Gość: Andrzej IP: *.centertel.pl 14.06.13, 11:15 Mezokovesd - szukam noclegu dla 2 plus 2 dzieci we wrześniu, maritornes@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia312 Re: Mezokovesd 16.06.13, 20:05 tu gdzieś linkowała chyba Renata z Mezo. Nie korzystałam, ale to Polka, to ma +: wegry-noclegi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: Mezokovesd 17.06.13, 08:48 a na jakich stronach szukacie hoteli ? interesuje mnie ta miejscowość, ale pobyt w hotelu? możecie coś polecić..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lengyelmagyar Re: Mezokovesd IP: *.22.radom.pilicka.pl 17.06.13, 18:09 Dla złaknionych luksusów hotel jest jedynym rozwiązaniem, ale dużo przyjemniejsze są kwatery w domkach, szczególnie tych z niekrepującym wejściem, kuchnią, własną łazienką, itp. Takich domków w Mezokovesd Zsory (taka letniskowa dzielnica z basenami kilka kilometrów od właściwego miasta) jest na pewno ponad setkę. Generalnie jadąc "w ciemno" powinno się zawsze znaleźć jakieś wolne miejsce, tym bardziej, że w rezerwie jest jeszcze pobliski Bogacs (też z basenami) i mała wioska Cserepfalu, gdzie nawet ceny są niż w Mezo. Myślę, że jesli ktoś nie chce cały pobyt moczyć się w jednym kapielisku, to i tak zakwaterowanie w konkretnym takim, czy innym miasteczku nie ma znaczenia. Polecam odwiedzić baseny w Egerze (plus uroki samego miasta, zakwaterowanie tam jednak stosunkowo drogie), w Demjen (urocze kameralne kąpielisko na zboczu), w Egerszalok (efektowne, chociaż trochę przereklamowane) i to wszystko ok. 30 km od Mezokovesd/Bogacs. Jeśli mimo wszystko ktoś chce mieć wszystko zarezerwowane i umówione, to może jeszcze skorzystać ze strony Polki Alicji, która mieszka w Cserepfalu i ma umowy z kilkudziesięcioma właścicielami kwater w tamtym rejonie. Jesli ktoś nie zna kompletnie wegierskiego, to może byc ułatwienie. wegrydlapolakow.atw.hu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Mezokovesd IP: *.ostnet.pl 27.07.14, 12:58 Rewelacja z węgierskim jedzonkiem !!!! Nowość 2014 Do tylnego wejścia na basen 50 m Famili Fogadó és Vendéglő Mezőkövesd Margaréta ut.1, Mezőkövesd (Węgry) 3533 Odpowiedz Link Zgłoś