Re: o statystykach a rebours 19.10.12, 08:10
        Jej, u mnie też. A nawet znalazłem, że odnośniki do moich notek na zaprzyjaźnionym blogu, właśnie tak wyglądają...
        • radzido Re: o statystykach a rebours 19.10.12, 19:52
          I pomyśleć, że przekierowanie rss-ów spowodowało taaaką panikę wśród bloxowiczów...
          Ja wciąż nie rozumiem, w czym jest problem. Przecież blog pisze się po to, żeby ktoś na niego zaglądał. A jak już ten ktoś zagląda, to o rety, rety, koniec świata i w ogóle kataklizm.
          • ikroopka Re: o statystykach a rebours 19.10.12, 22:13
            Nie, ja po prostu w to nie wierzęwink
            poza tym - u mnie żadnych śladów rss-ów nie widać, może ze trzy, no i jak wspomniałam wczesniej, suma dziennych wejśc nijak się ma do statystyki tygodniowej (ok.1040/35000)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka